Avui a ‘La Gradea Ràdio’: el de l’Alavés, un partit vital o no tant per a l’Espanyol?; han de continuar jugant els mateixos?; la reveladora comparativa Joan García-Lecomte

L’Espanyol es prepara per a un mes de setembre decisiu, amb quatre partits clau que podrien marcar el rumb de la seva temporada. El primer repte serà aquest pròxim dissabte davant el Deportivo Alavésa l’RCDE Stadium, un encontre en el qual els de Manolo González buscaran continuar amb les bones sensacions que van deixar després del seu primer triomf del curs enfront del Rayo Vallecano, just abans de l’aturada de seleccions. Però el desafiament no acaba aquí; després del dol contra el conjunt basc, el quadre perico haurà de mesurar-se a tres equips de gran calibre: la setmana vinent visitaran el restaurat Santiago Bernabéu per a enfrontar-se al Real Madrid, una trobada molt exigent davant l’actual campió de Lliga i de la Champions. Després, rebran al Villarreal , un dels equips més sòlids del campionat, per a finalment tancar el mes amb un desplaçament al Benito Villamarín, on es mesuraran al Real Betis. Manolo González sap que aquests compromisos seran una prova de foc per al seu equip, que ha mostrat millores en el seu joc, però que necessita consolidar-se per a aspirar a aconseguir l’objectiu de la permanència. El primer triomf davant el Rayo ha estat un impuls anímic, però mantenir la regularitat serà clau per a afrontar aquest mes tan carregat de reptes. Com s’ha comentat aquest dilluns a La Grada Ràdio, és vital per a l’Espanyol començar aquest tram de partits sumant tres punts davant l’Alavés, teòricament el rival més assequible de tots.

La porteria de l’Espanyol: la reveladora comparativa Joan García-Benjamin Lecomte

El nostre analista Àlex Cobas ha dedicat la seva secció a la porteria de l’Espanyol , comparant el rendiment de Joan García amb el de Benjamin Lecomte en els quatre primers partits de tots dos en Primera divisió. El de Sallent de Llobregat, malgrat que encara no ha tingut temps per a demostrar el seu nivell en la màxima categoria, ha signat 14 parades i aconseguit una porteria a zero en quatre partits, amb tres gols rebuts.

Benjamin Lecomte en els seus primers quatre trobades en Primera divisió, en va acreditar 6, sense deixar en cap encontre la porteria a zero, encaixant 9 gols. Dades significatives que demostren la importància de tenir ben coberta una demarcació tan important per a un equip com la porteria.

Així s’ha reforçat el Getafe, un altre dels potencials rivals de l’Espanyol en la lluita per la permanència

Seguint amb el repàs que duem a terme en La Graderia Ràdio dels potencials rivals de l’Espanyol en la lluita per la permanència, hem anomenat a Juancar Navacerrada, periodista de Marca i Ràdio Marca especialitzat en la informació del Getafe: “La impressió després del mercat no és bona, són 17 jugadors de camp, amb diversos d’ells lesionats. Les paraules de Bordalás són un reflex de la realitat d’un Getafe que ha estat molt minvat en el mercat de fitxatges”, reflexiona el periodista.

I afegeix: “Les paraules de Bordalás sobre la lesió d’Álvaro Rodríguez en el sentit que no coneixia que venia així et fan veure que no ha estat part activa en el seu fitxatge; el Getafe enrere és una roca, el millor equip enrere en els últims 20 anys en LaLiga, és una demostració del que pot fer el tècnic amb un pal i una pedra però a dalt no hi ha gol”. El club no té marge per a fitxar ofegat pel joc net financer, la qual cosa fa gairebé obligatòries vendes en el pròxim mercat d’hivern com la de Borja Mayoral, que té una fitxa de 5 milions d’euros, inassumible per a la seva actual economia: “Si arriba una oferta suficient, es farà, tret que puguis fer altres dues vendes per aquesta mateixa quantitat. El Getafe ha de vendre sí o sí, i no val una venda qualsevol”.

Malgrat aquestes dificultats, el Getafe manté el seu gen competitiu: “Està aconseguint resultats i és sòlid enrere, el problema és el fons d’armari i veure què passa a dalt, l’equip viurà de la solució defensiva i que algú pugui marcar. Això sí, aquest Getafe competeix moltíssim”.

Temps de tertúlia: han de continuar jugant els mateixos a l’Espanyol?

En el nostre habitual temps de tertúlia, hem comptat amb la participació de Juan José Caseiro, Víctor Maymó i Juan Terrats. En referència al tema del dia, si el partits de l’Espanyol davant l’Alavés pot ser titllat de vital, no hi ha hagut unanimitat: per a Caseiro “no és vital, estem en la cinquena jornada. Cal guanyar per l’enfortiment mental de l’equip en la proposta que estan seguint però no m’agradaria transmetre ansietat pels tres punts que venen, encara no són vitals”. Per a Maymó, “es pot debatre per qüestions semàntiques: vital no és, encara que et pot condicionar en el futur si no el guanyes”. Terrats sí que li dona, en canvi, una gran transcendència: “Per a mi sí que és un partit clau, guanyar a l’Alabès seria un puntàs per als socis, el cos tècnic i els jugadors. L’empat no em serveix ja; coneixent aquest club, si fas un 1 de dotze es començarà que l’entrenador ja no serveix. Per higiene mental, és necessari”.

També s’ha parlat de quin onze podria jugar davant l’Alavés; a Jornada Perfecta aposten per repetir dibuix i onze respecte al que va vèncer al Rayo Vallecano, excepció feta de la defensa, en què entraria Sergi Gómez en lloc del lesionat Fernando Calero. En canvi, Juan Caseiro proposa l’entrada en l’XI d’Álvaro Aguado, destacat en les seves últimes aparicions, la qual cosa implicaria un canvi de dibuix, ja que es jugaria amb tres migcampistes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *