CRÒNICA | L’Espanyol B sofreix massa càstig en l’inici de lliga (1-2)

El conjunt dirigit per Ignasi Senabre comença la competició de lliga amb derrota davant un experimentat Sant Andreu que remunta el partit en el descompte.

L’Espanyol B de Dani Senabre s’ha estrenat en la tarda d’avui a la CE Dani Jarque davant la UE Sant Andreu en la jornada 1 de la Segona RFEF. El conjunt blanc-i-blau ha tingut la visita d’un dels equips potents d’aquesta divisió. A més, el quadre blanc-i-blau ha demostrat que, malgrat tenir joves promeses i diverses cares noves, el coratge, l’ambició i l’actitud no seran aspectes negociables amb aquest staff tècnic. No obstant això, el futbol de vegades és molt injust i, després de portar la batuta durant gran part del partit, un gol en el descompte fa que l’Espanyol B comenci la lliga sense sumar a casa.

Una primera part molt solvent de l’Espanyol B

Primers minuts en què s’ha demostrat que es tractava d’un partit d’altura dins d’aquesta segona RFEF. El conjunt blanc-i-blau ha començat ben posicionat davant un potent Sant Andreu, que ha volgut imposar la seva experiència. No obstant això, el ritme del partit l’ha portat l’equip perico. En el minut 9, ha arribat la primera ocasió perica, on Roger Hinojo ha filtrat una bona pilota i Víctor Mingo ha errat, encara que l’àrbitre havia xiulat fora de joc i invalidat la jugada. Tres minuts més tard, arribava el gol. Amb uns minuts molt combatius entre tots dos equips, Rafa Bauzà s’ha inventat un centre des de tres quarts de camp que no ha aconseguit connectar Víctor Mingo, però amb la pilota solta, Miguel Carvalho no ha perdonat i ha fet el primer gol de la temporada.

Aquest primer inici de temporada ha estat molt seriós per part del conjunt blanc-i-blau, amb un filial molt balancejat i sabent aguantar bé enrere per realitzar contraatacs amb perill. De fet, només tres minuts més tard del gol de Miguel Carvalho, Víctor Mingo ha marxat sol al contraatac i ha marcat el segon, però el col·legiat l’ha anul·lat per fora de joc molt dubtós.

Ha continuat proposant el conjunt blanc-i-blau i el Sant Andreu ha baixat el ritme i ha començat a veure-les venir. Minuts més tard, l’Espanyol B ha continuat tenint ocasions i sabent gestionar bé les pilotes en defensa. Una cosa curiosa és que el conjunt perico, malgrat anar per davant en el marcador, ha arribat a tenir fins a cinc atacants en tres quarts de camp en els últims minuts abans del descans, demostrant poder físic i ambició. Bona primera meitat en aquesta primera jornada de la Segona RFEF, on la calor d’agost s’ha fet notar.

Una segona meitat més igualada

Al principi d’aquesta segona meitat les forces han estat més igualades i tots dos equips s’han anat adaptant al joc. L’Espanyol B ha seguit amb la seva tònica de portar la batuta, però el Sant Andreu ha volgut imposar-se i ha fet un pas endavant creant també ocasions i posant en perill la porteria defensada per Llorenç Serred. En el 49′, ocasió clara perica; Álex Almansa ha marxat sol per banda esquerra i ha rematat al pal curt del porter, posant-lo en dificultats. Sense descans i just al minut següent, de nou Almansa l’ha tingut per ampliar la diferència en el marcador, però el centre ha marxat a servei de cantonada després d’un bon tall del central del Sant Andreu. El partit ha continuat i en el 59′ ha tornat a marcar el conjunt perico, però novament el gol ha estat anul·lat per fora de joc previ.

La il·lògica del futbol

Estaven sent els minuts del conjunt perico, però en una passada filtrada, la UE Sant Andreu ha empatat el partit gràcies al gol de Max Marcet. Sergi Serrano, acabat d’entrar al terreny de joc, ha guanyat en profunditat una carrera a Marc Jurado i ha aconseguit xutar a porta, però un bon Llorenç Serred ha pogut ficar la mà i desviar l’esfèric. En aquesta pilota morta, però, José Luis Català ha sortit a la foto realitzant un mal rebuig, deixant la pilota als peus de Max Marcet, que no ha perdonat i ha batut la porta perica. Massa càstig per a un Espanyol B que no havia comès errades fins al moment.

Després del gol, el Sant Andreu ha pujat més a l’atac i ha jugat més de tu a tu. Això sí, en un dels contraatacs pericos, Miguel Carvalho s’ha tret un xut molt potent des de tres quarts de camp, que s’ha estavellat al travesser, posant a tota la CE Dani Jarque dempeus. Els minuts han començat a pesar a les cames i aquesta ambició i lluita de la primera meitat no ha pogut continuar.

Massa càstig per a un filial que es queda sense gasolina

Quan tothom signava l’empat entre tots dos equips, una jugada aïllada en un centre-xut de Sergi Serrano ha despistat Llorenç Serred, que finalment s’ha introduït la pilota en la porteria perica, evitant així la possibilitat de sumar en aquesta primera jornada.

Fitxa tècnica

RCD Espanyol B: Llorenç Serred; Marc Jurado (José Ángel López, 73′), José Luis Català, Ángel Gómez (Jan Moreno, 90+1′), Roger Hinojo; Justin Smith, Miguel Carvalho, Rafa Bauzà (Miguel Londoño, 67′), Álex Almansa; Víctor Mingo, David Momoh (Sergio Rivarés, 67′)

UE Sant Andreu: Eric Mourin; Lucas Viña, Jordi Méndez, Antonio Pelegrín, Dani Torices (Alberto García, 80′); Adri García (Sergi Serrano, 60′), Juanan Gallego, Pau Darbra, Max Marcet (Josu, 88′); Marcos Gorriti (Marc Jurado, 60′), Toni Paredes (Gerard Oliva, 88′)

Gols: 1-0 (Miguel Carvalho, 13′), 1-1 (Max Marcet, 62′), 1-2 (Sergi Serrano, 90+1)

Àrbitre: Javier Villaescusa Alarcón (Col·legi valencià)

Targetes: Pau Darbra (6′), Dani Torices (27′), Rafa Bauzà (23′), Ángel Gómez (36′), Lucas Viña (71′), J.L. Català (81′)

Incidències: CE Dani Jarque. Uns 600 espectadors.