Segons ‘FT’, el Tottenham Hotspur segueix de prop Javi Puado: una opció per a gener davant la seva situació contractual en l’Espanyol

L’interès del Tottenham Hotspur en el davanter de l’Espanyol, Javi Puado, ha començat a generar expectatives de cara al pròxim mercat de fitxatges de gener. Segons apunta footballtransfers.com, els Spurs han intensificat el seu seguiment de l’atacant de 26 anys, que ha arrencat la temporada amb tres gols en vuit partits, aconseguits abans de perdre’s l’últim partit per lesió. El jugador és una peça fonamental en l’esquema de l’equip perico, acumulant 184 partits i 48 gols amb la samarreta blanc-i-blava.

No obstant això, la situació contractual de Puado ha posat en alerta a diversos clubs. El seu vincle amb l’Espanyol expira al juny de 2025, cosa que significa que, de no aconseguir-se un acord de renovació abans del 31 de desembre d’enguany, estarà en llibertat per a negociar el seu futur amb qualsevol club a partir de l’1 de gener. Aquesta conjuntura hauria cridat l’atenció d’equips com el Tottenham, que veu en Puado una opció interessant per a reforçar el seu atac.

Els scouts de l’equip londinenc ja van observar a Puado en acció durant un partit al setembre, en el partit davant el Rayo Vallecano, on va destacar mentre seguien a Alejo Veliz, a qui tenen cedit en el club perico.

Puado, que va ser absolutament clau per a l’Espanyol en el seu recent ascens a LaLiga EA Sports, podria representar un fitxatge de valor per als Spurs, que busquen profunditat en la seva banda esquerra.

Mentrestant, el Tottenham també està centrat en assegurar la continuïtat de la seva estrella Heung-min Son, el contracte de la qual també venç en 2025. La prioritat del club és activar una clàusula d’extensió que mantindria al capità fins a 2026, encara que no descarten fer moviments per Puado per a enfortir la plantilla de Ange Postecoglou i competir amb l’atacant de 32 anys i amb el prometedor talent Mikey Moore, de 17. L’escenari està servit perquè, si l‘Espanyol no aconsegueix tancar la renovació del seu atacant abans de final d’any, equips com el Tottenham podrien aprofitar l’oportunitat d’incorporar-lo sense cost de traspàs a l’estiu o negociar el seu fitxatge al gener.