Avui a ‘La Grada Ràdio’… Prèvia d’alt voltatge: l’Espanyol visita al Madrid mentre esclaten les polèmiques declaracions de Tebes sobre les irregularitats del Barça

Després de la seva important victòria davant l’Alavés, arriba l’Espanyol té molt a la vora un examen d’extrema dificultes: la visita al Real Madrid en el Santiago Bernabéu. L’inici de temporada ha estat encoratjador per als blanc-i-blaus, situats en la zona mitjana de la taula amb set punts després d’encadenar dos triomfs davant rivals de “la seva” Lliga que han portat una glopada d’aire fresc a l’entorn perico, que ara mira amb renovada confiança els pròxims compromisos. Malgrat que el set de 9 també ha insuflat optimisme en el vestuari, l’equip dirigit per Manolo González sap que la pròxima parada és especialment complicada. El Bernabéu és un terreny històricament hostil per a l’Espanyol, i treure un resultat positiu enfront del gegant madrileny sempre ha suposat una tasca titànica. Malgrat això, el bon moment que travessa l’equip i la confiança que han recuperat conviden a somiar amb una possible sorpresa. En qualsevol cas, encara que l’optimisme és present, Manolo i els seus jugadors són conscients de la magnitud del repte que els espera aquest dissabte.

A La Grada Ràdio hem abordat les possibilitats de l‘Espanyol de donar la campanada al Bernabéu i, també, la situació actual del Real Madrid, del qual alguns apunten a un supòsit mal moment. El dubte és si els blanc-i-blaus podran trencar amb les estadístiques i sorprendre al Bernabéu en un moment en què la il·lusió i la prudència s’entrellacen en l’ambient perico, mentre l’equip es prepara per al desafiament més gran fins a la data en aquesta temporada.

Les escandaloses declaracions de Tebes sobre les irregularitats del Barça

En les últimes hores també han estat notícia altres temes com les declaracions del president de LaLiga Javier Tebas al pòdcast de Jordi Wild, on d’una banda va admetre que el FC Barcelona va fer fitxatges de manera irregular amb diners ficticis l’any en què va ser campió de la mà de Xavi -concretament va fitxar a Lewandowski i Koundé, perjudicant la resta d’equips de la competició- i per l’altre reconeixia que el club blaugrana va cometre un delicte de corrupció esportiva en el Cas Negreira, encara que el va exculpar de l’acusació de comprar àrbitres. Unes declaracions del responsable de la patronal certament escandaloses atès que confirmen la impunitat amb la qual actuen uns certs clubs al nostre país.

Miguel Ángel Díaz de COPE analitza al Real Madrid

Tornant a l’actualitat estrictament esportiva, hem parlat amb el conegut periodista Miguel Ángel Díaz, @miguelitocope de COPE, del moment d’aquest Madrid que tantes crítiques està rebent pel seu joc: “És això de sempre, es troba a faltar el talent de Kroos i tal vegada fa falta jugar d’una altra manera. Però si no perd davant l’Espanyol el Madrid portaria 38 jornades sense fer-ho. L’equip no dona mostres d’estar hospitalitzat, encara que és cert que no desenvolupa un joc tan vistós com la temporada passada. Pot sonar a acudit que el Madrid té mancances però en alguns llocs va just, hi ha dèficit de centrals, i si no trobes a un home de les característiques de Kroos l’equip juga d’una altra manera”. Malgrat que Kylian Mbappé encara no ha mostrat la seva millor versió, la veritat és que en l’entorn blanc no hi ha dubtes que rendirà al mateix nivell que en el PSG: “És qüestió de temps, aquí no hi ha dubtes, a més porta 5 gols en set partits. És només esperar i qüestió de temps perquè estem parlant d’un dels dos millors jugadors del món i ficarà gols. Ancelotti ara està centrat en que jugui pel centre, i és que cal aprendre mecanismes i això passa a base de partits”.

En la prèvia, Ancelotti ha deixat la porta oberta a fer rotacions; qüestionat per l’onze, Miguel Ángel Díaz afirma que “no crec que sigui molt diferent del partit davant l’Stuttgart , hi ha hagut temps per a descansar. Pot passar que torni a jugar Militao i entre Fran García per a donar descans a Mendy; algun dia hauran de descansar Vinicius o Mbappé, podria ser demà un dels dos, o que passi el dimarts davant l’Alavés. Modric també podria ser titular en el centre del camp, però amb quatre lesionats tampoc hi ha tant per a triar“. Per a finalitzar, i sobre com veuen a Madrid a l’Espanyol, és sincer: “No us enganyaré, tal vegada no és un dels rivals més forts de Primera, però crec que donarà guerra, Puado ve de fer un hat-trick i no estan encaixant massa gols; no crec que al Madrid li sigui fàcil la missió però és que els blancs en condicions normals han de guanyar. Han de córrer i pressionar, si el Madrid no és capaç de fer-ho bé, l’Espanyol pot tenir les seves opcions”.

Sebas Herrera confia en l’Espanyol pugui aprofitar les desconnexions del Madrid

Sebas Herrera també ha fet com cada divendres la seva particular anàlisi del que pot succeir sobre el verd: “No es pugui parlar que el Madrid estigui en crisi, a més està guanyant amb o sense ajudes, però no està molt lúcid en el seu joc. Per moments et pot sotmetre, de sobte es desconnecta i deixa al contrari que atac i arribi. Encara que té tanta qualitat i tantes estrelles que es poden permetre anar al 30% i guanyar-te pels jugadors que té. A Vinicius i Mbappé no pot cobrir-los un defensor només, han de ser dos. El jugador que està aguantant l’equip és Valverde, que corre per tots, té un gran desplegament físic, però l’Espanyol la tindrà en aquests moments de desactivació. Tenen un calendari molt intensiu, i els jugadors no són ximples i gestionen l’esforç. Possiblement no li donaran molta importància a l’Espanyol, i així tindrà les seves opcions”.

Sobre el dibuix que seria més efectiu al Bernabéu, si optaria per una defensa de quatre o de cinc i si es decantaria per dos o tres efectius en el centre del camp, reflexiona: “Jugaria amb línia de 5 enrere, és la millor opció per a jugar contra el Madrid amb la davantera que té; en el centre del camp, cal veure com va sofrir l’equip en la segona part davant l’Alabès : l’equip està mancat d’un pivot posicional, no ho són ni Král ni Aguado, i contra el Madrid has de posar a algú, en aquest cas a Gragera que et manté la zona i cobreix la zona defensiva”.

Pel que respecta a la part alta i quins perfils serien els millors al Bernabéu donades les característiques de la defensa blanca, Herrera destaca que “Walid Cheddira m’agrada més que Veliz, que no m’està convencent, està més pendent del forcejament amb el defensa que de la pilota. Necessita tres contactes per a baixar la pilota, mentre que Cheddira sempre que ha jugat porta perill”.

Temps de tertúlia

En el temps de tertúlia hem comptat amb la presència d’Àngel Bergadà, Jaume Ballester i Alberto Capilla, que a part de traslladar les seves sensacions de cara al partit del Bernabéu i especular respecte a l’onze que podria disposar Manolo González, han col·laborat a fer de la mà de Carlos Vaps la Travessa de la jornada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *