Dades per creure en la remuntada de l’Espanyol davant l’Oviedo

Gairebé el 60% dels resultats d’enguany a casa donarien l’ascens al RCD Espanyol davant un Real Oviedo que ha perdut fins a 10 partits fora a la fase regular. El fet d’haver guanyat l’anada de la final del play-off no és sinònim de tenir lligat l’ascens a la Primera divisió.

Tornar a Primera divisió és per a l’Espanyol tan senzill  i alhora, tan complicat, com aconseguir una victòria davant l’Oviedo al partit de tornada del play-off d’ascens. L’equip blanc-i-blau es troba en un moment crucial davant l’últim partit de la temporada, amb l’oportunitat d’aconseguir un ascens que implicaria recuperar la categoria perduda fa un any, mentre que una derrota davant l’Oviedo seria dramàtica, ja que seria la primera vegada en la història que l’Espanyol hauria d’enfrontar-se a l’escenari d’encadenar dues temporades consecutives a Segona divisió. És sabut que només fa falta un triomf per aconseguir tornar a Primera al final del temps reglamentari, i mantenir aquest avantatge, en cas que sigui per la mínima fins al final d’una eventual pròrroga: com explica ‘As’, a l’equip blanc-i-blau li valdrien el 57% de resultats reeixits a casa enguany per ascendir, ja que dels 21 partits de Lliga disputats a l’Stage Front Stadium, 12 resultats els donarien l’anhelat ascens; en canvi, fins a nou, el 43%, el deixarien fora.

Pel que fa a l’Oviedo, a la fase regular de la competició va ser aparentment un discret visitant, sent únicament el 13è millor de la categoria fora del seu feu, amb 5 victòries, sis empats i fins a 10 derrotes -cal sumar això sí el triomf en la volta de la primera eliminatòria del play-off a Ipurua davant l’Eibar, un espectacular 0-2.  D’aquestes 10 derrotes en fase regular, tres, als camps de Tenerife, Burgos i Andorra, van produir-se abans de l’arribada de Luis Carrión, i amb el mateix resultat, 1-0; amb el català a la banqueta, han caigut davant el Mirandés (2-1), l’Sporting de Gijón (1-0), el Valladolid (3-0), l’Alcorcón (1-0); el Cartagena (2-0); l’Espanyol (2-1) i l’Eibar (4-3).

El fet d’haver guanyat el partit d’anada de la final del play-off no és sinònim de tenir lligat l’ascens a la Primera divisió

El RCD Espanyol confia que aquests registres li afavoreixin a l’hora de tornar a la Primera divisió, igual que en l’estadística que reflecteix ‘MD’: en tres de les quatre ocasions en les quals s’ha repetit aquesta situació en la final del play-off d’ascens, l’equip que va perdre a l’anada com a visitant va aconseguir ascendir en disputar la tornada com a local, és a dir, un 75% de les vegades. Un exemple d’això va tenir lloc a la temporada 2014-15, quan el Real Zaragoza es va imposar davant la UD Las Palmas per 3-1 a La Romareda. Només quatre dies després, a l’Estadi de Gran Canària, els grocs van guanyar 2-0 amb un segon gol en el minut 84, assegurant així el seu ascens a la Primera Divisió. A la temporada 2016-17, el Getafe es va enfrontar al CD Tenerife en la final del play-off d’ascens i va aconseguir pujar de categoria malgrat perdre en l’anada; malgrat el marcador d’1-0 a favor dels canaris a l’Heliodoro Rodríguez López, els getafenses es van imposar 3-1 al Coliseum Alfonso Pérez. En la temporada 2018-19, el Real Mallorca també va començar perdent l’eliminatòria, però finalment va ser l’equip que va ascendir a la Primera divisió: el Dépor va guanyar 2-0 a Riazor, però els bermellones van respondre amb una victòria per 3-0 al seu propi estadi. L’única vegada que l’equip local va guanyar en l’anada i va aconseguir l’ascens va ser en la temporada 2015-16, quan Osasuna va superar el Girona tant al Sadar (2-1) com a Montilivi (0-1) en el partit de tornada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *