Avui en ‘La Graderia Ràdio’: què li ha faltat per fitxar l’Espanyol en aquest mercat?; la decisió amb els quals acaben contracte en 2025: el cas Puado; el factor que condiciona la viabilitat d’SD Espanyol

El RCD Espanyol ha trobat un respir després d’aconseguir la seva primera victòria de la temporada amb un ajustat 2-1 davant el Rayo Vallecano, en l’última jornada abans de l’aturada a LaLiga EA Sports. Aquest triomf arriba en un moment clau per a l’equip blanc-i-blau, que fins ara havia navegat en una mar d’en el seu retorn a l’elit del futbol espanyol. La victòria ha estat un autèntic bàlsam per al sempre complicat entorn perico, que portava setmanes amb la preocupació generada per la mala arrencada de temporada. L’alegria i l’alliberament després del xiulet final no sols van significar la fi d’una ratxa sense triomfs, sinó que també van encendre l’esperança que l’equip de Manolo González hagi trobat l’impuls necessari per a encarar els desafiaments que li esperen en l’exigent calendari de LaLiga, i que sigui el punt d’inflexió que necessitava per a consolidar-se en Primera divisió i evitar veure’s arrossegat cap a la zona baixa de la taula. Encara que el camí no serà per a res fàcil, l’afició ha recuperat almenys de moment la fe en l’equip, esperant que aquesta victòria sigui la primera de moltes en la seva lluita per la permanència, objectiu marcat pels propis rectors de l’entitat.

La decisió de l’Espanyol amb els pròxims que acaben contracte

Avui en la nostra web obríem en el nostre portal amb una informació relativa a la decisió que l’Espanyol ha de prendre respecte als futbolistes que acaben contracte el pròxim estiu, el del 2025, ja que futbolistes com Javi Puado, Brian Oliván, Álvaro Aguado, Sergi Gómez i Salvi Sánchez podran negociar amb altres entitats si així ho desitgen a partir de l’1 de gener. Els dos últims jugadors és complicat que entrin en els plans de l’entitat per a seguir, però diferents i amb les seves pròpies particularitats són els altres tres casos. Evidentment, la prioritat és assegurar-se la continuïtat de Javi Puado, un futbolista important, juntament amb Joan García el major actiu esportiu de l’entitat; com explicàvem fa uns dies, no s’han produït aquestes setmanes moviments respecte al futbolista, amb un Garagarza centrat en el mercat, i s’espera que aviat es reprenguin els contactes encara que acabarà manant l’economia de l’entitat.

Pel que respecta a Brian Oliván i Álvaro Aguado, cada cas s’ha d’analitzar per separat: Oliván va tenir una molt bona primera campanya, però la passada en Segon no va poder reeditar les seves actuacions; aquest curs, la voluntat del jugador és recuperar el protagonisme perdut sobre el verd. Pel que respecta a Aguado és un fitxatge que de moment ha decebut: el passat curs va ser clarament de més a menys, i cal veure quin és el seu rendiment en aquest curs.

Què ha faltat en el mercat de l’Espanyol?

En clau de mercat, avui preguntàvem sobre què considera el perico que ha faltat en el recentment acabat mercat de fitxatges d’estiu; l’opció més votada ha estat la d’un migcampista creatiu, seguida de prop per la d’un extrem. Més lluny, hi ha qui considera que la nòmina de centrals és massa reduïda, i que no hi ha suplents de garanties davant els habituals problemes físics de la parella titular, i que els jugadors del B que poden reforçar aquesta demarcació en cas de necessitat.

Els possibles rivals de l’Espanyol en la lluita per la permanència: el cas de la UD Las Palmas

En el recorregut que hem fet aquests dies pel panorama futbolístic nacional entre clubs que poden estar lluitant amb l’Espanyol per la permanència, hem fet parada en la UD Las Palmas. Aridane Ávila, periodista i seguidor perico que col·labora amb diferents mitjans canaris, ens ha traslladat que “la situació a Las Palmas és peculiar, sembla que tot va més o menys bé però no es guanya un partit des del 10 de febrer passat. L’equip es va salvar perquè els rivals ho van fer pitjor, amb l’empat però l’última trobada es van tornar a veure els problemes evidenciats en l’estrena davant el Sevilla”.

Un dels canvis clau ha estat en la banqueta, amb la marxa de García Pimienta i l’arribada de Luis Carrión procedent de l’Oviedo: “És un canvi de cicle molt important des de la idea de joc d’un i d’un altre, i que a més han arribat 14 reforços, és una revolució absoluta. No és que tirin encara destrals contra el cap de Carrión, però la realitat és que l’equip no gana i a mesura que passin les setmanes farà que la situació no sigui tan tranquil·la. La proposta agrada, encara que aquí sempre ha agradat el jugador canari i el seu gust pel toc, i amb tants reforços ha anat desapareixent. Veurem com acabarà tot, però no ha començat bé”. “Ha estat un mercat molt estrany, al principi es van fer les coses bé amb el fitxatge de Manu Fuster. Tinc el dubte que jugadors de tantes nacionalitats es puguin enganxar: no té bona pinta, arrosseguen una mala inèrcia i moltes vegades això no acaba bé” ha insistit Aridane, que ha posat l’accent en la peculiaritat del president Miguel Ángel Ramírez, que porta 19 anys en el càrrec i que ha tingut múltiples problemes legals. Sobre quins equips veuen a l’illa com a candidats al descens, apunta que “a l’Espanyol , no; a més l’any passat quan estava en Segona a l’illa on agrada molt el futbol els semblava que alguna cosa no quadrava. La gent interioritza que la UDLP estarà en la lluita, el Valladolid seria un altre candidat al descens i a més es parla del València , però a l’Espanyol no se li veu un rival en aquesta lluita, no és un nom que aparegui com els de Leganés i Rayo, per exemple”.

Temps de tertúlia: SD Espanyol necessita el suport dels espanyolistes

Per a tancar aquesta atípica setmana sense competició en l’horitzó proper  hem rebut en els estudis de ‘RCE’ a Luis Navarrete, Arnau Baqué i Alberto Capilla. Baqué, incansable activista perico i responsable de Seccions Deportives Espanyol, ha fet una crida a l’espanyolisme per a donar suport a aquest club que cada cap de setmana defensa els colors blanc-i-blaus com a hereu de les seccions històriques. Per a continuar podent gaudir d’aquesta iniciativa sorgida de pericos de base i que només compta amb el suport financer dels seus patrocinadors i dels seus socis, és vital repetir almenys la quantitat de socis que tenia el club fa un any. Si no, perilla en el futur la seva continuïtat, com tristament admetia Baqué: “És així, és la dura realitat; hem crescut molt, som després del Barcelona el club català amb més equips en categoria nacional, estem en una situació problemàtica i necessitem suport de la gent, l’espanyolisme no ens pot donar l’esquena. Estem prop d’aconseguir coses molt importants, l’esforç val la pena. Demanem ajuda a tots com a club”. Pots fer-te soci de SD Espanyol prement aquest enllaç des de només 30 euros.

Per la seva part Navarrete, que a més de director de l’agència futbolística ‘Anticipasports10’ ha estat tècnic, tenia paraules per a la imatge de Manolo González reunit amb altres entrenadors de l’elit a Madrid.

“Per a mi és super important, per a tots els entrenadors de Catalunya que porten lluitant anys és un orgull que estigui en aquesta foto, com més duri més orgullosos estarem”, ha insistit Navarrete.

Bona nota al mercat, amb el dubte de si serà suficient

Qüestionats els nostres tertulians per què nota i valoració fan del recentment acabat mercat, Baqué li ha atorgat un 6,5 “perquè veig una eufòria desmesurada. El partit de la Real no es va merèixer perdre, ens van guanyar per qualitat; el partit del Rayo el més normal hauria estat perdre encara que al final l’equip va demostrar ambició; en el Metropolitano al principi se’ns va aparèixer la verge i després reaccionem; i només hi ha hagut un partit dolent, el de Valladolid, però em pregunto, és suficient el que ha arribat per a mantenir la categoria?”. Navarrete ha reconegut estar “molt content de l’equip que tenim, començant per l’entrenador, la comunió amb els jugadors, i amb els jugadors que s’han incorporat més els que estaven conformen una plantilla molt compensada”. Capilla, per part seva, es dona “un 9 en el nivell de satisfacció; no crec que tot hagi estat perfecte, però en comparació amb el panorama que se’ns presentava la plantilla ha quedat bastant bé. Tots teníem por a veure a qui portàvem sense un duro, i d’acord amb els primers partits els que han vingut estan bastant bé”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *