Els plans de Manolo González per a l’Espanyol – Sporting, l’autoestima del perico i l’estat de la venda del club

Manolo González ha de decidir si fer canvis de cara a l’Espanyol – Sporting d’aquest dijous. La venda, embussada en un parell d’aspectes que de moment no permeten que s’avanci.

L’Espanyol continua afinant els detalls de l’encontre de tornada del play-off d’ascens a la Primera divisió contra l‘Sporting de Gijón, que se celebrarà aquest dijous a l’Stage Front Stadium. Després del 0-1 anotat per Javi Puado al Molinón, que posa en franquícia el passe a la final dels blanc-i-blaus, ara els homes de Manolo González han de confirmar el seu passi en aquest segon i definitiu partit. Els nostres tenen diversos factors a favor seu: els futbolistes de Miguel Ángel Ramírez estan obligats a guanyar per una diferència de dos gols, ja que en cas d’empat a l’eliminatòria, l’Espanyol sortiria beneficiat a causa de la seva millor posició en la fase regular de LaLiga Hypermotion. Malgrat els dubtes que van sorgir sobre com l’Espanyol encararia aquesta exigent promoció, els blanc-i-blaus van deixar una grata impressió en mostrar una imatge notablement millorada en comparació amb la que ens tenien acostumats últimament, la qual cosa ha revifat la il·lusió en una afició que espera il·lusionada aquest partit.

A l’espera d’aquest emocionant partit, l’afició de l’Espanyol mirarà de reüll el que facin aquesta nit a Ipurua Eibar i Oviedo, d’on sortirà el primer classificat per a la final del play-off. Hi ha qui prefereix en sort al conjunt armero, i també hi ha qui prefereix enfrontar-se als de Luis Carrión, amb diferents arguments. Abans de començar aquesta Liga Hypermotion, entre aquests quatre equips l’Espanyol hauria estat assenyalat unànimement com a gran favorit a l’ascens, i, no obstant això, abans que comencés aquesta promoció ningú no donava com a principal candidat el conjunt blanc-i-blau, la qual cosa convida a reflexionar com hem fet a ‘La Grada Ràdio’ sobre com en els últims anys, no sols aquesta última temporada, tant dirigents com tècnics i jugadors són responsables d’haver empetitit un club històric com és el RCDE. Un fet que semblen haver interioritzat alguns seguidors blanc-i-blaus, que fins i tot dubten de la conveniència de fer una rebuda especial a l’equip abans del partit de demà; un temor que demostra que, a causa dels cops rebuts, l’autoestima del perico no està precisament en el seu millor moment.

Els millors guanyadors de play-off quant a punts

El nostre analista Àlex Cobas ens ha detallat dels que equips que han pujat des que està instaurat el sistema de play-off, quins han estat els millors quant a puntuació. L’Espanyol va fer 69 punts a la fase regular, i entraria en el top 5 dels millors guanyadors en cas d’ascendir, empatat amb el Mallorca 2018-19. Un petit consol a una temporada regular discreta, en la qual l’ascens estava bastant barat si el comparem amb cursos precedents.

La venda, embussada en un parell d’aspectes que de moment no permet que s’avanci

Durant el programa hem fet un petit apunt respecte al procés de negociació per a la venda del club per part de Chen Yansheng i Rastar al consorci estatunidenc MountainStar Sports que és propietat de Paul Foster i Alejandra de la Vega i que a Espanya representa l’argentí Andrés Fassi, que en cas de tancar-se, l’operació exerciria de president executiu. El tema segueix embussat en un parell d’aspectes que no permeten que s’avanci en l’acord total. Possiblement, i això és una conjectura, no una informació contrastada, si l’Espanyol quedés eliminat del play-off d’ascens a Primera els esdeveniments es precipitarien, mentre que si l’equip segueix endavant en la promoció el desenllaç final es dilataria encara un temps.

Temps de tertúlia: què farà Manolo González davant l’Sporting?

En el temps de tertúlia, hem comptat amb la presència en l’estudi de Paco López, Àlex Noguera i Joan CamíPaco López s’ha felicitat pel fet que la victòria al Molinón hagi permès que les aigües s’asserenin a l’entorn perico, ara que s’està en el camí de poder aconseguir l’objectiu de l’ascens, tan important per a tots. Àlex Noguera evita qualsevol eufòria, encara que sí ha recuperat la il·lusió gràcies a una victòria amb la qual finalment l’equip ha fet retornar la il·lusió a la graderia, tan necessari després d’un any de constants crides als seguidors a donar suport als seus. “Serà complicat, un partit llarg i difícil, però il·lusionat per un dia com el de demà en què l’Espanyol podria arribar a la final del play-off d’ascens”, insisteix. Per la seva banda, el periodista i analista de ‘RAC1’ ha reconegut que li va agradar molt el partit dels de Manolo González a Gijón, que “no m’ho esperava, amb un ambient hostil, com va competir l’equip, alguns rendiments individuals el plantejament del tècnic; evidentment la imatge va ser molt bona”. Respecte de la pregunta del dia, Noguera ha insistit que arribar amb perfil baix i sense ser favorit a l’ascens està beneficiant a l’Espanyol al play-off.

Un dels temes que ha sortit a la palestra és quin pla de partit farà Manolo González davant l’Sporting, i si per exemple mantindrà Pere Milla com a carriler o situarà Brian Oliván per cobrir Hassan: Joan Camí defensa que “coneixent Manolo González no canviarà gaire respecte de l’altre dia, encara que possiblement es protegirà més. És un partit molt llarg i hi haurà fases, no veig a l’Espanyol tancant-se, tampoc s’exposarà constantment, no crec que sigui molt diferent”. En canvi, tant Noguera com López es decanten pel canvi Milla-Oliván, ja que el marcador dona com per fer aquesta permuta en l’onze.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *