La falta d’inversió en fitxatges, determinant: la majoria d’equips europeus que com l’Espanyol no van gastar un euro en el mercat pateixen en les seves Lligues

Aquest passat mercat d’estiu va haver-hi fins a set clubs en les grans lligues europees que no van invertir en fitxatges, entre ells l’Espanyol . Totes les incorporacions fetes en la passada finestra van ser a cost zero, amb una despesa de zero euros; set els vuit fitxatges van arribar en qualitat de cedits: Carlos Romero, del Vila-real; Alex Král, del Union Berlin; Irvin Cardona, del Ausburgo; Alejo Veliz, del Tottenham; Walid Cheddira, del Nàpols; Kumbulla, de la Roma i Naci Ünüvar, de l’Ajax. L’altre reforç va ser Álvaro Tejero, que ha va arribar com a agent lliure signant per una temporada. En la roda de premsa de valoració de mercat que va fer el club, Fran Garagarza explicava com al seu parer “hem dominat el mercat, hem arribat a temps i hem portat als jugadors que volíem. És obvi que hi havia molta competència, però els nois que han vingut venen de les millors lligues. Dins de les nostres limitacions sí hem aconseguit portar a les nostres primeres opcions”.

Ara, passats els mesos, donar un cop d’ull a la seva situació ve a demostrar que no fer la menor inversió és una aposta d’alt risc ja que de tots els equips d’aquesta llista en la qual figura l’Espanyol més de la meitat, quatre, ocupen zona de descens. Com bé ha apuntat avui a La Grada Ràdio el periodista Juan Terrats, el Bochum és l’últim de la Bundesliga amb només un punt en set partits. A França, en la Ligue1, Le Havre és 16è de divuit amb sis punts en vuit partits; l’Angers 17è, amb quatre; i el Montpeller és últim, també amb quatre. L’Stade de Reims en canvi és 6è amb 14 punts. A Itàlia, l’Empoli és onzè amb 10 punts en vuit partits, 5 per sobre de la zona de descens. L’Espanyol , com és sabut, és 15è amb deu punts en aquestes mateixes jornades.