Compàs d’espera en les negociacions per a la venda de l’Espanyol

En suspens assisteix l’entorn perico en les últimes hores a les informacions relatives a la ruptura de les negociacions per a la venda del RCD Espanyol a causa del camio de condicions que pretén imposar Chen Yansheng al consorci Mountain Star Sports Group, format per Andrés Fassi com a interlocutor i responsable de l’apartat esportiu, i Alejandra de la Vega i Paul Foster com a executius i socis capitalistes, i a si la situació és o no reversible. Una de les claus, com explicàvem el migdia del divendres, radica en el fet que Chen Yansheng decidia a última hora canviar aspectes importants de l’acord amb els compradors interessats en el RCD Espanyol, la qual cosa provocava la retirada dels compradors s’han tirat enrere. Entre els fins a set canvis d’aspectes destacats i que ja estaven acordats després de mesos de negociació i d’intercanviar documentació, hi ha un aspecte clau, el fet que Chen Yansheng imposés la presència de Fran Garagarza com a responsable esportiu únic fins que estigués totalment tancada la venda, alguna cosa que Fassi no ha volgut acceptar ja que la seva voluntat era la de començar a treballar en la plantilla al més aviat possible, i el temor al fet que la mateixa es descapitalitzés en aquest temps sobre la base de vendes.

Compas d’espera en les negociacions

A aquesta hora us podem explicar que les negociacions per la venda del RCD Espanyol queden congelades a l’espera de reprendre l’acord la setmana vinent. El dur revés en les negociacions que coneixíem aquest matí ha fet perillar seriosament l’operació de venda del club; les mateixes semblaven trencades en negar-se la part compradora a acceptar les condicions modificades per Chen Yansheng: l’operació era inviable en aquest context, i el mateix Foster va prendre la decisió d’abandonar, però no obstant això, durant la tarda es van tractar de reconduir les allunyades postures que ara semblen una mica més pròximes.

L’acord, que a meitat de setmana semblava segur, es va trencar en conèixer-se que vuit de les condicions pactades prèviament amb Chen Yansheng s’havien modificat a instàncies del president blanc-i-blau. Va haver-hi encreuament de retrets per escrit per totes dues parts i fins i tot per part dels compradors es van estudiar possibles accions legals. Però a la tarda, els equips legals de totes dues parts van tornar a reconduir les posicions i alguns dels pactes van tornar a la seva condició original prèviament pactada. Ara mateix queden aquests punts per resoldre, i la convicció que la setmana vinent serà determinant. O se signa o es trenca definitivament.

Continua havent-hi esculls, especialment, l’esportiu

No obstant això, continua havent-hi poderosos esculls, i el principal com apuntàvem és l’esportiu. Chen Yasheng es nega a la cogobernanza que s’havia pactat en l’endemig que la venda s’acabi perfeccionant. Recordem que després de la signatura de l’acord, que estava prevista per a la setmana vinent, ha d’obrir-se un període de traspàs de poders on es realitzarà la due diligence i s’ajustarà el preu final de la venda. La part compradora, especialment Fassi, insisteix que és necessari poder actuar sobre la planificació esportiva, conscients de la necessitat de reforçar la plantilla per a l’una o l’altra categoria. Chen no té intenció de cedir en aquest punt. No vol ingerències fins que l’operació es tanqui totalment. En la part compradora existeix la desconfiança, augmentada per aquests sobtats canvis de parer, que es pretengui vendre algun actiu esportiu. Aquest punt és clau per a aconseguir l’acord.

Chen vol vendre

Una vegada coneguda la negativa dels compradors, la part venedora també va reaccionar i es van mantenir intenses converses entre Barcelona i la Xina. Es va cedir en alguns dels pactes, tornant a la redacció original i es va filtrar a tercers el missatge que per la part venedora no hi havia problema per a tancar l’acord. I és que Chen, ara sí, està decidit a vendre, però no està disposat a cedir en les seves condicions més enllà del que es preveu. Foster ha d’acceptar aquestes noves condicions. L’estira i arronsacontinuarà produint-se durant aquests dies i no és descartable un cim la setmana vinent entre els representants de les dues parts per a tractar de salvar l’acord… o perquè es trenqui de manera definitiva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *