Espanyol: una vegada aconseguit l’ascens, ara què?

L’Espanyol va aconseguir aquest diumenge, en una jornada que romandrà durant molt de temps en la retina de tots els pericos, el somiat ascens a Primera divisió. Va caldre esperar a l’últim partit de l’eliminatòria final del playoff per a certificar un objectiu que el conjunt perico degué haver aconseguit molt abans; malgrat ser fidel a aquesta llei que resa que indefectiblement puja a Primera a l’any següent de baixar a Segona -ja són sis les vegades que això ha succeït- no es pot ni s’ha d’oblidar que durant molts moments de la temporada l’objectiu semblava difícil d’aconseguir, i de fet no haver-lo aconseguit per la via directa no mereix un altre qualificatiu que el de fracàs. No obstant això, el bon rendiment de l’equip en la recta final del curs i especialment en el playoff de la mà de Manolo González van aconseguir fer realitat el retorn a la màxima categoria, salvant els mobles per a l’entitat. No obstant això, i una vegada celebrat l’èxit davant el Real Valladolid, no sobra el temps per a planificar un curs en la màxima categoria de cara al qual hi ha moltes incògnites i enfront del qual cal prendre moltes decisions.

Un dels aspectes que cal decidir i de manera ràpida és qui s’asseurà en la banqueta; haurà d’afanyar-se el director esportiu Fran Garagarza per a trobar un entrenador abans del dia que estan citats els jugadors per a realitzar les proves mèdiques, el pròxim 15 de juliol, si com s’assembla segons informacions com la publicada ahir per ‘Relevo’ es busca un alternativa a Manolo González. El gallec, que va acabar mantejat després del partit enfront de l’Oviedo , ja va deixar clar en sala de premsa que li agradaria seguir, i certament seria complicat d’entendre que una vegada aconseguit l’objectiu no sigui almenys una possibilitat a tenir en compte que pugui tenir continuïtat.

Fora de l’àmbit estrictament esportiu també està per veure si hi ha canvis a nivell institucional; immediatament després d’acabar l’encontre davant l’Oviedo i consumat l’ascens als càntics de “A Primera, oé” li van seguir els de “directiva dimisión” i “chino, vete ya” dirigits a una llotja on incomprensiblement no estava Chen Yansheng, que suposadament seguia el partit des del seu país. Es donava la paradoxa que cas de no aconseguir recuperar la categoria perduda l’any passat, guanyava enters la possibilitat que MountainStar Sports Group del tàndem Alejandra de la Vega-Paul Foster pogués fer-se amb la propietat de l’entitat, mentre que en cas de pujar podria allunyar-se aquesta possibilitat. Caldrà saber si la nova situació fa canviar d’idea a Chen Yansheng, que fa temps ha deixat d’invertir en el projecte de l’Espanyol , i el projecte esportiu es limita a ser de supervivència o opta per ser una mica més ambiciós. Els dos últims mercats de fitxatges conduïts per Fran Garagarza es van cenyir a la directriu d’obtenir el màxim d’ingressos pels millors actius esportius, sense reinvertir. No obstant això, està vist que la permanència en Primera exigirà una millora de la plantilla i el que això suposa, fer una despesa que avui dia és una incògnita si Rastar està disposada a escometre. Ara el que toca és esperar que des del club els responsables del mateix facin balanç del curs que acaba de finalitzar, i sobretot que donin explicacions de les directrius que regiran el nou projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *