Temes clau respecte al futur de l’Espanyol: de la decisió respecte a Manolo González a la ruptura de la venda del club

L’Espanyol va poder aconseguir el somiat ascens a Primera divisió diumenge passat, en una jornada que va servir per a deslligar l’eufòria de tots els seguidors pericos. Convé recordar en tot cas que per a aconseguir aquest objectiu, va ser necessari esperar fins a l’últim partit de l’eliminatòria final del playoff, un sofriment terrible per a una afició que confiava a l’inici de curs que no caldria sofrir tant per a arribar a l’objectiu. Malgrat que en el tram decisiu del curs els jugadors sota la direcció de Manolo González han estat a l’altura del repte, salvant la temporada per al club, no es pot oblidar la mala planificació del curs i la deficient gestió per part de la directiva, alguna cosa que no van fer els aficionats pericos presents el diumenge a Cornellà-El Prat amb càntics bastant explícits.

En ‘La Graderia Ràdio’ hem parlat de les incògnites que s’obren ara respecte al futur de l’Espanyol . La primera d’elles, el futur de Manolo González, un home que s’ha guanyat com a mínim el dret a ser tingut en compte entre els candidats a estar en la banqueta del primer equip perico si Fran Garagarza és incapaç de portar una opció manifestament millor, la qual cosa tenint en compte els condicionants existents és bastant dubtós. El gallec va agafar una plantilla amb moltes deficiències que ha hagut de treballar perquè mutés en una altra molt més solvent per exemple en l’àmbit defensiu; es tracta d’un preparador que coneix la plantilla, que aposta per la gent jove sempre amb criteri i a més ha demostrat ser capaç de maximitzar els escassos recursos que s’han posat a les seves mans. De totes maneres, des de fa temps que se li busca substitut, la qual cosa fa que saber qui estarà al capdavant de l’equip quan torni al treball el pròxim 15 de juliol. Mao Ye, en la seva entrevista a ‘RAC1’, ha insistit que encara han de fer una reflexió respecte a l’elecció de l’entrenador, perquè no desitgen equivocar-se i volen estabilitat. Alguna cosa que sembla contraproduent respecte al fet que es plantegi la no continuïtat del preparador que ha portat a l’equip de tornada a la màxima categoria.

Ja hi ha ofertes per Joan García

Una altra de les incògnites és la continuïtat de Martin Braithwaite, que després del partit va carregar contra el club per una oferta de renovació que considerava directament “una falta de respecte”; Mao Ye ha deixat clar que té un any més de contracte i que la seva marxa li costaria abonar abans 600.000 euros. Pel que respecta a Joan García, tal com va avançar Javier d’Haro en el seu twitch el seu representant Juanma López ja té sobre la taula diferents ofertes, encara que en aquest cas cal confiar en les condicions de duro negociador de Fran Garagarza.

L’opció Mountain Star Group, el consorci que lideren Paul Foster i Alejandra de la Vega, trencada

Pel que respecta a la venda, des de ‘La Graderia Radi’ es pot confirmar que la venda a Mountain Star Group està trencada; el consorci que lideren Paul Foster i Alejandra de la Vega no va acceptar en el seu moment el canvi de condicions imposat des de la Xina, i va donar per liquidada aquesta possibilitat. És cert que Chen Yansheng vol deixar la propietat però fins que obtinguin els diners que pretén ingressar per la venda de l’entitat, no s’anirà, la qual cosa explica el fet que sigui Fran Garagarza el que planifiqui de moment la pròxima temporada.

L’anàlisi d’Àlex de Pla, que demana donar un vot de confiança a Fran Garagarza

Per a analitzar l’actual situació de l’equip i del club, hem comptat amb un analista d’excepció, Àlex de Pla. Després de l’alegria per l’ascens, ara arriba la preocupació per un futur incert en una categoria molt exigent com és la Primera divisió: “L’important de l’Espanyol és que sigui fidel al que li ha portat a Primera, que sigui capaç de defensar bé, que sigui valenta. Pot ser un estiu important per a l’equip de cara al que ha de ser una temporada de reafirmar-se en la màxima categoria, i intentar crear una etapa de més estabilitat”. De Pla considera que “en la situació en la qual es troba el club i estan les banquetes, has de reafirmar el que has fet bé: si fos Fran Garagarza ho tindria clar, pot dir que va apostar per Manolo González i que ara confia per ell per a Primera. És un win-win. Els jugadors ja li han donat el sí a seguir, ha millorat aspectes de l’equip i el club no té recursos per a portar a un primera línia”.

De totes maneres, l’equip necessita portar també un parell de reforços per línia, i això requereix inversió: “Cal veure el perfil d’entrenador, si segueix Manolo es necessitarien reforços en defensa, en els extrems, perquè han faltat recursos per a jugar per fora, es va Melemed i necessites un home per a jugar entre línies, i si marxa Braithwaite cal portar un davanter. En aquest sentit vull trencar una llança per Fran Garagarza, que s’ha mostrat vàlid a l’hora de manejar pressupostos baixos”. En aquest sentit, si bé la seva labor va ser positiva a l’Eibar, a l’Espanyol no ha tingut continuïtat: “El vot de confiança se li ha de donar sí o sí, més sentint a Mao Ye dient que no hi haurà canvis. Pot ser un mercat interessant amb cessions o jugadors que acaben contracte”.

Temps de tertúlia: la falta d’autocrítica dels dirigents del club, i el necessari vot de confiança en Manolo González

En el temps de tertúlia hem comptat amb la presència d’Àngel Bergadà, Ferran Granell i Juan Terrats, a més de comptar amb un convidat especial, el mag Joaquín Matas, que oferirà en el marc del Aplec de Penyes que organitza aquest diumenge la PBB de Castellbell i el Vilar el seu espectacle “Màgic Espanyol”. Per a Bergadà, un dels problemes cara al futur més immediat és el que pugui fer a nivell d’elecció per a la banqueta i canvis en la plantilla un Fran Garagarza que al seu parer, no ha demostrat qualitats suficients per a ocupar el càrrec de director esportiu perico i que a considera “treballa per a Chen i omplir-li les butxaques, no per a fer un equip competitiu”. Ferran Granell coincideix que “per a portar un tècnic de fora que no superi a Manolo González, i ho dic per preu, mereix seguir”. Per part seva, Terrats, feliç per l’ascens de l’equip, ha reconegut estar sorprès per les paraules de Mao Ye: “No és real el que diu, està mentint; no hi ha gens d’autocrítica. Estic segur que Manolo no segueix, que Garagarza sí, i així no anem pel bon camí. Cap treballador del club parla bé de Garagarza; com a director esportiu va punxar amb els fitxatges, amb la destitució de Luis García, i amb el fitxatge de Ramis. I després està Manolo, deixar en tres partits de quatre la porteria a zero té un gran mèrit”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *