Debutant a Primera: el tècnic de l’Espanyol Manolo González, del fang a l’elit

En la temporada 2024-25 de LaLiga EA Sports, la Primera divisió, fins a quatre nous entrenadors debuten en la màxima categoria del futbol espanyol, cadascun amb la seva pròpia història a la seva esquena, i les seves particulars circumstàncies i desafiaments per davant però amb una idea comuna: ingressar amb bon peu en la màxima categoria del futbol nacional. Manolo González segueix a l’Espanyol després d’aconseguir l’ascens en el playoff i intentarà guanyar el seu primer partit a Valladolid, a priori un rival directe per l’objectiu de la permanència. Borja Jiménez sumarà la seva segona temporada consecutiva amb el Leganés després de proclamar-se campió en LaLiga Hypermotion i disputarà el primer partit en El Sadar. Per contra, Luis Carrión i Hansi Flick no sols debutaran en Primera divisió, sinó que també ho faran amb els seus nous equips: el barceloní ho farà com a local davant la seva afició en l’Estadi Gran Canària, mentre que l’alemany s’estrenarà a Mestalla davant el València.

Aquests tècnics, encara que nouvinguts a la Primera divisió, han demostrat al llarg de les seves carreres que tenen la capacitat per a liderar als seus equips en una de les lligues més competitives del món. A Manolo González, tècnic de l’Espanyol que tan sols cinc mesos després d’estrenar-se en el futbol professional tindrà l’oportunitat de fer realitat el seu somni d’entrenar en Primera, li acompanyen Luis Carrión, Borja Jiménez i Hansi Flicl, preparadors de UD Las Palmas, Leganés i FC Barcelona. Noms tots ells que els aficionats han de tenir en compte aquesta temporada.

  • Reial Madrid: Carlo Ancelotti
  • Barcelona: Hansi Flic
  • Girona: Míchel Sánchez
  • Atlètic: Diego Simeone
  • Athletic: Ernesto Valverde
  • Reial Societat: Imanol Agutzil
  • Reial Betis: Manuel Pellegrini
  • Vila-real: Marcelino García Toral
  • València: Rubén Baraja
  • Alabès: Luis García Plaza
  • Osasuna: Vicente Moreno
  • Getafe: José Bordalás
  • Celta de Vigo: Claudio Giráldez
  • Sevilla: García Pimienta
  • Mallorca: Jagoba Arrasate
  • UD Las Palmas: Luis Carrión
  • Rayo Vallecano: Iñigo Pérez
  • Leganés: Borja Jiménez
  • Reial Valladolid: Paulo Pezzolano
  • RCD Espanyol: Manolo González

Manolo González en l’Espanyol : dels inicis humils al cim

Manolo González, després d’aconseguir retornar a l’Espanyol a Primera divisió, assumeix el repte de seguir al capdavant de l’equip blanc-i-blau per a aconseguir estabilitzar-lo en la categoria i evitar que es converteixi en un equip ascensor. Després d’una temporada en Segona i amb un ascens recent, els responsables de l’entitat van confiar en González per a consolidar el seu retorn a l’elit. Així, en menys de sis mesos ha passat dels inicis humils a l’elit: va arribar per a dirigir al filial blanc-i-blava en la Segona Federació, i al març va assumir el comandament del primer equip. Sota la seva direcció, l’equip va disputar 16 partits, amb només una derrota.

Va aconseguir el que semblava inassolible: ascendir mitjançant la promoció d’ascens. El seu treball diari i dedicació li van valer la renovació per a guiar a l’Espanyol de retorn a LaLiga EA Sports. La seva experiència prèvia perquè s’ha forjat en equips de menor rellevància, on ha demostrat la seva capacitat per a treballar amb plantilles limitades i obtenir el màxim rendiment dels seus jugadors, la qual cosa s’adapta a la perfecció a les actuals circumstàncies econòmiques de l’entitat, que impedeixen acudir al mercat amb recursos sobrats per a reforçar-se. Manolo González és un tècnic que es caracteritza per la seva disciplina tàctica i el seu enfocament en la solidesa defensiva. En l’Espanyol , buscarà construir un equip difícil de vèncer, amb una defensa organitzada i un atac efectiu amb un equip restaurat, mescla de joventut i experiència.

