Manolo González: “Demà pot passar el que sigui però anem amb el convenciment d’anar a guanyar el partit”

L’Espanyol de Manolo González aterra en el Santiago Bernabéu per a enfrontar-se al Reial Madrid amb la confiança pels núvols després d’un prometedor inici en LaLiga EA Sports, després d’haver sumat set de nou punts possibles en els últims tres encontres. El conjunt blanc-i-blau ha mostrat una notable millora des de l’inici del curs, la qual cosa li ha permès reposar-se de dues derrotes inicials, i amb el recent triomf davant l’Alabès, el vestuari perico se sent preparat per a afrontar el desafiament de mesurar-se al Reial Madrid, en el que serà una autèntica prova de nivell que determinarà si l’equip pot aspirar a alguna cosa més que la simple permanència. Encara que conscients de la dificultat del dol, tant els jugadors blanc-i-blaus com el mateix Manolo González saben que, per a puntuar al Bernabéu , hauran d’oferir la seva millor versió i mantenir l’equilibri que els ha impulsat fins ara. Aquestes han estat les valoracions del tècnic gallec abans d’aquest esperat partit.

Estat de la infermeria: “Calero dependrà d’avui, entrenarà amb el grup i en funció del que passi estarà per a anar convocat o no, si no per a Villarreal estarà segur”.

Disposat a fer història al Bernabéu?: “Anem convençuts com en cada partit que l’equip guanyarà. Sabem que és un partit complicadíssim com el que vam tenir davant l’Atlètic, però creiem molt en el que fem i estem convençuts que podem guanyar allí”.

Rotacions tenint en compte que es tracta d’un gran?: “No crec massa en les rotacions, intentarem treure el millor equip possible basant-nos en l’estat dels jugadors, la setmana d’entrenament i el tipus de partit que preveiem trobar demà, i que el tipus d’equip que traguem ens permeti canviar durant el partit sense haver d’haver de fer un canvi en l’alineació en la primera part com ens ha passat algun dia. Tractarem de treure el millor equip possible per a guanyar”.

Punt culminant de la teva carrera?: “El punt culminant serà quan pugui estar molts anys en l’Espanyol, que aguant molts anys i en Primera i el club estigui on mereix, aquest serà un punt culminant. Demà arribem a un camp especial però la nostra idea és ser aquí molt temps i ajudar al fet que el club millori dia a dia”.

Pla de partit: “Passa per quan tinguem la pilota, tenir criteri, no perdre-la, tenir fe en els moments d’allau, que no ens passi factura, i treballar molt i córrer més que el rival. Per això i tenir personalitat amb pilota passa el partit de demà”.

Com parar a les estrelles del Madrid?: “Hem d’intentar-ho amb treball, com vam fer a Madrid, amb ordre, estant ben col·locats. És la clau contra equips d’aquest nivell i encara així a vegades no basta, però estem convençuts del treball que fem i a nivell de moral i mentalitat som fortes. Demà pot passar el que sigui però anem amb el convenciment d’anar a guanyar el partit”.

Què suposa a nivell personal aquest partit?: “Imagina’t, per a una persona que des de petit ha somiat amb ser jugador de futbol i es dedica a entrenar, la carrera ha anat sola, arribar aquí és un punt important però ens agradaria estar molts anys en el club, seria un bon senyal per a nosaltres i per a l’estabilitat del club i que està molts anys on li correspon, en Primera. De totes maneres avui surto a entrenar al nostre estadi i per a mi és l’hòstia”.

Al Madrid, si li perdones després et mata: “Sabem que és clau aprofitar les oportunitats, en partits d’aquest tipus és molt important l’efectivitat tant en la teva porteria com en les que arribis fer-los danys, si arribes sis vegades i no marques et penalitzarà. Hem d’intentar ser molt efectius, per a guanyar en aquests escenaris has de fer un partit perfecte, ser molt efectiu i tenir aquest punt de mentalitat defensiva que aquí no passa ni Déu. Hem de tenir aquesta idea perquè si no, treure punts d’aquesta mena d’estadi és molt difícil”.

Molesta que el Madrid faci rotacions, per ser una mostra que us subestimen?: “No crec, i menys de la persona que ve, ho dubto. Ho entenc com una gestió de plantilla, tenen una plantilla de tant de nivell i tan àmplia que li permet malgrat les lesions i tenir tants partits girar. Les rotacions del Madrid no em suposen res”.

Eufòria entre l’afició: “Nosaltres no tenim, i crec que l’afició tampoc, però l’eufòria al final no és dolenta, que la gent estigui contenta i motivada amb el seu equip és bo, és el que hauria de ser. La gent sap que l’any és dur, no per a nosaltres, per a un munt d’equips; tothom és conscient del que hi ha, però la gent està il·lusionada perquè ha vist una cosa que els jugadors li han atès que els agrada, i això és bo, és fonamental. Ells són els protagonistes d’aquesta història i depenem d’ells, si estan al seu nivell com han demostrat poden fer bones coses”.

La figura de Javi Puado: “Porta molts anys, l’any passat va ser peça important per a pujar de categoria. No és l’any de Puado, porta molts anys en el club mostrant coses i fent un treball encomiable, no sols són els gols sinó el seu treball tàctic, m’ajuda molt. No soc de personalitzar, la base d’aquest grup és l’equip, sense això no farem res, per sobre de tot ha d’estar el grup”.

Naci Ünüvar, pot tenir minuts?: “Dependrà de com vagi el partit, ha arribat més tard que la resta, parla poc castellà i a nivell tàctic el tema defensiu li està costant més. Crec que aportarà molt aquesta temporada, ens pot donar un punt diferencial”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *