Així ha estat la despesa en fitxatges dels equips de LaLiga EA Sports en el que portem de mercat
- Xavi
- 0
‘Onda Cero’ publica un estudi en el qual analitza la despesa en fitxatges fet pels equips espanyols de Primera divisió, de LaLiga EA Sports, en el que portem de mercat i mancant dues setmanes perquè tancament. Tradicionalment, el mercat de fitxatges d’estiu és una de les etapes més esperades pels aficionats al futbol, que esperen amb ansietat veure noves cares en els seus equips, que veien en aquestes dates l’oportunitat de rearmar-se després d’una temporada difícil, permetent-los fitxar jugadors per a elevar el seu rendiment. No obstant això, les xifres que mostra aquest treball confirmar una tendència negativa, i és que la lliga espanyola ha perdut terreny en termes d’inversió en comparació amb altres lligues europees. Mancant 15 dies del tancament del mercat, i prenent com a referència les xifres de ‘Transfermarkt’, la lliga espanyola es troba en l’última posició d’inversió entre les cinc grans lligues, havent gastat a penes 413,94 milions d’euros, una xifra molt inferior als 1,61 mil milions desemborsats per la Premier League.
L’Atlètic de Madrid, l’equip que més ha gastat fins al moment
Els tres grans del futbol espanyol lideren el rànquing d’inversió en el mercat de fitxatges d’estiu de 2024, encara que amb una novetat: l’Atlètic de Madrid ha superat al Real Madrid i al Barcelona, situant-se com l’equip que més ha gastat a reforçar la seva plantilla. El Barcelona ocupa el segon lloc i el Real Madrid tanca el podi. Després d’una temporada sense títols, el conjunt matalasser ha optat per una renovació profunda de la plantilla en el present mercat invertint 141,50 milions, destacant reforços com els de Robin Le Normand (34,50 milions), Alexander Sørloth (32 milions) i Julián Álvarez (75 milions). El FC Barcelona ha invertit 57,7 milions d’euros en el mercat de traspassos, amb les incorporacions de Dani Olmo per 55 milions i Pau Víctor per 2,70 milions. El Real Madrid ha realitzat una inversió relativament modesta en reforços, amb només 49 milions d’euros destinats a fitxatges com Endrick i Joselu, que va acabar marxant a l’A el-Gharafa sense deixar ingressos; Kylian Mbappé, qui arriba lliure després de finalitzar el seu contracte amb el PSG.
El Girona, que ha generat uns ingressos de 51,50 milions d’euros amb les sortides d’Aleix García, Alexander Callens, Artem Dovbyk i Pau Víctor, ha gastat 29 milions d’euros en el mercat de fitxatges d’estiu incorporant futbolistes com Abel Ruiz, Alejandro Francés, Bojan Miovski, Donny van de Beek i Ladislav Krejci. D’altra banda, hi ha equips en serioses dificultats com el Getafe, que després de gastar set milions d’euros té només 16 jugadors del primer equip inscrits.
Espanyol, València i Rayo Vallecano, amb mínima inversió
Entre els tres equips que ocupen la part baixa d’aquesta classificació pel que fa a la inversió en reforços, l’Espanyol ha estat el que més ha gastat amb una inversió de tot just 500 mil euros per a aconseguir la cessió de Irvin Cardona, procedent de l’Augsburg.
El Valencia ha destinat només 150 mil euros a la cessió de Dani Gómez del Llevant, mentre que el Rayo Vallecano encara no ha realitzat cap inversió per a millorar la seva plantilla.
Font: Onda Cero