Borja Jiménez al Leganés

Borja Jiménez és un altre dels debutants en Primera Divisió, després de diversos anys destacant en categories inferiors. El Leganés ha confiat en ell per a portar a l’equip a consolidar-se en la màxima categoria del futbol espanyol, després d’aconseguir l’ascens en la temporada anterior. Borja Jiménez busca mantenir la consistència aconseguida la temporada passada, amb la qual van conquistar el títol de campions.

El seu objectiu és construir un equip sòlid, partint d’una defensa de cinc homes i secundant-se en dues figures clau en l’atac. Aquesta serà la primera vegada que l’entrenador avilés competeixi en la màxima categoria espanyola, i està decidit a aprofitar al màxim l’oportunitat. La seva prioritat és assegurar com més aviat millor la permanència en la Lliga i aconseguir una estabilitat en l’elit del futbol espanyol. Jiménez és conegut per ser un tècnic meticulós, que presta especial atenció als detalls i que sap com treure el màxim profit dels seus jugadors. La seva capacitat per a adaptar-se a les circumstàncies i per a motivar als seus jugadors serà clau en un club que aspira a assentar-se en Primera divisió i evitar el sofriment del descens.

Luis Carrión en la UD Las Palmas

Luis Carrión arriba a la UD Las Palmas després d’una breu però destaqueu etapa a l’Oviedo, on a punt va estar de retornar-ho a Primera després de dotar-ho d’una identitat de joc clara. Carrión és un entrenador que aposta pel futbol ofensiu i atractiu, i a Las Palmas no serà diferent. La seva arribada ha generat expectatives entre els aficionats canaris, que somien amb veure al seu equip desplegar un joc vistós i competitiu en Primera divisió.

Per a això, comptarà amb una plantilla jove, plena de talent i amb fam de demostrar la seva vàlua en l’elit. La clau per a Carrión, possiblement l’entrenador revelació la passada temporada en Segona divisió, és fer oblidar a García Pimienta després de fer una temporada excel·lent amb l’equip groc, que li ha permès fitxar pel Sevilla. Luis Carrión està davant l’oportunitat de la seva vida després d’entrenar a l’Espanyol Femení, Còrdova, Melilla, Numància, Cartagena i finalment el Real Oviedo.

Hansi Flick en l’FC Barcelona

Molt lluny dels objectius dels seus tres companys de professió, està Hansi Flick, l’arribada del qual al Barcelona ha estat una de les notícies destacades de l’estiu. El tècnic alemany, conegut pel seu èxit al capdavant del Bayern Munich, on va guanyar la Lliga de Campions en 2020, ha acceptat el repte de liderar al Barcelona en una etapa de renovació. Flick és un entrenador amb una visió clara del futbol, basada en la possessió de la pilota i la pressió alta, alguna cosa que encaixa perfectament amb la filosofia del club culer. No obstant això, enfronta el desafiament de dirigir a un equip que ha passat per diverses temporades difícils víctima de les limitacions pressupostàries. L’expectativa és alta i els aficionats barcelonistes, que assisteixen sorpresos a la decadència del seu club, esperen que Flick, aposta personal de Joan Laporta i de Deco per a tornar a competir per títols després d’una temporada en blanc, pugui retornar al Barcelona al cim del futbol nacional i europeu. L’alemany, no obstant això, tindrà en contra la pressió dels resultats immediats.

Aquests quatre entrenadors, encara que debutants en LaLiga, arriben amb el ferm propòsit de deixar la seva petjada en els seus respectius equips. Tots ells, inclòs un Manolo González que afronta el repte sense por i confiat en les seves capacitats, comparteixen el seu desig de deixar empremta en una de les lligues més exigents del món, i que els seus equips responen a les seves idees i lideratge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *