San Mamés en l’horitzó: l’Espanyol confia a recuperar efectius clau

El RCD Espanyol encara un tram crucial de la temporada, en el qual l’exigència del calendari s’intensifica notablement. Els homes dirigits per Manolo González hauran de mesurar les seves forces davant tres dels equips tradicionalment més competitius de LaLiga EA Sports: Athletic Club, Sevilla i FC Barcelona, abans d’enfrontar-se al Valencia, rival que, en aquests moments, es troba en una lliga més similar a la dels pericos, i el Girona, en un derbi en el qual sens dubte saltaran espurnes. Aquests pròxims partits podrien ser decisius perquè l’Espanyol continuï allunyant-se dels llocs de descens i aspiri a consolidar-se en una zona més còmoda de la classificació.

Fins al moment, les sensacions que ha deixat l’equip blanc-i-blau són positives. El seu rendiment ha millorat i l’equip ha aconseguit sumar punts valuosos en les últimes jornades, la qual cosa li permet encarar amb optimisme aquest tram de la temporada. No obstant això, l’objectiu prioritari continua sent la permanència, i encara que la projecció actual és favorable, les pròximes setmanes posaran a prova la capacitat de l’Espanyol per a mantenir les bones dinàmiques sota la direcció de Manolo González.

El primer repte serà en San Mamés el dissabte 19, on l’Espanyol visitarà a l’Athletic Club. A pesar que l’equip d’Ernesto Valverde sempre s’ha mostrat fort en el seu estadi, aquesta temporada han tingut resultats irregulars com a locals. Els lleons són el novè millor equip a casa amb dues victòries, dos empats i una derrota. Han vençut al València (1-0) i al Cèltic (3-1), empatat amb Getafe i Sevilla, i caigut enfront de l’Atlètic de Madrid (0-1). Per a l’Espanyol , que només ha sumat un punt fora de casa i se situa com l’habitació pitjor visitant de la categoria, aquest partit suposa un gran desafiament en un camp històricament complicat per als equips visitants.

Després d’aquesta prova en San Mamés, l’Espanyol rebrà al Sevilla el divendres 25 a les 21.00 hores en el RCD Stadium. Encara que els pericos s’han mostrat sòlids en el seu feu, sent el sisè millor equip local amb 9 punts, tindran enfronti a un Sevilla que ha tingut dificultats per a guanyar com a visitant. Els sevillistes han sumat tres empats i una derrota en els seus desplaçaments, la qual cosa podria donar a l’Espanyol una oportunitat per a continuar sumant a casa.

El tercer i últim repte d’aquesta trilogia serà ni més ni menys que el derbi davant l’FC Barcelona en l’Estadi Olímpic de Montjuïc. L’equip blaugrana, líder sòlid de LaLiga, ha demostrat la seva fortalesa en el seu feu provisional, on ha aconseguit tres victòries en tres partits, amb deu gols a favor i només un en contra. No obstant això, els de Hansi Flic han mostrat una certa fragilitat en alguns encontres, com el 2-1 davant l’Athletic i l’ajustat 1-0 contra el Getafe, superant únicament amb claredat a un desnortat Valladolid, que es va anar de Barcelona són set gols encaixats, la qual cosa suggereix que l’Espanyol podria tenir opcions si sap jugar les seves cartes.

Superar aquest tram de partits serà crucial per a l’Espanyol en la seva lluita per la permanència. Si l’equip blanc-i-blau aconsegueix mantenir el nivell i sumar punts en aquestes jornades, podrà afrontar la resta de la temporada amb major tranquil·litat i amb l’objectiu de consolidar-se en la categoria.