L’Espanyol, obligat a centrar-se en alternatives de baix cost al mercat de fitxatges

El director esportiu de l’Espanyol Fran Garagarza ha d’intentar construir una plantilla de garanties amb uns mitjans econòmics molt limitats. Es corre el risc de jugar fins a quatre partits de la LaLiga EA Sports sense la plantilla completa.

Ahir a ‘La Grada Ràdio’ el nostre director Francesc Via va explicar que els responsables del RCD Espanyol remenen actualment una xifra d’entre sis i set milions d’euros per reforçar l’equip en aquest mercat de fitxatges, una quantitat que inclou hipotètics traspassos i fitxes. D’aquí el fet que s’estigui parlant d’una xifra de sis incorporacions (aquests dos davanters purs, dos jugadors de creació que poden ser un mig ofensiu o un extrem vertical, un migcampista i un central que ha demanat Manolo González a Fran Garagarza després de la marxa de Martin Braithwaite, Nico Melamed, Keidi Bare, Óscar Gil, Keita Baldé, Rubén Sánchez i Víctor Ruiz), el que indica aproximadament, amb les lògiques variants per dalt o per baix, quina quantitat es pot destinar a cadascun d’ells. La delicada situació econòmica de l’entitat obliga a buscar alternatives molt econòmiques per reforçar la plantilla durant el present mercat de fitxatges i que, tret d’un gir radical en la situació, s’haurà de buscar un perfil de futbolistes molt determinat. Així, cal oblidar-se de grans fitxatges, ja que amb Chen Yansheng decidit a no invertir més en possibles altes, seguint la lògica que no va servir de res en el passat de fer una gran despesa per reforçar la plantilla, Garagarza es veu obligat a construir una plantilla de garanties amb uns mitjans econòmics molt limitats, mínims fins i tot. Això explica que el mercat objectiu de l’actual Espanyol es redueixi a alternatives de baix cost, esperant que es produeixin descarts de Primera que acceptin les condicions que proposa el club blanc-i-blau, futbolistes de Segona divisió atrets per la possibilitat de pujar una categoria, i finalment agents lliures. Tot això, compatibilitzant això amb la condició que demana Manolo González, que es tracti de futbolistes amb fam, que no estiguin de tornada i que garanteixin a més un rendiment immediat; perfils on encaixen els dos homes que fins ara han protagonitzat el mercat perico, Álvaro Tejero, que arriba lliure procedent de la SD Eibar, i Carlos Romero, cedit pel Villareal.

Aquí, pel que fa als jugadors a préstec, la direcció blanc-i-blava esper explotar un filó, especialment en el Real Madrid, que teòricament dispensarà un tracte preferent a l’entitat blanc-i-blava; no obstant això, l’Espanyol està trobant-se amb un doble escull, el desig del club blanc de monetitzar aquestes sortides, i com en són de preteses algunes de les peces cobejades pels blanc-i-blaus, la qual cosa fa que en més d’una ocasió tinguin opcions esportives més atraients. Pel que fa als agents lliures, els homes sense contracte, encara que no impliquen traspàs obliguen a assumir el seu sou i també una prima de fitxatge; a més, sol donar-se el cas que esperen que el mercat estigui més avançat, en moltes ocasions pròxim al seu tancament, per triar les propostes més atractives en l’econòmic i també en l’esportiu. En els últims dies poden aparèixer gangues al mercat, encara que es corre el risc si s’espera fins a la data de tancament que l’equip hagi de jugar fins a quatre jornades sense completar la plantilla una mica especialment arriscat donat la importància enguany de no quedar ja despenjats en les primeres dates.

Evidentment, si cap d’aquestes vies acaba donant resultat en un o diversos casos, tocarà recórrer a la pedrera, a La21, com va reconèixer dissabte passat Manolo González.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *