Compàs d’espera en les negociacions per a la venda de l’Espanyol

La setmana vinent serà determinant per saber si finalment hi ha venda o no del RCD Espanyol: o se signa l’acord o es trenca definitivament. Continua havent-hi esculls, especialment, l’esportiu, però Chen Yansheng vol vendre.

L’entorn perico assisteix en suspens durant les darreres hores a l’espera d’informacions relatives a la ruptura de les negociacions per a la venda del RCD Espanyol a causa del canvi de condicions que pretén imposar Chen Yansheng al consorci Mountain Star Sports Group, format per Andrés Fassi, com a interlocutor i responsable de la parcel·la esportiva, i Alejandra de la Vega i Paul Foster, com a executius i socis capitalistes; i també expectants per saber si la situació és reversible o no. Una de les claus, com explicàvem divendres al migdia, radica en el fet que Chen Yansheng decidia a última hora canviar aspectes importants de l’acord amb els compradors interessats en el RCD Espanyol, la qual cosa feia que la part compradora es tirés enrere. Entre aquests canvis, fins a vuit aspectes destacats i que ja s’havien acordat després de mesos de negociació i d’intercanvi de documentació. Encara que un d’ells destaca sobre la resta, com és el fet que Chen Yansheng imposés la presència de Fran Garagarza com a responsable esportiu únic fins que la venda no estigués totalment tancada, fet que Fassi no ha volgut acceptar, ja que la seva voluntat és començar a treballar en la confecció de la plantilla al més aviat possible, amb el clar temor per part de l’argentí que la plantilla es pugui descapitalitzar a base de vendes durant aquesta transició.

Compàs d’espera en les negociacions

A aquesta hora, us podem explicar que les negociacions per a la venda del RCD Espanyol estan congelades a l’espera de reprendre l’acord la setmana vinent. El dur revés en les negociacions que coneixíem divendres al matí ha fet perillar seriosament l’operació de venda del club; aquestes semblaven trencades en negar-se la part compradora a acceptar les condicions modificades per Chen Yansheng: l’operació era inviable en aquest context, i el mateix Foster va prendre la decisió d’abandonar-les, encara que, durant la tarda es van tractar de reconduir unes postures en principi molt allunyades i que ara semblen una mica més properes.

L’acord, que a mitjan setmana semblava segur, es va trencar en conèixer els compradors que vuit de les condicions pactades prèviament amb Chen Yansheng s’havien modificat a instàncies del president blanc-i-blau. Va haver-hi un encreuament de retrets per escrit per totes dues parts i, fins i tot, de la banda compradora es van estudiar possibles accions legals. Però a la tarda, els equips legals d’ambdues parts van tornar a reconduir les posicions i alguns dels pactes van retornar a la seva condició original pactada prèviament. Ara mateix queden aquests punts per resoldre, i la convicció que la setmana vinent serà determinant. O se signa l’acord o es trenca definitivament.

Continua havent-hi esculls, especialment, l’esportiu

No obstant això, continua havent-hi poderosos esculls, i el principal -com apuntàvem- és l’esportiu. Chen Yasheng es nega a la governabilitat compartida que s’havia pactat mentre no s’acabi de completar la venda. Recordem que, després de la signatura de l’acord, prevista per a la setmana vinent, ha d’obrir-se un període de traspàs de poders on es realitzarà la due diligence i s’ajustarà el preu final de la venda. La part compradora, especialment Fassi, insisteix que és necessari poder actuar sobre la planificació esportiva, conscients de la necessitat de reforçar la plantilla per a Primera o per a Segona divisió. Chen no té intenció de cedir en aquest punt. No vol ingerències fins que l’operació es tanqui totalment. En la part compradora existeix la desconfiança, sobretot per aquests canvis sobtats de parer, i sospiten que es pugui vendre algun actiu esportiu. Aquest punt és clau per aconseguir l’acord.

Chen vol vendre

Una vegada coneguda la negativa dels compradors, la part venedora també va reaccionar i es van mantenir intenses converses entre Barcelona i la Xina. Es va cedir en alguns dels pactes, tornant a la redacció original i es va filtrar a tercers el missatge que, per la part venedora no hi havia cap problema a tancar l’acord. I és que Chen, ara sí, està decidit a vendre, però no està disposat a cedir en les seves condicions més enllà del que es preveu. Foster ha d’acceptar aquestes noves condicions. L’estira-i-arronsa continuarà produint-se durant aquests dies i no és descartable una cimera la setmana vinent entre els representants d’ambdues parts per mirar de salvar l’acord… o perquè es trenqui de manera definitiva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *