José Agustín Gómez revela les claus del cas Senabre i el paper de Garagarza: “L’Espanyol no podia aguantar més”

La recent sortida d’Ignasi Senabre de l’Espanyol B ha sacsejat al club blanc-i-blau, revelant profundes inquietuds sobre el seu funcionament intern. El reconegut periodista d’Onda Cero José Agustín Gómez, una autèntica autoritat pel que respecta al futbol basi perico, ha abordat la situació en La Grada Ràdio, oferint una anàlisi exhaustiva sobre l’impacte d’aquest cas.

José Agustín Gómez no va dubtar a qualificar la situació com un dur cop per a la imatge del club, afirmant: “És trist per a la imatge d’un club històric com l’Espanyol; es danya la imatge d’una entitat històrica, que tinguis un entrenador que aparegui en l’acta com un utilier ha de fer mal”. Aquesta afirmació ressalta el problema que ha suscitat l’aparició de Senabre en l’acte com a encarregat de material, un fet que pot aombrar la reputació de l’entitat.

El periodista va explicar que la crisi ha posat en evidència la necessitat de depurar responsabilitats internes. “Alguns ja les estan assumint, veurem si hi ha més canvis, que crec no hi haurà molts”, comenta José Agustín, subratllant que, encara que alguns responsables estan prenent mesures, no s’espera una reestructuració significativa en el curt termini.

Quant a la gestió de la situació per part de Fran Garagarza, director esportiu de l’Espanyol , Gómez va indicar que estava al corrent del problema, però indicant que ha estat una altra víctima de la situació: “Em consta que Garagarza era conscient de la situació perquè pregunta i li diuen que està tot en marxa per a solucionar-ho, però no hi ha solució”, explica Gómez, que afegeix: “Garagarza crec que és víctima, li han enganyat, ha pecat de bona voluntat creient que està en curs de solucionar-se, però és el màxim responsable i si tens dubtes, truques a la Federació o a l’escola on t’han dit que estava realitzant el curs”.

La falta dels títols necessaris per part de Senabre, com l’UEFA Pro o el tècnic esportiu superior, ha estat una qüestió crucial. Malgrat les afirmacions sobre una convalidació pendent, explica que la Federació no tenia constància de canvis en la normativa i no s’ha demostrat que Senabre estigués fent els cursos necessaris per a poder entrenar en la categoria, una cosa a la qual s’accedeix “tenint el títol d’UEFA Pro, que no el té, o fent un tècnic esportiu superior que es pot fer a través d’una escola d’entrenadors, i tampoc ho té. Des del club s’ha dit que s’estava esperant una convalidació, però des de la Federació desconeix que hagués d’haver-hi algun canvi iniciada la temporada. No em consta que Senabre estigués fent un curs per a poder entrenar en Segona RFEF”.

La crisi va aconseguir el seu punt culminant en una reunió entre Garagarza i ​​Senabre el dilluns, quan s’hauria pres la decisió de prescindir del preparador atès que el tema anava a entrar abans o després en coneixement dels mitjans, comenta Gómez, ressaltant que la pressió mediàtica i el possible mal a la imatge del club van portar a prendre aquesta decisió. Encara que Garagarza és conegut pel seu caràcter exigent i la seva tendència a intervenir en el treball de tècnics i jugadors, Gómez aclareix que aquesta no va ser la raó principal de la sortida de Senabre. Més aviat, el principal problema va ser la falta de titulació, que va resultar insostenible: “Va haver-hi una reunió el dilluns entre Fran Garagarza i Senabre, aquí degué prendre’s la decisió que el club no podia seguir perquè el tema anava a entrar abans o després als mitjans. Tots sabem el caràcter de Garagarza i el que han de portar els tècnics que arriben en la motxilla. En el partit davant el Sant Andreu ja va haver-hi una intervenció de Garagarza, però qui arriba ja sap el que hi ha: el director esportiu és molt intervencionista, recrimina coses a tècnics i jugadors, és exigent i funciona així, va de gom a gom amb tot. Saps que això has de portar-ho en la motxilla. Em diuen que no és la raó principal de la seva sortida l’intercanvi d’opinions amb Garagarza, sinó un tema que el club no podia aguantar més, tenir un entrenador que no tenia el títol”.

Finalment, José Agustín Gómez conclou que l’incident ha estat especialment perjudicial a causa de l’aparició de Senabre en les actes com utilier la qual cosa ha causat el mal més gran al club. “Asseure’s ara mateix en la banqueta seria un frau per a l’entitat, i estem parlant de l’Espanyol. L’acta on apareix com utilier és el que més mal li està fent en l’entitat. Fran Garagarza ha après de qui pot fiar-se i de qui no, ha d’adonar-se de qui ha fitxat per al futbol basi, de qui és Jaume Milà“, subratlla Gómez, ressaltant la gravetat del problema. L’episodi ha demostrat la necessitat de revisar i reforçar els processos interns en el futbol basi per a evitar futurs contratemps i preservar el prestigi d’una entitat com la blanc-i-blava.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *