RCD Espanyol – Deportivo Alavés: Puado amb un ‘hat trick’ dona la victòria als pericos (3-2)

L’Espanyol torna a guanyar en el retorn de La Liga després de dues setmanes d’aturada. En el fresc migdia de Cornellà, el quadre perico es mesurava a l’Alavés en un RCD Stadium que tenia moltes ganes de futbol. En aquesta ocasió, després de diversos dies per a reflexionar, Manolo González va apostar pel sistema que li havia donat resultats. Sense invents. Va alinear un 5-2-3 on entraven Aguado i Tejero respecte a l’últim partit abans de l’aturada. Jofre, per part seva, va abandonar el carril per a participar, en aquesta ocasió, com a extrem destre, encara que amb molta participació en el joc interior i regalant el costat sencer a Tejero. Amb l’impuls de la inflada, que signava la millor entrada de la temporada (24.283 espectadors), l’Espanyol prenia la iniciativa d’un xoc en què les primeres ocasions per a sengles equips van ser anul·lades per fora de joc. Els locals mitjançant Carlos Romero, amb un tret llunyà que va marxar alt, i Alejo Véliz, després d’un cop de cap en una acció a pilota parada, van anar enfonsant a un Alavés al qual cada vegada li costava més sortir de camp propi. Precisament, amb el conjunt babazorro defensant en la seva àrea va arribar el primer gol del partit. Tejero va rematar un centre lateral de Romero que va ser buidat per Sivera, no obstant això, el rebutgi li va caure de nou al carriler que li va servir un caramel al segon pal a Puado perquè anotés a plaer. El ‘7’ obria la llauna en el minut 21, la qual cosa va deslligar la bogeria en el feu espanyolista i va suposar una espècie d’homenatge inesperat al gran capità perico. ‘De capità a capità’ va pensar segur Javi Puado en assenyalar al cel després de marcar. 1-0 a Cornellà.

Arran del gol els locals es van fer amb el control del partit, més amb possessions llargues que amb ocasions, però sense dificultats. En una de les poques internades vitorianes, Guridi, amb més fe que garanties, va aconseguir treure un centre que, després de rebotar a la cama de Joan García, va ser rematat per un Conechny que no dubto a ficar el cap per a enviar al fons de la xarxa una pilota molt disputada. L’argentí retornava les taules a l’electrònic i l‘Alavés, amb energies renovades després del gol, va anar apuntant el cap cada vegada més en el RCD Stadium. Sense un dominador clar de l’esfèric s’arribava al descans.

Res més reiniciar-se el xoc Kumbulla va veure la cartolina groga després de derrocar a un rival prop de l’àrea, la qual cosa es va traduir la primera ocasió de l’encontre mitjançant un tret llunyà de Conechny que va atallar Joan García en dos temps. Tots dos equips van sortir amb més precaució que iniciativa després del seu pas pels vestuaris. Ningú volia errar. I just en aquest context de minimitzar fallades va arribar l’encert de l’Espanyol . Els actors del primer tant van protagonitzar, també, el segon: Tejero va treure un centre des del costat, encara que aquesta vegada amb cama esquerra després de retallar al seu defensor, i Puado, situat en el primer pal, va cabotejar de manera que Sivera no pogués arribar. 2-1 per als locals. Pesi al punt, Manolo González va realitzar tres canvis per a no baixar el ritme i va donar entrada a Grajera, Cardona i Cheddira, els quals van tenir efecte immediat. En un contraatac el mateix Cardona va habilitar a Cheddira, que es va quedar només en un mà a mà enfront de Sivera. El marroquí sorteig al porter que, una vegada batut, li va fer penal. Javi Puado va anar corrent per la pilota conscient que estava davant l’oportunitat de fer el primer hat trick de la seva carrera amb l’Espanyol . Així va ser. Amb una rematada a dalt i a la dreta del meta va posar el 3-1 i el tercer del seu compte personal. El RCD Stadium era una festa.

Però el partit no donava un respir a ningú. En el millor moment dels locals va tornar a ressorgir el quadre babazorro. Joan García després d’una bona intervenció mano una pilota a córner, el qual botaria Joan Jordán i Nahuel Tenaglia cabotejaria al fons de la xarxa. Amb el 3-2 l’afició blanc-i-blava va passar de celebrar a sofrir i, precisament per a evitar això, el tècnic perico va apostar per reforçar la saga amb les entrades de Sergi Gómez i Brian Oliván. L’Espanyol no aconseguia baixar les revolucions d’un partit que es podia escapar en qualsevol moment davant un Alavés que, amb molt poc, aconseguia generar perill. Però el futbol també va de sofrir i el conjunt espanyolista, sostingut per Joan García, va saber fer-ho. El 3-2 va ser el resultat definitiu i va certificar la segona victòria de la temporada que permet respirar tranquil al conjunt de Manolo González. El pròxim partit de l’Espanyol serà davant el Reial Madrid el pròxim dia 21 de setembre.

Fitxa Tècnica

Espanyol: Joan García, Álvaro Tejero, Omar El Hilali, Masrash Kumbulla, Leandro Cabrera, Carlos Romero, Álvaro Aguado, Álex Král, Jofre Carreras, Javi Puado, Alejo Véliz. També van jugar Cheddira, Irvin Cardona, Grajera, Sergi Gómez, Brian Oliván.

Deportivo Alav´s: Antonio Sivera, Nahuel Tenaglia, Abdel Abqar, Aleksandar Sedlar, Manu Sánchez, Jon Guridi, Antonio Blanco, Stoichkov, Carlos Vicente, Kike García, Tomás Conechny. També van jugar Toni Martínez, Santiago Mouriño, Joan Jordán, Asier Villalibre, Ander Guevara.

Gols: 1-0 (21’) Javi Puado; 1-1 (35’) Tomás Conechny; 2-1 (56’) Javi Puado; 3-1 (62’) Javi Puado (p.); 3-2 (67’) Nahuel Tenaglia.

Àrbitre: Poliment Santana (Comitè canari).

Targetes: A Kumbulla (48’), Omar El Hilali (53’). Als visitants Abdel Abqar (29’); Antonio Sivera (60’), Manu Sánchez (76’).

Estadi: RCD Stadium.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *