Avui a ‘La Grada Ràdio’… Permanència o derbi: el dilema que porta de cap a l’Espanyol abans d’enfrontar-se al Sevilla; censura i divisió: la nova realitat de l’entorn perico?
En el nostre programa hem debatut sobre la conveniència que Omar i Kumbulla forcin la 5a groga en l’encontre entre l’Espanyol i el Sevilla; també hem reflexionat sobre un dret a la crítica a la gestió de Chen Yansheng i els seus homes, que sembla posar-se en dubte per part de l’entorn perico.
L’Espanyol continua entrenant de cara a l’important partit del divendres contra el Sevilla, el qual ha cobrat major rellevància després de la derrota a San Mamés, un partit que va deixar al descobert les mancances i febleses d’un equip, el de Manolo González, que va evidenciar una preocupant manca de resposta enmig d’una desconnexió general. De nou han aparegut els dubtes davant la mala gestió realitzada des dels despatxos, sent Chen Yansheng el principal assenyalat per la seva falta de dedicació financera a reforçar el projecte esportiu. La finestra de transferències no va portar incorporacions de relleu, la qual cosa va deixar l’equip sense reforços diferencials per fer front a una temporada que ja des del principi es presentava com d’extrema dificultat.
Tan sols dos punts per sobre de la zona de descens, l’Espanyol es prepara per a una sèrie de partits clau, començant amb l’esmentat davant el Sevilla, i amb el Barcelona i el València en el futur pròxim. Durant les pròximes setmanes es determinarà si Manolo González continua comptant amb el suport de la cúpula o si, en un intent d’encobrir la seva deficient gestió, decideixen culpar el lmíster d’una eventual mala ratxa.
Avui al nostre portal i en xarxes socials ens plantejàvem una qüestió que té un important rerefons: si seria intel·ligent que dos dels puntals de l’equip, Omar El Hilali i Marash Kumbulla, provoquessin divendres la 5a groga el divendres davant el Sevilla. Això implicaria perdre’s el derbi de Montjuïc davant el FC Barcelona, en estar tots dos advertits, i quedar nets d’amonestacions de cara als següents reptes. El sol fet de plantejar-se aquesta possibilitat implica un important canvi de paradigma, i és que el partit de la màxima rivalitat ciutadana, altres anys una de les cites més rellevants del curs, perd pes en benefici d’altres encontres on és més factible sumar punts de cara a aconseguir l’objectiu de la permanència.
🤔⁉ LA PREGUNTA DEL DIA: Deuen Omar i Kumbulla forçar la groga i arribar nets al partit contra el València?
Vota en l’enquesta i llegirem el resultat en La Graderia Ràdio 👇
⚪🔵 #RCDE
— LA GRADERIA (@lagradaonline) October 23, 2024
El dret dels aficionats i els mitjans a denunciar l’actual situació del club
En la nostra opinió del dia, avui ha pres la paraula el nostre col·laborador i company César Santos, que ha fet un al·legat a favor del dret de tots els pericos i també dels mitjans que segueixen al club de denunciar l’actual situació que viu l’entitat, fet que no està agradant a altres canals més afins amb la línia oficialista. Santos ha insistit que no és incompatible mostrar el disgust amb la gestió dels actuals dirigents i criticar errors puntuals dels professionals amb mostrar un suport incondicional tant a Manolo González com a l’equip.
La instantània de l’actual Espanyol
El nostre col·laborador Ramon Borrós ha analitzat durant l’espai una sèrie d’estadístiques que ressalten el treball de Manolo González, sublimant els 10 punts reeixits fins al moment. La manera de jugar de l’actual Espanyol queda contrastada en el fet que és l’equip amb menys atacs posicionals de la competició, i, en canvi, està a l’una de Barça i Real Madrid pel que fa al contraatac. El conjunt perico és l’equip amb més nombre de dols defensius, la qual cosa confirma que és un equip competitiu i que va al xoc, però només guanya la meitat d’ells. L’RCDE és el conjunt que més xuts a porta rep, i és l’equip que defensa més replegat. Pel que fa als gols anotats, el conjunt blanc-i-blau ha fet més dianes de les esperades, de les que teòricament hauria d’haver anotat, per la qual cosa es pot destacar la seva eficàcia.
Com a conclusió, l’equip concedeix molt defensivament, en atac li està costant molt crear posicionalment i depèn en excés dels contraatacs, fet que resulta un problema quan s’encaixa un gol i l’equip va per sota en el marcador.
Temps de tertúlia: el de l’Espanyol, un entorn dividit i enfrontat
Avui als estudis RCE hem rebut a l’exconseller, incansable activista i escriptor Robert Hernando, que ha portat sota el braç, recentment tret de la impremta, la tercera part de la sèrie Gladius; l’Àlex Noguera; Javier Osorio i Toni Bermejo. Enmig d’aquest ambient tibant que s’ha viscut des de la desfeta a San Mamés, Noguera feia aquesta reflexió: “Se’ns està anant de les mans la manera en què analitzem la derrota d’un equip recentment ascendit, s’han d’analitzar els dos dies següents i avançar, tocar de peus a terra perquè vindran més derrotes. No s’ha de fiscalitzar tot el club de dalt a baix després de cada derrota, és insuportable”. Javier Osorio, en la mateixa línia, apuntava que “dissabte a les sis de la tarda ja estava en mode Sevilla; passo de Mao i de Chen, em són igual, el que vull és guanyar al Sevilla, treure un resultat bo a Montjuïc i, davant el València, tornar a guanyar”.
Toni Bermejo discrepava: “No tenir en compte quan es cometen errors és garantia de repetir-los: la raó no entén d’emocions i cada vegada que perdem un partit tornarem a la crítica. Cada vegada que hi hagi una catàstrofe com la que va passar a Bilbao tornaran les crítiques. La gent tendeix a polaritzar quan el problema és que tenim una administració catastròfica que ha podrit el club per dins, una plantilla justa de qualitat i que poden caure en la falta de compromís quan vagi malament, un entrenador que és el millor que podem tenir, però que li falta experiència, i un entorn dividit i enfrontat”.