L’avís del tècnic de l’Espanyol Manolo González i el difícil repte de Garagarza

Manolo González, sense gaire marge per triar en determinades posicions, necessita les eines que li puguin permetre competir amb garanties a Primera divisió; malgrat que es prové d’una bona dinàmica a Segona, amb el que hi ha no és suficient per a les exigències de la màxima categoria.

El tècnic de l’Espanyol Manolo González, reiterant el mateix missatge que havia enviat clarament al llarg de la setmana en diferents entrevistes, va tornar a demanar al club l’arribada de fitxatges una vegada finalitzat el primer partit de la pretemporada davant el Girona FC. El míster, malgrat acabar bastant satisfet pel rendiment dels seus homes davant un rival que porta més setmanes de treball i que havia disputat dos amistosos anteriorment i deixar clara la intenció de mantenir una línia continuista en la idea de joc respecte de la del passat curs a LaLiga Hypermotion, està sent molt clar en les seves reclamacions: es necessita una plantilla àmplia per afrontar la tornada a la Primera divisió, amb perfils diversos i amb les posicions doblades no sols per afrontar els partits, sinó per tenir a la banqueta solucions de cara a les segones parts. Les seves peticions ja les va deixar clares en anteriors compareixences davant els mitjans: dos davanters, dos homes creatius, un mig i un central. A més d’un reforç que vingui a suplir la marxa de Víctor Ruiz a l’eix de la defensa, les tres peticions per al centre del camp són un mig que exerceixi un paper similar al de Keidi Bare, fitxat pel Real Zaragoza, mentre que les altres dues peces bé podrien ser homes que treballin per dins com extrems. A dalt, la tasca és portar dues peces, el recanvi per a Martin Braithwaite i els seus 22 gols, fet que sembla quimèric a causa de l’economia del club, i un altre atacant d’un perfil diferent, un home jove que sumi en atac.

El director esportiu de l’Espanyol, Fran Garagarza té davant seu un veritable repte, satisfer les demandes de Manolo González acudint a un mercat altament competit amb les butxaques gairebé buides. És innegable que l’Espanyol necessita reforçar-se considerablement per afrontar amb garanties el seu retorn a la Primera divisió, tal com ja ha avisat el de Folgoso: malgrat que es ve d’una bona dinàmica a Segona divisió, amb el que hi ha no és suficient per a les exigències de la màxima categoria. Una de les missions més complicades de Garagarza està, no és cap misteri, en la davantera: davant el Girona es va veure què pot fer l’Espanyol sense Martin Braithwaite i sense el que va ser l’altre gran referent ofensiu el passat curs, Javi Puado, absent davant el conjunt blanc-i-vermell per unes molèsties al genoll. Amb Pere Milla reassignat a fer altres labors on va donar un alt rendiment el passat curs, no hi ha més futbolistes a la plantilla que puguin exercir el paper de ‘9’, de davanter referència, i amb el que ofereix el filial, Omar Sadik, Gastón Valles i Max Svensson, i més tenint en compte que diversos (o tots) poden marxar cedits aquest estiu (malgrat el que s’ha publicat, no està gens clar que Svensson es quedi), queda clar que no n’hi ha suficient. No obstant això, el gol es paga i molt car i els recursos econòmics, com se sap, són molt limitats, sent a més els davanters amb olfacte les peces més cobejades en aquestes finestres de fitxatges. Tot un repte per a Garagarza aconseguir fer els moviments precisos i atendre les demandes de Manolo González, i a més sense marge d’error, ja que difícilment s’entendria un nou fiasco de l’executiu basc després de dues actuacions al mercat sincerament decebedores quant a incorporacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *