Avui a ‘La Grada Ràdio’: Mao Ye i Fran Garagarza han viatjat a Madrid; l’Espanyol Femení anuncia el seu segon fitxatge; l’anàlisi d’Álvaro Tejero com a jugador

Francesc Via ha avançat en exclusiva que Mao Ye i Fran Garagarza són a Madrid tractant diferents assumptes per a la possible incorporació de jugadors. A més, l’Espanyol Femení fitxa una portera per fer-li competència a Romane Salvador.

‘La Grada Ràdio’ ha començat comentant l’entrevista que ha ofert el director esportiu, Fran Garagarza, al mitjà de comunicació Marca.com. S’ha parlat de l’austeritat quant a economia que li espera a l’equip perico quant a fitxatges il·lusionants, ja que la propietat no posarà més diners i tota economia que entri al club perico serà, possiblement, provindrà de futures vendes.

Les notícies del dia

També s’ha comentat en els primers minuts del programa que Mao Ye i Fran Garagarza són a Valdebebas (Madrid) per temptejar el terreny quant a diferents jugadors que han sonat per al conjunt perico: Rafa Obrador, Álvaro Rodríguez i Mario Martín. Recordem que, amb el conjunt perico a primera divisió, les negociacions són més possibles i atractives per als joves talents de ‘La Fàbrica‘.

D’altra banda, també s’ha parlat de les incorporacions a l’Espanyol Femení. L’equip liderat per Sara Monforte ja té dos fitxatges; Amaia Martínez, lateral de l’Athletic de Bilbao, que pot jugar tant de lateral com de central; i Paula Cobo, la jove portera de la SE AEM de Lleida, que s’ha anunciat aquest mateix matí i que signa per dues temporades. De moment, dues incorporacions per al primer equip femení.

La pregunta del dia

Des de ‘La Grada Ràdio’ s’ha realitzat la pregunta al compte de ‘X’ sobre si es creus que el RCD Espanyol estarà en la lluita per evitar el descens. Amb un 48% i sent la més votada, la resposta ha estat “Sí, absolutament”, seguida del 29% amb un “molt probable”, continuant amb un 17% del “Depèn, en part, d’ell” i amb un 6% i sent la menys votada un “No té per què”. El que queda clar és que més del 75% de les votacions creuen que el club perico lluitarà per la permanència, tal com també va dir en l’entrevista realitzada a Marca el director esportiu Fran Garagarza.

L’anàlisi del lateral Álvaro Tejero

El nostre analista, Álex Cobas, ha analitzat al possible nou fitxatge del RCD Espanyol, Álvaro Tejero. En la seva dissertació, l’Álex ens explica que el lateral és un jugador molt ofensiu i que li agrada unir-se a l’atac. En la comparativa amb Omar El Hilali, es mostra com Tejero ofereix més assistències que el marroquí i també sobre les grans ocasions creades, que passen de les nou del possible nou fitxatge a les quatre d’Omar El Hilali. No obstant això, en qüestions defensives, Omar és més fiable, ja que quant a trets bloquejats té una mitjana de 0,8 enfront dels 0,4 del lateral de l’Eibar.

Així mateix, la periodista Leticia Gómez ha passat pels micròfons de ‘La Grada Ràdio’ per comentar sobre Álvaro Tejero, que el coneix bé del seu pas per la SD Eibar. En aquesta entrevista comenta que la primera temporada li va quedar gran i que, quan va créixer realment, va ser al seu pas pel Real Zaragoza. També, comenta que als laterals se’ls exigeix que tinguin la doble funció de carriler i lateral, cosa que fa que es quedin exposats en diverses ocasions. La periodista comenta que li fa falta centrar-se més en labors defensives, però que llavors perdria aquest gran atac que té per banda. De fet, comenta: “És un jugador que té qualitat i que es veurà si té la preparació suficient per a la primera divisió […] És un jugador molt potent i amb molt de físic, queda clar que ho donarà tot”.

Temps de tertúlia

Avui els tertulians a ‘La Grada Ràdio’ han estat Juan Caseiro, Víctor Maymó i Juan Terrats, que han acompanyat la Marta Mendoza i el Francesc Via des de les 13 hores. La tertúlia ha iniciat amb Fran Garagarza i les seves paraules sobre com la salvació a la Liga EA Sports és l’objectiu número 1. A més, ràpidament s’ha canviat de tema en el moment que Juan Terrats ha comentat la situació amb el tema dels fitxatges. El mateix Terrats ha comentat la inviabilitat de fitxar a Gerard Moreno per falta d’economia i que el RCD Espanyol s’ha de centrar a aconseguir cessions, ja que hi haurà 22 clubs lluitant també per aquestes mateixes cessions dels millors jugadors que puguin aparèixer com a oportunitat. També ha dit que les millors oportunitats de mercat es trobaran entre el 20 i el 30 d’agost, per la qual cosa l’Espanyol hauria de deixar aquesta porta oberta per a la incorporació d’algun jugador d’última hora.

D’altra banda, Víctor Maymó creu que s’està apuntalant bé la defensa i que la idea real ha de ser la de mantenir als jugadors més importants de la plantilla, com Joan García, Javi Puado o Martin Braithwaite.

Així mateix, passant l’hora de tertúlia, Juan Terrats ha deixat caure que la intenció d’incorporar un doble lateral esquerre pot ser per la possible venda de Brian Oliván, ja que serà un dels jugadors que “tingui mercat”. De fet, una altra de les coses per les quals lluitaria el mateix Juan Terrats és per Íñigo Vicente, jugador del Racing de Santander, que ha realitzat una gran temporada a la Liga Hypermotion.

Finalitzant, a la tertúlia s’ha posat l’accent en els preus dels carnets, on s’ha enfocat en què els aficionats més joves tenen grans dificultats a l’hora de pagar els carnets a causa de l’atur que hi ha a Espanya, ja que és un dels més alts d’Europa. Un exemple d’això és el que succeeix a Alemanya amb el Bayern de Munic que, tal com diu el mateix Juan Terrats, “els carnets per als més joves estan en 35 euros per veure a tot un Bayern de Munic“.

El tercer temps

Álex Cobas ens ha mostrat a ‘El tercer temps’ com uns aficionats pericos han pujat fins a Montserrat per complir la promesa que van fer en el seu moment si l’Espanyol recuperava la categoria perduda. A més, una jove aficionada anomenada Valeria ha fet un dibuix i un familiar seu l’ha etiquetada a ‘La Grada Ràdio’ perquè tot aficionat perico pogués gaudir-ne.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *