El Comitè de Disciplina es pronunciarà avui sobre l’incident amb l’àrbitre en l’Espanyol – Villarreal

El Comitè de Disciplina de la Real Federació Espanyola de Futbol té previst emetre avui dimecres la seva resolució sobre el llançament d’un got que va impactar en l’àrbitre Alejandro Quintero González en finalitzar el partit entre l’Espanyol i el Villarreal, disputat el passat 26 de setembre a l’RCDE Stadium. Aquest pronunciament del Comitè ha generat gran expectació, atès que la sanció podria tenir implicacions significatives per al club blanc-i-blau.

El col·legiat, en el seu informe oficial, va detallar així l’ocorregut: “Una vegada finalitzat el partit, trobant-nos en l’entrada al túnel de vestuaris, es produeix un llançament d’un got de plàstic de grandària mitjana i plena de líquid cap a la meva persona, impactant en el meu pit amb força. Aquest objecte va ser llançat per un aficionat que portava una samarreta del club local des de damunt del túnel”. Quintero González va sol·licitar la identificació de l’agressor, aconseguida amb èxit gràcies a la intervenció de les forces de seguretat. Segons la valoració dels serveis mèdics de l’Espanyol , no es van detectar lesions de cap mena en el col·legiat.

El cas va cobrar major complexitat quan el Comitè de Disciplina va decidir ajornar la resolució inicialment prevista per al divendres passat. Segons va explicar l’òrgan disciplinari, es requeria major informació abans de prendre una decisió definitiva. En un comunicat, el comitè va esmentar que s’havia sol·licitat a l’Espanyol que presentés les seves al·legacions i proves pertinents en un termini de dos dies, a més de requerir l’Acta de Partit de l’Oficina Nacional d’Esports, signada pel coordinador de seguretat de l’esdeveniment.

Aquest tipus d’incidents posa de manifest el desafiament de controlar el comportament d’uns certs sectors de l’afició i l’impacte que aquests actes poden tenir tant en la imatge del club com en les decisions disciplinàries. Encara que l’Espanyol ha col·laborat amb les autoritats per a identificar al responsable, que s’ha disculpat tant en privat com de manera pública amb l’entitat blanc-i-blava i la seva afició, la decisió del Comitè podria incloure una sanció econòmica al club, la clausura parcial de l’estadi o fins i tot mesures més severes, depenent de la gravetat que se li atribueixi al fet: el més normal és que el club sigui sancionat amb una prevenció de tancament o, en el pitjor dels casos, un tancament parcial de la graderia, sempre amb una multa econòmica, ja que com a arguments de descàrrec consta que va ser un fet aïllat i que l’àrbitre no va sofrir lesions.

El veredicte llançarà per fi llum sobre les conseqüències per al club perico, que afronta aquesta situació enmig d’una temporada ja marcada per la tensió esportiva i la necessitat de mantenir la calma entre els seus aficionats.