LaLiga denuncia la invasió de camp de l’Espanyol després de l’ascens

LaLiga ha denunciat l’esdevingut en el Stage Front Stadium després del partit de diumenge passat entre l’Espanyol i l’Oviedo; en finalitzar la trobada, va haver-hi una invasió massiva -i totalment pacífica- de la gespa. L’informe de la patronal fa constar així els fets: “En finalitzar el partit, hi ha hagut una invasió del terreny de joc per part de milers d’aficionats locals, arribant a posicions on es troben els jugadors de tots dos equips, inclòs àrbitres”. El mateix document destaca que “el club va incrementar considerablement per a aquesta trobada el dispositiu de seguretat en tot el perímetre del terreny de joc en els instants previs a la finalització del partit, no podent en qualsevol cas parar l’allau de milers d’aficionats que van envair el terreny de joc per a celebrar l’ascens”.

Aquest és el text de l’escrit de denúncia:

2.1. PARTIT RCD ESPANYOL – REAL OVIEDO, CORRESPONENT AL PARTIT DE TORNADA DE LA SEGONA ELIMINATÒRIA DE PLAYOFF DE LALIGA HYPERMOTION DE LA TEMPORADA 2023-2024, CELEBRAT EL 23 DE JUNY DE 2024 EN L’ESTADI STAGE FRONT STADIUM, A LA CIUTAT DE BARCELONA, A LES 18.30 HORES.

POST PARTIT:

“En finalitzar el partit, hi ha hagut una invasió del terreny de joc per part de milers d’aficionats locals, arribant a posicions on es troben els jugadors de tots dos equips, inclòs àrbitres.

S’ha de destacar especialment que el club va incrementar considerablement per a aquesta trobada el dispositiu de seguretat en tot el perímetre del terreny de joc en els instants previs a la finalització del partit, no podent en qualsevol cas parar l’allau de milers d’aficionats que van envair el terreny de joc per a celebrar l’ascens”.

MESURES DE PREVENCIÓ ADOPTADES

Quant a les mesures de prevenció de la violència que el RCD Espanyol hagi pogut adoptar, s’han d’esmentar les següents mesures acreditades:

En els accessos a l’estadi es van realitzar escorcolls preventius, controls de bosses, motxilles i bosses, a fi d’identificar elements o objectes no permesos a l’interior.
De manera complementària, en els accessos es van realitzar de manera preventiva controls del material imprès dels aficionats, bufandes, pancartes, banderes, a fi d’identificar possibles lemes, llegendes o simbologia prohibida.
Al costat dels accessos es disposen contenidors on dipositar els objectes no permesos a l’interior de l’estadi.
En diferents zones de l’estadi i portes d’accés s’exhibeix cartelleria amb el Reglament de prevenció de la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport, i Normativa d’Accés als Estadis de LALIGA (RD 203/2010).
A l’arribada i sortida de tots dos equips a l’estadi es disposa un dispositiu de seguretat, disposant una àmplia zona de seguretat delimitada.
S’implementa un dispositiu de seguretat en tot el perímetre del terreny de joc que roman igualment durant el transcurs del partit.
En diverses zones interiors s’exhibeix cartelleria de la campanya LALIGA VS RACISME, amb el lema, DEIXEM AL RACISME FORA DE JOC.
En la zona de vestuaris d’exhibeix cartelleria de la campanya de LaLiga, el CSD i la Policia Nacional, en contra dels tripijocs en el futbol, amb el lema, EL FUTBOL ÉS LA TEVA VIDA, NO JUGUIS AMB ELL. NO FALSEGIS, ÉS UN DELICTE.
A través de la megafonia i vídeo marcadors de l’estadi es va donar la benvinguda als aficionats, així com al club i seguidors visitants.
Abans de l’inici de la trobada es va emetre un missatge a través de la megafonia en el qual se sol·licitava als seguidors que s’abstinguessin de realitzar insults ni actes antiesportius
En els moments previs al començament del partit, durant el descans, així com durant el desenvolupament de la trobada, en nombroses ocasions es projecta en els videomarcadores de l’estadi un missatge com a mesura de prevenció, en català, espanyol i anglès, amb el següent text: “Es recorda que la legislació vigent per a la prevenció de la violència en l’esport prohibeix i sanciona la participació activa en actes violents, xenòfobs, homòfobs o racistes.”
En diferents localitzacions de l’estadi, sobre parets, panells fixos i altres elements estructurals d’aquest, existeixen missatges de benvinguda en català, castellà, anglès i xinès.
Es va detectar un cartell en la zona de vestuaris en el qual es feia referència a les “normes reguladores i bases de competició de 1a i 2a Divisió”.
En nombroses ocasions durant la disputa de la trobada es va emetre a través dels vídeo marcadors de l’Estadi el missatge: “És recorda que la legislació per a la prevenció de la violència a l’esport prohibeix i sanciona la participació activa en actes violents, xenòfobs, homofòbics o racistes”
La zona on se situa la graderia visitant es troba sectoritzada i separada de la resta d’aficionats a la cantonada de la part dreta de l’eix de cambres. Disposa d’una xarxa de considerables dimensions tant en els laterals com en el frontal.
La zona on se situa el Grup d’Animació local “Grada Canito”, en els sectors 109, 110, i 111 de l’estadi, es troba separada de la resta de sectors d’aquesta graderia per panells alts de metacrilat. Així mateix, durant el partit el club desplega nombrós personal de seguretat en els seus voltants.
A l’arribada i sortida d’equips i àrbitres existeix presència de personal de seguretat.
El Club disposa d’un nombrós dispositiu d’agents de seguretat privada asseguts de cara a la graderia, en el perímetre del terreny de joc durant la trobada per a evitar que es produeixi l’accés d’algun aficionat a l’interior del terreny de joc. Disposen d’una corda de grans dimensions que impedeix que els aficionats entrin en el mateix amb facilitat cap a l’interior d’aquest i botes amb tacs els stewards.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *