Avui en ‘La Graderia Ràdio’: amb Alex Král i Alejo Véliz hi ha suficient per a arreglar els problemes de l’Espanyol?; Àlex de Llano analitza tots dos reforços

Amb l’estrena del RCD Espanyol en LaLiga EA Sports ja a tocar, avui l’actualitat en clau blanc-i-blava es reparteix entre el mercat de fitxatges i les males sensacions que va deixar anit l’equip davant el CE Sabadell. Els dos últims reforços blanc-i-blaus, Alex Král i Alejo Véliz, presents en la graderia de la Nova Creu Alta, van poder veure el discretíssim espectacle que van oferir els de Manolo González sobre el verd, i això que el rival era un conjunt molt modest com el arlequinat que enguany jugarà en Segona RFEF. Els blanc-i-blaus van tornar a evidenciar problemes de producció ofensiva i només un greu error del porter local en les acaballes de la trobada va permetre a Gastón Valles igualar el marcador, en el qual era el segon gol en quatre partits de preparació. A més, a diferència dels tres anteriors, els blanc-i-blaus no van poder deixar la porteria a zero.

mongay_photography

Avui a ‘La Grada Ràdio’ hem parlat d’aquest Espanyol que de moment no acaba de funcionar, i sobre aquest dubte que plana respecte a si amb l’arribada d’Alex Král i Alejo Véliz hi ha prou per a aquest necessari increment de qualitat que és evident necessita la plantilla. Falta qualitat, això està quedant reflectit en cada trobada de pretemporada; afortunadament, encara queda comprat per davant i pot posar-se solució a aquesta situació, ja que falta un central, falten homes creatius en el mitjà del camp i també un davanter, i tot això ha d’aconseguir-lo Fran Garagarza amb uns recursos econòmics mínims.

Operació sortida centrada en els homes de la Base

L’Espanyol ha tancat en les últimes hores la sortida de diversos futbolistes de la Base, alguns dels quals molts seguidors blanc-i-blaus consideraven eren vàlids per al primer equip: Max Svensson es va traspassat al Casa Pia; com avançava el periodista de ‘Ràdio Marca’ Juan Asensio Javi Hernández marxa cedit a la SD Huesca, conjunt de LaLiga Hypermotion; mentre que Roger Martínez ho fa al CD Lugo de Segona RFEF. Pel que respecta a determinats futbolistes de la primera plantilla que difícilment entraran en els plans del tècnic gallec, el problema és com s’ha explicat en l’espai que no tenen mercat.

El preocupant partit de l’Espanyol davant el Sabadell

El partit de l’Espanyol davant el Sabadell abunda en la sensació que amb el que té en nòmina Manolo González al conjunt blanc-i-blau no li basta per a competir amb garanties per l’objectiu de la permanència.

El nostre analista Àlex Cobas ha desgranat en la seva secció diferents dades que exemplifiquen els problemes ofensius de l’equip. Per exemple, queda evidenciat que la fórmula treballada per a treure la pilota jugada des de darrere no funciona; una mica millor resultat va ser el joc vertical, però arribats a dalt la presa de decisions continua sent principalment errònia per part dels atacants blanc-i-blaus. Manolo González necessita sens dubte més homes creatius.

Àlex de Pla ens explica com veu a aquest Espanyol i què podem esperar d’Alex Král i Alejo Véliz

Per a parlar de com veu a aquest Espanyol i de què podem esperar dels últims dos fitxatges, Alex Král i Alejo Véliz, hem comptat amb la valuosa opinió d’Àlex de Llano. L’analista va publicar fa poc un fil en ‘x’ desgranant les característiques de Véliz: “Em sembla que és una de les operacions que ha de fer l’Espanyol en la seva situació, sense diners; ha d’intentar fer apostes de jugadors que volen demostrar als seus equips que està justificada la inversió que van fer per ells. Cal donar-li confiança i temps, i crec que ho retornarà amb gols. A nivell d’impacte econòmic no implica res per a l’Espanyol. En un ‘9’ de tota la vida, un jugador de bona altura, que juga bé a esquena de porteria quan no té la pilota, una mica menys amb la pilota. Pot créixer aquí, en l’Espanyol . Dona al club alguna cosa que no tenia, rematada de cap. És un jugador molt agressiu en la pressió, crec que la societat Tejero-Veliz explotarà i donarà alegries al RCDE”.

Tal vegada el joc directe de l’Espanyol pot ser un hàndicap per a l’argentí, que pot haver de generar-se jugades: “No és el perfil de ser autosuficient, no pot agafar la pilota en el centre del camp o la frontal i fer la jugada. Pot ser molt útil per a la resta de l’equip, però els altres han de ser-ho per a ell. Pot ajudar en aquest sentit a un perfil de mediapunta que crec ha d’arribar”. Lloc a triar un perfil que pot encaixar amb ell, destaca que “tenim bons centradores en l’equip, però li vindria molt bé un futbolista que jugui entre línies que no tenim després de la marxa de Melamed, un home que pugui jugar d’esquena i filtrar pilotes. Imagino que direcció esportiva i tècnic estaran mirant mediapuntas d’aquest estil. Irvin Cardona li vindria bé, però un jugador de filtrar pilotes encaixaria perfectament”. Qüestionat per si realment és Véliz el ‘9’ que necessita l’Espanyol , reflexiona De Llano: “Cal passar la pàgina Braithwaite; Véliz té 20 anys, no té la seva experiència, és una aposta important per al Tottenham , que va posar bons diners per a fitxar-ho; entenc que ve a tenir molta importància i que Gastón i Sadik seran els complements. No sé si hi ha capacitat per a incorporar més homes, però pot ser una bona aposta. Cal tenir paciència, la direcció esportiva ha fet una gran operació, és una oportunitat molt bona per a fer créixer talent, i qui sap si se li pot incorporar a futur. Ha estat un encert, i el cos tècnic li traurà molt suc”. Qüestionat pel retrat robot d’un hipotètic tercer davanter, considera que “el perfil Cardona m’encaixa moltíssim, pot jugar en els tres llocs de l’atac. A part, si es pogués incorporar un jugador amb un bon un contra un hauria molt guanyat si es vol ser un equip agressiu”. Pel que respecta a Alex Král, “em genera una mica més de dubtes, però crec que és un perfil que ha demanat Manolo González: un home bo en la pressió, que pot guanyar dols si es compta amb Gragera com a home més fix, em sembla una incorporació interessant. És un home amb experiència en grans Lligues i pot sumar”.

Temps de tertúlia: hi ha confiança en Garagarza?

Avui hem rebut la visita en els estudis RCE de Jordi Bachs, Aitor Jiménez i David Andrés, que han coincidit en la preocupació per aquesta alarmant falta de qualitat que és palesa en la zona de creació i l’atac blanc-i-blaus. Tant com l’absència d’un ‘9’ contrastat causa preocupa l’absència d’homes de segona línia que també puguin aportar la seva quota de gol. En mans del director esportiu blanc-i-blau Fran Garagarza està dipositada la confiança de l’espanyolisme per a acabar de configurar una plantilla de garanties; serà quan acabi el mercat quan podran posar-se les primeres notes a la labor del basc, en la seva tercera finestra des de l’arribada a l’Espanyol, probablement la més difícil tenint en compte que la propietat ha tancat l’aixeta de diners per a poder fer fitxatges d’una certa entitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *