La negociació de venda de l’Espanyol està trencada

Tal com ha avançat l’escriptor i exconseller del club Robert Hernando en el seu compte de twitter i ha pogut confirmar ‘La Graderia’ de boca d’alguns dels participants en aquest procés, les negociacions per a la venda del RCD Espanyol s’han trencat, i almenys de moment estan completament parades. El consorci Mountain Star Sports Group, format per Andrés Fassi com a interlocutor i cervell esportiu, i Alejandra de la Vega i Paul Foster com a executius i socis capitalistes, havia de rebre una documentació per part de Chen Yansheng, sobre la base de la qual plasmar l’acord final.

Chen Yansheng decideix a última hora canviar aspectes importants de l’acord amb els compradors interessats en el RCD Espanyol

Chen Yansheng ha decidit canviar aspectes importants de l’acord i els compradors s’han tirat enrere. Hi ha hagut fins a set canvis d’aspectes destacats i que ja estaven acordats després de mesos de negociació i d’intercanviar negociacions. Una de les clàusules que s’han tombat des de la Xina ha estat l’acord que hi havia en què la gestió esportiva es portaria a mig fer entre totes dues parts a partir de signar l’acord de venda; no obstant això, Chen ha variat el seu parer indicant que volia que fins que la venda anés efectiva, d’aquí aproximadament un mes, la gestió fos competència exclusiva de Fran Garagarza, la qual cosa feia pensar que es produiria una venda massiva de jugadors abans de prendre les regnes del club.

També es denuncia que els compradors havien passat un tràmit amb l’Oficina de Blanqueig de Capitals, un procediment llarg i molt costós, per a fer el traspàs dels diners a Rastar; existeix la sensació que s’ha deixat avançar en aquest procés al mateix temps que es variaven les condicions perquè fossin els inversors els que no tinguessin més passat que tirar-se enrere, i no recaigués la responsabilitat en Chen Yansheng. Així, malgrat que la signatura davant notari estava prevista en breu en aquest moment no hi ha venda, i en opinió de la part interessada a adquirir l’Espanyol és difícil que torni a obrir-se el procés amb aquests mateixos protagonistes.

Temps de tertúlia

Evidentment, la notícia de la ruptura de les negociacions per a la venda de l’Espanyol ha estat molt present en la tertúlia que hem mantingut amb Luis Navarrete, Jaume Ballester i Fernando Moraño, que s’ha lamentat del poc que els socis dels clubs de futbol com el nostre poden influir en el futur d’aquests, i ha insistit en la necessitat de replantejar fins i tot a nivell legislatiu el model actual, que deixa a entitats com l’Espanyol en mà exclusiva d’inversors com Chen Yansheng.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *