Atlético de Madrid – RCD Espanyol: els pericos saben sofrir i treuen el primer punt en lliga (0-0)

L’Espanyol va treure el seu primer punt de LaLiga davant l’Atlético de Madrid en un partit que els pericos van anar de menys a més. El quadre perico visitava un Cívitas Metropolitano a rebentar (prop de 70 mil assistents) on la il·lusió de l’afició blanc-i-vermella es plasmava a les graderies, que desbordaven alegria després de les grans incorporacions estiuenques. El quadre espanyolista necessitava reaccionar després de no puntuar en cap de les dues primeres jornades. Manolo González va tornar a canviar el dibuix i va alinear un 5-3-2 en un onze on destacava la presència de tres migcampistes i d’Alejo i Puado a les puntes d’atac.

El conjunt local poc va trigar a assetjar la porteria de Joan García. En el minut 6, el porter perico va treure una bona mà a rematada de Julián Álvarez i segons després la rematada de Samuel Lino es va estavellar a la fusta. L’Espanyol no aconseguia retenir la pilota durant gaires segons i l’Atlético assetjava l’àrea visitant, on se succeïen les ocasions: el cop de cap de Sorloth va marxar per centímetres i la rematada de Julián, després d’un córner, no va agafar porta. Malgrat les envestides matalasseres, el conjunt de Manolo González aconseguia sobreviure i va aconseguir acostar-se tímidament al camp rival (el més destacat va ser un cop de cap de Véliz a centre de Tejero). No obstant això, cada vegada que l’Espanyol volia anar a dalt, l’Atlético generava perill al contraatac. S’augurava un partit llarg per als pericos.

El temps mort va ser molt important per tallar aquesta inèrcia de partit per al quadre espanyolista, que va poder respirar i aclarir idees. Només reprendre’s el partit, Puado va tenir l’ocasió més clara de l’encontre després d’un centre que, en primera instància, no remata bé Král, però el canterà va enviar la pilota per sobre del travesser. Durant el tram final de la primera part, l’Atlético no va aconseguir mantenir la intensitat dels minuts inicials i l’Espanyol va poder succeir diverses possessions en camp contrari que li van permetre agafar aire. Ja en el temps afegit, Sorloth i Samuel Lino van aconseguir rematar dues bones pilotes, però Joan va detenir sengles ocasions sense dificultats i amb el 0-0 s’arribava al descans.

El Cholo Simeone volia més i va plasmar el seu descontentament amb tres canvis al descans. L’entrada dels suplents, però sobretot de Griezmann, va decantar el partit de nou per als locals que van aconseguir anotar un gol, que poc després seria anul·lat pel VAR. Manolo González va decidir moure fitxa i va realitzar, a l’hora de partit, quatre canvis. En aquest allau de substitucions va debutar el flamant fitxatge perico, que va ser inscrit poques hores abans del partit: Walid Cheddira. El marroquí poc va trigar a presentar-se davant el públic blanc-i-blau i, mitjançant el seu desbordament, es va generar una ocasió que va detenir Oblak.

Amb les taules en l’electrònic s’arribaven els minuts finals. L’Atlético, nerviós, tendia a precipitar-se, mentre que l’Espanyol, amb un destacat Joan García sota pals, se sentia còmode defensant pràcticament a la seva àrea. El conjunt blanc-i-blau va gestionar de meravella els últims compassos de l’encontre, defensant bé i gestionant els atacs amb calma per tal d’agafar aire i dormir el partit amb la pilota. En el minut 98, el quadre visitant es va emportar un bon esglai després del gol de Riquelme, però el gol va ser anul·lat per clar fora de joc. Finalment, el marcador no es va moure i l’Espanyol, malgrat començar malament, es va refer durant el partit i va aconseguir el seu primer punt a LaLiga en una actuació molt meritòria.

Fitxa Tècnica

Espanyol: Joan García, Álvaro Tejero, Omar El Hilali, Masrash Kumbulla, Fernando Calero, Carlos Romero; Álvaro Aguado, José Gragera, Álex Král, Javi Puado, Alejo Véliz. També van jugar Cheddira, Brian Oliván, Sergi Gómez, Pol Lozano, Jofre Carreras.

Atlético de Madrid: Jan Oblak, César Azpilicueta, Witsel, Le Normand; Nahuel Molina, De Paul, Koke, Samuel Lino, Rodrigo Riquelme, Sorloth, Julián Álvarez. També van jugar Antoine Griezmann, Pablo Barrios, Marcos Llorente, Ángel Correa, Reinildo.