Garagarza s’aferra a l’esperança: la lluita de l’Espanyol per retenir a Kumbulla i Král

El director esportiu de l’Espanyol, Fran Garagarza, va deixar clara aquest dissabte en la seva entrevista a El Periódico la seva intenció de lluitar per la continuïtat d’alguns dels jugadors cedits que estan destacant aquesta temporada. “Que s’aniran a final de temporada? Ja ho sé que s’aniran, però per alguns barallarem perquè no es vagin”, va afirmar. Aquestes paraules van despertar immediatament la il·lusió de l’afició perica, que ràpidament va pensar en dos noms: el central albanès Marash Kumbulla i el migcampista txec Alex Král, dos dels puntals de l’equip que, a més, es van enfrontar el divendres en la UEFA Nations League.

Rendiment immediat i clau en la lluita per la permanència

Kumbulla, cedit per la Roma, i Král, prestat pel Union Berlin, van arribar a l’agost i, malgrat el poc temps que porten vestint de blanc-i-blau, han aconseguit assentar-se com a titulars indiscutibles. El seu impacte ha estat immediat: el central albanès s’ha convertit en el mariscal de la defensa i el migcampista txec aporta equilibri i desplegament en cada partit. El seu nivell ha estat una de les grans notícies per a l’Espanyol en aquest complicat inici de temporada, en el qual l’objectiu és clar: la permanència en l’elit del futbol nacional.

La intenció de Garagarza de lluitar per la seva continuïtat troba ressò en el desig de l’afició. No obstant això, la realitat econòmica de l’Espanyol suposa un obstacle important per a retenir a dos jugadors amb tant de mercat. Des d’Itàlia ja s’ha especulat amb la possibilitat que el club català negociï amb la Roma la compra de Kumbulla. No obstant això, si el central manté aquest nivell, altres clubs també entraran en la licitació, complicant qualsevol operació.

Garagarza, atent a Kumbulla i Král des d’abans de la seva arribada

Malgrat que tots dos futbolistes tenien altres opcions sobre la taula, el fet que hagin triat l’Espanyol aquest passat estiu és un senyal positiu per al club. Ara, tant Garagarza com l’afició esperen que Kumbulla i Král retornin la confiança apostant per continuar a Barcelona més enllà d’aquesta temporada, alguna cosa que podria ser factible via nova cessió o qui sap si la situació financera de l’entitat perica millora, via compra, encara que és aquest un escenari fart complex. Queda molt camí per recórrer i, com sempre, l’economia serà un factor decisiu. No obstant això, l’esperança es manté viva. L’Espanyol està disposat a donar la batalla perquè aquests dos pilars continuïn liderant el projecte en 2025.