Marash Kumbulla, el nou baluard de l’Espanyol, però amb un excés d’intensitat

L’Espanyol ha trobat en Marash Kumbulla una peça clau per a la seva defensa. El defensor albanès va aterrar aquest estiu en el RCDE Stadium cedit per una temporada des de l’AS Roma, després d’una campanya complicada: després de superar una greu lesió en el lligament creuat, va ser enviat a préstec al Sassuolo al gener, on no va poder gaudir de molts minuts ni prendre les millors decisions sobre el camp en moments clau per al seu equip. No obstant això, Kumbulla ha començat a retrobar-se amb la seva millor versió en l’Espanyol , recordant a aquest jugador pel qual la Roma va pagar 25 milions d’euros en l’estiu de 2020. Des de la seva arribada ha demostrat estar per sobre de les expectatives, esborrant aquests dubtes que havien generat les seves últimes actuacions en el futbol italià i consolidant-se com un pilar en la rereguarda blanc-i-blava. Amb el seu físic imponent i un estil agressiu en el tall, Kumbulla ha captivat a l’afició del RCDE Stadium, que veu en ell a un líder defensiu i un dels nous referents de l’equip.

Kumbulla ha disputat quatre partits de lliga amb la samarreta de l’Espanyol , tots ells com a titular, i el seu impacte en la saga ha estat immediat. L’albanès ha mostrat una solidesa i determinació que eren necessàries en la línia defensiva de l’equip de Manolo González. La seva capacitat per a guanyar dols, anticipar-se a les jugades rivals i la seva agressivitat en els moments clau han estat determinants perquè l’Espanyol hagi exhibit una imatge competitiva en tots els partits en què ha participat aquesta temporada.

No obstant això, al costat d’aquests aspectes positius, també ha emergit una ombra: la seva tendència a rebre targetes. Kumbulla ha estat amonestat en cadascun dels quatre partits que ha disputat, acumulant ja quatre cartolines grogues des de principi de temporada. Això ho converteix en el jugador més amonestat de la Primera divisió, una dada que genera preocupació en el cos tècnic perico, ja que una targeta més ho portaria a complir una sanció per acumulació.

Rànquing d'amonestats en Primera divisió/jugador/equip/TT/*TA/*TR
1 Kumbulla Espanyol 4 4
2 Jauregizar Athletic 3 2 1
3 Abqar Alabès 3 3
4 Isaac Romero Sevilla 3 3
5 Mumin Raig 3 3
6 Gueye Vila-real 2 1 1
7 Juanlu Sevilla 2 1 1
8 Mario Martín Valladolid 2 1 1
9 Mendy R. Madrid 2 1 1

La primera groga la va veure Kumbulla en el minut 97 del partit a casa davant la Real Sociedad per una manotada sobre Sadiq; la segona, en el 55′ de l’Atlético  – Espanyol; enfront del Rayo Vallecano, va ser amonestat en el 80′ per una entrada a la tíbia de Nteka, i fins i tot podia haver estat expulsat per aquesta acció perillosa.

Finalment, davant l’Alavés, en el minut 48, va veure una nova groga per cometre falta sobre Stoichkov.

Encara que la seva intensitat i compromís són indubtables, Kumbulla haurà de trobar l’equilibri entre el seu estil de joc aguerrit i la necessitat d’evitar sancions que podrien deixar a l’Espanyol sense un dels seus pilars defensius en un moment important de la temporada. Manolo González, que ve confiant en l’albanès, sap que aquesta qüestió ha de ser gestionada amb cautela per a no afectar l’estabilitat de l’equip.

Malgrat aquest petit “però”, Kumbulla ha demostrat que pot ser una peça important en la lluita de l’equip per mantenir-se en la màxima categoria del futbol espanyol. Si aconsegueix controlar la seva impetuositat, el central albanès podria arribar a convertir-se fins i tot en una de les revelacions de LaLiga. L’afició blanc-i-blava ja ho veu com una figura essencial, però ara el repte serà mantenir la seva fortalesa sense comprometre’s amb amonestacions que podrien condicionar la seva participació en partits clau. En qualsevol cas, ara com ara Kumbulla continua sent una de les grans notes positives de l’arrencada de temporada de l’Espanyol, un defensor que, malgrat els riscos, està deixant sensacions molt positives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *