CRÒNICA | El Real Madrid li dona la benvinguda a l’Espanyol en la Lliga F (0-5)

El RCD Espanyol Fem i el Real Madrid Fem han disputat en la tarda d’avui el partit corresponent a la jornada 1 de la Lliga F, que ha donat inici a aquesta nova temporada 2024/2025. El conjunt perico dirigit per Sara Monforte arriba a l’inici de lliga després d’una bona pretemporada realitzada, on han estat moltes les proves a porta tancada per a digerir conceptes i posar-los en marxa davant un totpoderós Real Madrid, que ha arribat a la CE Dani Jarque amb la intenció de realitzar un bon inici de lliga per als seus interessos.

Espanyol femenino
Primer onze en la Liga F | @mongay_photography

L’Espanyol ho ha intentat i el Real Madrid ha marcat els gols

Primers minuts on tots dos equips han volgut conèixer-se. El Real Madrid ha intentat jugar més directe buscant la qualitat individual i el conjunt espanyolista ha intentat ser més equip. La primera jugada important ha caigut del costat perico. En el 6′, una pilota llarga de Romane Salvador ha passat a la defensa merenga, deixant sola a Arola Aparicio, que se li ha fet molt petita la porteria i no ha aconseguit connectar amb la pilota per a batre a Missa Rodríguez. No obstant això, no ha trigat molt a arribar el gol merenga. En el 12′, una falta lateral ha estat posada per Eva Navarro gairebé en el punt de penal, on Romane Salvador ha sortit, però mesurant mal i deixant que María Méndez rematés a porta buida.

Celebració del primer gol merenga | @mongay_photography

Després del gol, l’equip perico ha mantingut la calma i ha seguit amb la mateixa idea de partit, jugant-li al Real Madrid de tu a tu. En el 20′, Carol Marín ha posat una pilota en profunditat per a Lice Chamorro, però Missa Rodríguez ha estat atenta i ha sortit a buidar fins a tres quarts de camp. Tot seguit, en la següent jugada, Daniela Caracas, per banda, ha posat un centre bombat que no ha aconseguit rematar Lice Chamorro per escassos centímetres. Eren els minuts del conjunt perico, però això és futbol i, en el 24′, Caroline Weir ha augmentat la distància en el marcador després de batre a Romane Salvador en un tret creuat.

Passant els minuts, s’han vist variacions quant a esquema de joc, passant de 4-1-4-1 a 4-2-3-1 per a controlar més el centre del camp perico o, fins i tot, el 4-3-3 en els contraatacs, on Arola Aparicio ha tingut més d’una oportunitat a la carrera.

Final d’una primera meitat amb molt de càstig per a un Espanyol que està ordenat, però on la qualitat individual i els errors en defensa i no aprofitar els contraatacs han marcat les diferències.

Lice Chamorro disputa una pilota en el centre del camp | @mongay_photography

Una segona part on s’acaba l’esperança blanc-i-blava

El Real Madrid ha ficat una marxa més res més començar la segona meitat i el conjunt perico no ha pogut aguantar les envestides per banda. Si bé és cert, en el 47′, Paula Perea ha ficat un bon centre per a Lice Chamorro, però li ha estat impossible arribar i ha atallat Masi Rodríguez. A partir d’aquí, la conjunta merenga ha ficat el tercer en el 55′, on Athenea del Castell, desapareguda fins al moment, ha filtrat una bona pilota perquè Caroline Weir, de nou, marqués gol i hagi posat el 0-3 en el videomarcador.

Així mateix, sense temps per a respirar, dos minuts després ha ficat el quart el conjunt blanc. Una internada per banda dreta ha desembocat en Athenea del Castilloque, sense perdonar, ha batut a Romane Salvador per a posar, encara, més distància.

Minuts difícils fins al final de la trobada per a l’Espanyol que, malgrat estar donant la cara, ha estat impossible fer-li mal a aquest Real Madrid, on Oroz ha ficat el gol que certifica la manita del conjunt blanc en el minut 84. Massa càstig per a l’acabat d’ascendir a la Lliga F, que ha donat la cara fins al final.

Iara Lacosta disputa una pilota |@mongay_photography

Fitxa tècnica

RCD Espanyol: Romane Salvador; Daniela Caracas, Laia Ballesté (Amaia Martínez, 64′), Júlia Guerra, Paula Perea (Lucía Vallejo, 78′); Amanda Mbadi (Iara Lacosta, 64′), Ainoa Campo, Carol Marí, Arola Aparicio (Ylenia, 78′); Mar Torras (Judit Pablos, 78′), Lice Chamorro

Reial Madrid: Missa Rodríguez; Olga Carmona, Oihane Hernández, María Méndez, Maëlle Lakrar; Melanie Leupolz, Caroline Weir (Moller, 62′), Filippa Angeldahl (Shei, 54′); Rodó (Toletti, 69′), Eva Navarro (Teresa, 54′), Athenea Del Castillo (Oroz, 69′)

Gols: 0-1 (María Méndez, 12′) 0-2 (Caroline Weir, 24′) 0-3 (Caroline Weir, 55′) 0-4 (Athenea, 57′) 0-5 (Maite Oroz, 84′)

Àrbitra: Beatriz Cuesta arribes (col·legi gallec)

Targetes grogues: Mar Torras (36′)

Incidències: CE Dani Jarque. 1353 espectadors.