Heidenheim – RCD Espanyol: L’Espanyol cau en el seu últim partit de pretemporada (2-1)

Sota el calorós i assolellat migdia de Heidenheim an der Brenz, l’Espanyol va tancar la pretemporada amb la seva primera derrota, precisament, el Heidenheim, que va aprofitar el partit enfront de l’Espanyol per a fer la presentació oficial de l’equip. El partit va començar amb un ritme molt lent. La calor, el sol i la gespa, que per les altes temperatures estava molt sec, dificultava un joc fluid per part de qualsevol equip. Manolo González va apostar pel ja habitual 5-2-3 amb un onze que serà molt similar al de la primera jornada de La Lliga, mancant Joan García i l’entrada en dinàmica d’algun dels fitxatges. El conjunt perico va ser, com és obvi, més conservador que davant el Sabadell, no obstant això, en trams concrets s’estirava en tasques de pressió i així gairebé arriba el primer gol. Pere Milla, amb una gran pressió, va aconseguir robar en l’àrea rival i habilitar a Puado, però el capità no va veure porta. Amb el pas dels minuts l’Espanyol va anar fent-se amo, sobretot amb pilota, d’un partit molt lent i travat, encara que sense generar perill. La falta d’idees dels atacants espanyolistas evidenciava la falta de capacitat per a generar i l’absència de gol de l’equip durant tota la pretemporada.

Passada la primera mitja hora Calero va caure lesionat i va ser substituït per Sergi Gómez. Aparentment no sembla molt greu la lesió del ’5’ i tot apunta al fet que va ser reemplaçat per precaució. Leandro Cabrera i Omar El Hilal, qui ja s’ha consolidat com a central (encara que avui ha estat molt imprecís), van ser els acompanyants de Calero (i després Sergi) en l’en centre de la saga. El quadre alemany, lluny d’estar incòmode, malgrat la falta de protagonisme amb pilota, esperava pacient la seva oportunitat per a fer mal. Léo Scienza es va treure un gran tret des de la frontal de l’àrea que va buidar Fortuño, però més enllà d’aquesta ocasió, els alemanys només van generar perill mitjançant accions a pilota parada. Amb les taules en el marcador s’arribava a la mitja part.

En el va reiniciar va començar més actiu el Heidenheim, però va colpejar de seguida l’Espanyol . Després d’un gran centre lateral de Carlos Romero, Javi Puado va rematar un caramel al segon pal que va suposar el 0-1. A l’hora de joc van debutar Alejo Véliz i Álex Kral. Arran del gol el partit es va anar obrint i tots dos equips van activar una marxa més. En aquest intercanvi de cops va arribar el gol de l’empat. Després d’una successió d’errors en el centre del camp (Kral va poder fer falta i interrompre la jugada, entre altres fallades), Kaufmann es va colar en l’àrea i va treure un centre que, Sergi Gómez, va acabar per enviar al fons de la xarxa. L’empat tornava a governar el marcador. A nivell defensiu els de Manolo González van estar bé. El pla de partit passava per tancar espais interiors que obligaven a jugar per fora al combinat teutó. No obstant això, així va arribar el 2-1 en el minut 36. El Heidenheim va carregar l’àrea i Maximilian Breuning va rematar un bon centre que segellava la remuntada local. Durant l’últim tram de partit l’Espanyol a penes va tenir oportunitats per a empatar, més enllà d’un tret desviat de Bauza, qui des que va ingressar va estar molt actiu. Amb el 2-1 va finalitzar l’encontre i es va segellar així la primera derrota del quadre blanc-i-blau.

Debut dels fitxatges

Álex Kral, encara que va poder fer més en l’acció de l’empat, va estar bé per a ser el seu primer partit i va destacar en tasques defensives. Amb pilota no és ni serà el líder de la medul·lar perica.

Imagen Véliz, per part seva, a penes va intervenir, però va estar molt implicat en tasques de pressió. Un dels seus robatoris gairebé acaba en gol, però Bauza no va estar encertat. Tots dos hauran d’adaptar-se en els pròxims entrenaments per a estar llestos per al debut de lliga.

Imagen

Amb aquest partit l’Espanyol tancava la seva pretemporada, la qual, pesi al poc gol, té un balanç positiu. Una victòria, tres empats i una derrota. Amb tan sols tres punts en contra l’equip ha demostrat que té fortaleses defensives, però, així i tot, en atac les coses han de millorar perquè només s’han marcat altres tres. Està per veure si l’arribada de Irvin i Véliz canvien aquesta dinàmica. Els de Manolo González, des d’ara mateix, tenen les mires posades en el debut de lliga, el qual està datat el dilluns 19 d’agost a les 19 hores enfront del Valladolid.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *