RCD Espanyol – Tolouse: L’Espanyol continua invicte (0-0)

Un bon Espanyol, que segueix sense perdre i sense encaixar gol en el que va de pretemporada, va empatar a zero enfront del Tolouse  en un partit molt travat que demostra l’estabilitat defensiva i la falta de qualitat ofensiva. Una vegada més, la Ciutat Esportiva s’omplia, pesi al sol i l’alta temperatura, per a animar a l’Espanyol en el tercer partit de la pretemporada blanc-i-blava. El primer equip es veia les cares enfront del Tolouse, el qual era, sobre el paper, el rival més fort de la pretemporada fins a la data. El quadre del sud de França va vèncer per 0-4 al Girona en el seu últim xoc, per la qual cosa es preveia un partit molt disputat. El conjunt francès, que afrontava el seu cinquè partit de preparació, comptava amb vells coneguts pericos en la banqueta: Carles Martínez, primer entrenador i Pol García, assistent. Tots dos van estar en el futbol basi de l’entitat espanyolista diversos anys.

@mongay_*photography

Manolo González va apostar per repetir el sistema que li va servir davant l’Huesca fa uns dies. Dibuixa un 5-2-3 en un onze titular que, amb els jugadors que hi ha fins a la data en plantilla, podria ser l’alineació més competitiva de l’Espanyol, mancant Puado (que partia des de la banqueta) i Joan García (encara en els Jocs Olímpics). En aquest esquema, on es prioritza la solidesa defensiva, Omar, que ha signat un gran partit a nivell defensiu, tanca com a tercer central (avui al costat de Calero i Cabrera) i Álvaro Tejero i Carlos Romero són els qui agafen altura des dels costats.

El conjunt local va començar molt actiu els primers segons i es va aproximar bé a la porteria del també exespanyolista Álex Domínguez (va militar en la base perica), no obstant això, malgrat els córneres i un tret desviat de Jofre, no va generar massa perill. Durant la primera meitat es va disputar un partit molt travat. L’Espanyol buscava jugar pels costats davant la dificultat de trobar solucions interiors a causa de la solidesa i múscul de la medul·lar francesa. Omar El Hilali i Pere Milla, després de bones accions individuals van aconseguir tirar a porta, però Álex va detenir bé sengles ocasions. El Tolosa, per part seva, va tenir la seva ocasió més clara en un tret de falta directa, però Ángel Fortuño va atallar bé el tret.

@mongay_*photography

En la segona meitat, malgrat que Manolo va moure la banqueta i l’Espanyol va trobar més el joc interior mitjançant Pol Lozano, el quadre francès va estrènyer més i es va anar aproximant a l’àrea blanc-i-blava. Un sempre segur Fortuño va evitar mals majors i en el minut 65 va deixar una gran parada després d’un tret llunyà de Sierro. El tècnic local va agitar més la banca, sempre sense modificar el dibuix (5-2-3), i va donar entrada, entre altres, a Javi Puado, que es tornava a vestir de curt. Malgrat tots els moviments, el partit no va tenir molta història. Fortuño va treure una bona pilota en l’afegit que va evitar la derrota.

En línies generals l’equip es va defensar bé, es va sentir més que còmode en situacions defensives i a penes va sofrir. De totes maneres, en atac van faltar idees i talent. És evident la necessitat del club d’incorporar peces en la parcel·la ofensiva per a tenir un plus, sobretot de cara a porta. Si bé és cert que la base de qualsevol equip depèn de defensar bé, sense marcar no es guanyen partits i això és una cosa que tant directiva com cos tècnic saben. Ara com ara, l’Espanyol tanca el seu tercer test de pretemporada amb un altre empat, la qual cosa suposa que el conjunt blanc-i-blau no coneix la derrota en la 24/25.

@mongay_*photography

Fitxa tècnica:

Espanyol: Fortuño; Tejero, Calero, Cabrera, El Hilali; Romero, Jofre, Gragera, Pere Milla; Aguado i Sadik. També van jugar: Bauza, Oliván, Lozano, Catala, Javi Hernández, S. Gómez, Valls;
Puado i Forns.

Tolosa: Domínguez; Nicolaisen, Creswell, Kamanzi; Donnum, Schmidt, Cásseres, Mawassi; Aboukhial, Magri i Gboho. També van jugar: L. Costa, Suazo, Genreau, Serro, Gelabert, Messali, Skytta, Methalie, Saka i Canvot.

Àrbitre: David López Jiménez (Catalunya). Va amonestar a Creswell (15’), Pere Milla (21’) i Magri (21’).

Estadi: CE Dani Jarque.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *