CE Sabadell – RCD Espanyol: L’Espanyol rescata un empat en un partit frèvol (1-1)

L’Espanyol va empatar ‘in extremis’ el seu partit enfront del CE Sabadell en un partit molt fluix del quadre perico. Els de Manolo González, que van encaixar el seu primer gol en contra, van empatar en l’afegit de la mà de Gastón Valles. Un Nova Creu Alta sense massa aforament rebia a l’Espanyol en el partit més destacat de la pretemporada del Sabadell, equip que s’enfrontarà en lliga al filial perico (Segona RFEF). A la graderia destacava la presència d’Alejo Véliz i Alex Král, recents nous fitxatges del conjunt blanc-i-blau.

@mongay_photography

Manolo González va tornar a dibuixar un 5-2-3 deixant clar, per si algú encara tenia dubtes, que aquest serà el sistema que utilitzarà l’equip durant la temporada. L’onze titular incloïa diverses rotacions en les quals destacava la presència de Català, que va fer un gran partit, en el centre de la saga i la presència de Antoniu Roca en atac. En aquesta ocasió, els costats van estar ocupats per Oliván i Jofre Carreras, que va ser provat com a carriler en un partit que, a priori, no anava a ser massa exigent a nivell defensiu. L’Espanyol, a causa de la gran diferència de nivell, havia de ser protagonista i Manolo va proposar, des dels primers minuts, una pressió elevada fins a l’àrea rival, no obstant això, encara és aviat per a l’acompliment de grans esforços físics. Així i tot, aquesta estratègia va sortir bé i va servir perquè el quadre local jugués la majoria de les vegades en llarg. Antoniu Roca va ser dels més actius en la primera meitat. En el minut sis va tenir un mà a mà que va rebutjar Cassaro. A penes deu minuts després el ‘31’ va treure una rematada forçada des del costat esquerre que va atallar el portera. Roca va tornar a demostrar la seva vàlua sobretot generant perill mitjançant les seves potents conduccions, que sempre trenquen diverses línies i generen perill. Gragera, després d’un córner botat per Lozano, va tenir una ocasió clara, però la seva rematada va marxar per poc.

Passats els primers 25 minuts hora va arribar el primer gol del Sabadell , que va suposar el primer punt en contra de tota la pretemporada espanyolista. Després d’un centre lateral, Delgado va aconseguir treure una rematada que, després d’una sèrie de rocambolescos rebots en el travesser i l’esquena de Calero, va acabar per colar-se en la porteria perica. Així es va avançar un Sabadell que més enllà d’un cop de cap desviat de Orriols no s’havia acostat a l’àrea de Fortuño. Després del gol del Sabadell , Manolo va aprofitar el temps mort per a canviar un parell d’aspectes. Salvi va passar al carril dret i Jofre es va traslladar a l’extrem esquerre, canvi que va suposar una lleu reacció positiva, però l’equip no va acabar d’activar-se. Amb el 1-0 s’arribava al descans.

mongay_photography mongay_photography

El tècnic blanc-i-blau, descontentament després de la primera part, va moure la banqueta i va donar entrada a Javi Puado, que poc va trigar a fer-se notar. Res més ingressar va fer una gran jugada individual que va finalitzar amb una sabatada amb l’esquerra, no obstant això, el seu tret es va topar amb el travesser. Poc després, Antoniu Roca va treure una tímida rematada dins de l’àrea que va marxar fregant el pal. El gol es resistia. A l’hora de partit Manolo va agitar el vesper a la recerca de solucions i va donar pas a Pere Milla, Álvaro Tejero, Omar El Hilal i Carlos Romero, entre altres, formant un onze més que recognoscible. L’Espanyol va estrènyer i va generar ocasions. Tejero va treure un tret pràcticament des de la línia de calç que va treure molt bé Froi Leal i Gastón Valles va rematar un córner que va marxar per sobre del travesser. La recompensa no va arribar fins a l’afegit. Gastón Valles va caçar en l’àrea petita un rebutgi, després d’un centre de Cabrera que es va topar amb el travesser, que va servir al quadre visitant per a empatar sobre la botzina.

Aquest penúltim encontre de pretemporada va remarcar el que afició, cos tècnic i directiva ja sabien: falta pólvora a dalt. Si bé és cert que el club s’ha mogut bé amb la incorporació de Véliz, seran necessàries més incorporacions ofensives. El conjunt de Manolo González, en el partit més feble a nivell defensiu, no va saber donar-li la volta al marcador i es va quedar amb un tardà empat. Dissabte que ve a les 15.30 arribarà l’últim test de la pretemporada, davant el Heidenheim a Alemanya, abans de debutar en La Liga enfront del Valladolid .