La21 | “Tots volem jugar en el primer equip i aquest pot ser un primer pas de veure les sensacions que es tenen”, afirma Roger Hinojo abans del duel davant l’Europa a l’RCDE Stadium

Roger Hinojo, lateral esquerrà de l’Espanyol B, viu una temporada de consolidació en el filial blanc-i-blava. Després de debutar la passada campanya sota la direcció de Manolo González, Hinojo ha demostrat ser una peça fonamental en l’esquema defensiu. Nascut en Cabrianes i format en les categories inferiors del club des de la seva arribada en 2014 procedent del Nàstic de Manresa, aquest jove lateral de llarg recorregut destaca per la seva capacitat per a adaptar-se a les exigències del joc. El curs passat, quan encara pertanyia al Juvenil A, va haver d’assumir responsabilitats en el filial a causa de diverses baixes, rendint amb solvència i deixant veure el seu potencial. La seva no projecció ha passat desapercebuda, i encara que clubs com Villarreal i Celta de Vigo han mostrat interès en ell, Hinojo segueix centrat en el seu objectiu: créixer per a poder arribar al primer equip de l’Espanyol.

Aquest diumenge, l‘Espanyol B s’enfronta a l’Europa en el RCDE Stadium, un escenari que Fonoll somia amb fer seu de manera habitual en el futur, un partit per al qual fins a l’hora d’emissió del nostre programa s’havien dispensat 2826 entrades. Amb tots els minuts disputats en aquesta temporada, el lateral és una de les grans promeses del club, i a La Grada Ràdio hem tingut l’oportunitat de conèixer més sobre la seva trajectòria, les seves aspiracions i com es prepara per a fer el salt a l’elit, a més de com afronta el repte que suposa jugar en el RCDE Stadium i la il·lusió que això genera en tots els integrants del filial.

“Tots volem jugar en el primer equip”

L’encontre davant l’Europa tindrà un escenari especial: l’RCDE Stadium, on Roger Hinojo veu una oportunitat d’acostar-se una mica més al somni de vestir la samarreta del primer equip. “És un al·licient poder jugar a l’RCDE Stadium en aquest partit, i davant tanta gent. Clar, tots volem jugar en el primer equip, aquest pot ser un primer pas de veure les sensacions que es tenen en aquest partit davant l’Europa”, confessa el jove lateral, visiblement emocionat davant la perspectiva de disputar el xoc en el temple perico.

Lliçons després de l’entrenament amb el primer equip

Recentment, Roger Hinojo i els seus companys de l’Espanyol B van tenir l’oportunitat de mesurar-se en un entrenament al primer equip, un moment especial per als joves canteranos que somien amb fer el salt definitiu. “Vam poder jugar contra el primer equip, sensacions brutals. Gairebé tots l’havíem vist des de la graderia, i vam poder aprendre dels jugadors del primer equip que ens van estrènyer bé”, assenyala el lateral, reflectint el que va significar aquesta experiència per al filial.

El salt d’exigència i ambició

Roger Hinojo està creixent amb passes de gegant, amb una clara mentalitat de treball i superació. “Em poso el màxim nivell d’exigència per a estar preparat per a qualsevol cosa. Sé que estic en el filial, però és bona l’ambició de poder arribar al primer equip”, indica, subratllant que el seu enfocament està a continuar millorant cada dia.

Adaptació a un nou rol

Malgrat haver començat la temporada com a central, Hinojo s’ha assentat amb solvència en el lateral esquerre del filial, la seva posició natural. “Em trobo molt còmode en aquesta posició, vaig començar la temporada com a central, però és aquí on he jugat sempre, tinc tots els automatismes agafats”, afirma. A més, destaca la seva capacitat per a adaptar-se a diferents estils de joc: “Estic còmode de totes dues maneres, m’agrada pujar i arribar a dalt per a ser protagonista en centres i finalització de jugades, però també m’agrada treure la pilota jugada des de darrere, sense problema”.

L’arribada del nou entrenador Víctor Cea

El canvi d’entrenador no ha estat fàcil, però l’equip ha sabut adaptar-se i seguir en la lluita pels llocs alts de la taula. “Si volem continuar tirant a dalt hem d’acostumar-nos a coses com els canvis en la banqueta. Era difícil perquè hem canviat el dibuix, però estàvem predisposats a ajudar al nou entrenador, i s’està veient en els resultats”, explica Fonoll.

La lluita per l’ascens

El jove lateral no amaga les aspiracions de l’equip per a aquesta temporada. “Quan comences una nova temporada el principal objectiu és pujar de categoria o el playoff, el tenim present però sobretot està el dia a dia, ser cada dia millor que és el que ens portarà a guanyar la Lliga o lluitar per l’ascens”, afirma, conscient que l’equip, encara que jove, té un gran marge de millora.

Les claus del partit davant l’Europa

Respecte al pròxim partit, Roger Hinojo destaca la importància de mantenir la calma i no deixar-se portar pels nervis que pot generar el canvi d’escenari. “Passa per estar tranquils, en aquest canvi d’escenari no ens poden sobrepassar els nervis i hem de jugar com si estiguéssim en la Dani Jarque, el pla de partit serà el mateix i hem de tenir la mateixa tranquil·litat que si juguéssim allí”, assegura.

Més de mitja vida en l’Espanyol

Roger Hinojo sent els colors blanc-i-blaus com a part de la seva identitat, després d’haver passat més de mitja vida en el club. “Ho sento ja com la meva casa, més de mitja vida aquí, és un plaer treballar i aprendre en una de les millors pedreres d’Espanya, on em queda molt per millorar”, afirma, deixant clar que el seu compromís amb el club i la seva ambició de millorar estan més presents que mai.