CRÒNICA | El Madrid CFF remunta a l’Espanyol Femení en els últims minuts del partit (2-1)

Després de la derrota en el passat cap de setmana davant el Real Madrid Femení, L’Espanyol ha tornat a la càrrega en aquesta jornada 2 contra el Madrid CFF en l’Estadi Fernando Torres, a Fuenlabrada.

El conjunt català ha sortit al terreny de joc amb canvis en l’alineació respecte a l’últim encontre de lliga, donant entrada a Ainoa Campo i asseient a Amanda Mbadi. Les de Sara Monforte han començat amb el seu habitual 4-2-3-1 i amb atacs en 3-2-3-2, amb la lateral Daniela Caracas i l’extremo Iara Lacosta ben obertes a la línia de calç. Bona primera part on hi ha hagut ocasions per als dos equips, però les més perilloses per al quadre blanc-i-blau. En la segona, els gols del partit amb remuntada.

Moltes ocasions per a tots dos equips

Com ha començat el partit! En els primers cinc minuts, el Madrid CFF ha intentat imposar la seva llei amb diversos atacs, però el conjunt perico ha sabut defensar-se bé de les escomeses. Això sí, en el minut 10 ha arribat una rematada molt perillosa de la islandesa Hildur, que ha marxat a la dreta de Romane Salvador per escassos centímetres. No obstant això, l’Espanyol no s’ha tirat enrere i, tot seguit, ha tingut la primera clara en els primers minuts de partit, on Arola Aparicio ha baixat una pilota complicada amb el cap i li ha quedat l’esfèrica direcció porteria, però que, finalment, no ha pogut acabar perquè la defensa ha rebutjat a servei de cantonada. El partit estava tenint ocasions per a tots dos equips, però l’Espanyol , cada vegada que ha arribat a dalt, ha aconseguit escometre arribades amb perill. En el 15′, una pilota a la vora de l’àrea ha estat xutat per Ainoa Campo a l’esquerra de Paola, portera madrilenya, on l’ha enviat amb molta dificultat a córner.

Estaven sent minuts de molta activitat. En el 19′, una altra ocasió clara del Madrid CFF, que ha aconseguit xutar des de fora de l’àrea, però Romy Salvador ha estat molt atenta i ha pogut atallar amb molta dificultat, deixant la pilota morta per a la davantera madrilenya, però anul·lat prèviament per fora de joc.

A partir de l’equador de la primera meitat, l’equip català ha estat millor en el Fernando Torres que les madrilenyes. Varis han estat els atacs, però sense excessiu perill. En el 25′, Mar Torras ha ficat un gol amb la seva cama dreta per tota l’esquadra, però prèviament la col·legiada l’ha anul·lat per falta en atac. Ja en els últims instants d’aquesta primera part, l’ocasió més clara ha estat per a les pericas, on una pilota bombada li ha caigut als peus a Iara Lacosta, que ha connectat amb la cara de la portera Paola, enviant l’esfèric a córner.

Ja en el descompte, una pilota en profunditat per al Madrid CFF ha aconseguit fer un u per a un amb Romane Salvador, però la portera perica ha estat espectacular i li ha guanyat al mà a mà, atallant la pilota en dos temps. Bona primera part de tots dos equips i amb diverses ocasions, però finalitzant amb el zero a zero en el marcador.

L’Espanyol ha obert la llauna

Aquesta segona meitat ha seguit la tònica de la primera part. Tots dos equips han tingut les seves, però ha estat el conjunt blanc-i-blau el que ha obert la llauna. En el 61′, Ainoa Campo ha rematat amb el cap un centre de Lice Chamorro, que ha anat amb potència i bombat, impossible per a Paola. Això sí, no ha durat molt l’alegria perica, ja que en el 69′, un filtrat de la jugadora entrada en substitució, Emily Assis, ha connectat amb Melgár, que després d’un faig fallida molt bo ha deixat asseguda a Romane Salvador i ha marcat a porta buida. Llàstima d’aquesta jugada, ja que tan sols un minut abans, Lice Chamorro ha tingut una ocasió clara de gol, però s’ha anat a dalt. Del possible 0-2 al 1-1.

Amb l’empat a un en el marcador, tots dos equips han calmat les aigües i jugar més en curt, però sense molt d’èxit. Els minuts han anat passant i els equips han buscat pilotes llargues per a intentar agafar l’esquena.

La remuntada del Madrid CFF

Quan quedava res per a finalitzar el partit, el RCD Espanyol Femení s’ha deixat el possible punt a Fuenlabrada. En el 88′, la recentment entrada al camp Bárbara López ha enviat al fons de les malles una pilota amb una jugada prèvia de Melgárd, que ha estat un autèntic turment. La pilota li ha caigut després d’un rebuig i ha posat el definitiu 2-1 en el videomarcador.

Tres punts que s’escapen ‘in extremis’ en un bon partit del conjunt català, que marxa direcció CE Dani Jarque amb zero punts en les primeres dues jornades en aquesta Lliga F.

La Penya Espanyolista desplaçada fins a l’Estadi Fernando Torres

A més, cal esmentar la Penya Espanyolista Perikos Alcalá (@peah_oficial), que s’ha desplaçat fins a l’estadi per a animar i fer sentir a les jugadores pericas que jugaven a casa.

Membres de la penya perica ‘Perikos Alcalá’ abans de l’inici del partit es fotografien amb Lice Chamorro

Fitxa tècnica

Madrid CFF: Paola; Mónica, Cometti, Mendoza, Allegra (Librán, 65′), Mckenna (Bárbara López, 65′); Laurita (Emily, 65′), Araya, Antonsdóttir (Alba Ruiz, 86′), Bonsegundo; Melgárd (Ester, 93′), Hildur

RCD Espanyol Fem: Romane Salvador; Daniela Caracas, Júlia Guerra, Laia Ballesté (Simona Botero, 58′), Paula Perea (Lucía Vallejo, 84′); Ainoa Campo, Carol Marín (Judit Pablos, 70′), Mar Torras; Iara Lacosta (Mbadi, 70′), Arola Aparicio (Trudi Carter, 84′), Lice Chamorro

Goles: 0-1 (Ainoa Campo, 61′) 1-1 (Melgárd, 69′) 2-1 (Bárbara López, 89′)

Àrbitra: Lorena Trujillano Gallardo (col·legiada gaditana)

Targetes grogues: Laia Ballesté (31′), Mönica (40′),

Incidències: Estadi Fernando Torres. Uns 500 espectadors.