Les dues primeres proves de foc per al tècnic de l’Espanyol Manolo González

Enguany l’entorn de l’Espanyol i el seu tècnic Manolo González hauran d’estar especialment atents al resultat del mercat de fitxatges d’estiu i a l’inici del calendari de Primera, al de LaLiga EA Sports. Immers en plena economia de guerra, l’entitat blanc-i-blava es llança al mercat amb escassos recursos per a afrontar l’objectiu d’armar una plantilla sòlida per a enfrontar el repte de la màxima categoria, on l’objectiu és evitar entrar en una dinàmica d’ascens i descens constants, és a dir, convertir-se en un equip ascensor després que en els últims cinc anys, el primer equip de l’Espanyol hagi sofert dues traumàtiques pèrdues de categoria.

Amb els aficionats reclamant estabilitat i un projecte que els permeti evitar més patiment, no va ajudar que en la seva recent compareixença pública el CEO de l’Espanyol , Mao Ye, i el director esportiu, Fran Garagarza, deixessin claríssimament clar que no hi haurà grans inversions en fitxatges. El repte és conservar els millors actius i al mateix temps realitzar les necessàries noves incorporacions, que davant l’obligació de no realitzar despeses excessives se centraran en jugadors amb contractes pròxims a vèncer i préstecs. Malgrat ser un home de club i adequar-se a la situació de l’entitat, Manolo González haurà de fer-se valer davant Garagarza per a aconseguir el màxim esforç perquè es compleixin les seves peticions, i evitar el que va succeir fa un any amb Luis García, que no es van atendre les seves exigències malgrat que va fer unes peticions molt concretes. En aquest sentit, l’exemple del que va succeir fa un any ha de servir d’avís al gallec.

Mentre acaba de perfilar-se la plantilla definitiva de l’Espanyol , ja que tot fa pensar que ens tocarà viure un mercat amb fronts oberts fins a la seva recta final, l’equip haurà d’afrontar l’inici de curs. Abans que es disputés l’últim partit del playoff, LaLiga i la RFEF van decidir sortejar el full de ruta dels diferents equips de la màxima categoria, inclosa la de l’últim equip que pujaria, amb el que abans fins i tot de certificar l’anhelat ascens ja se sabia quin seria el camí per la competició regular si s’aconseguia el mateix, com així va acabar sent. Malgrat que s’ha posat l’accent principalment que l’Espanyol tindrà una segona tornada especialment dura, ja que els cinc primers classificats de l’última Lliga passaran pel RCDE Stadium en aquesta segona meitat del calendari, i a més quatre d’ells, de manera consecutiva –Real Madrid (J22), Athletic (24), Girona (27) i Atlético de Madrid (29)-, l’estrena en aquest retorn a la Primera divisió serà també complicat: començarà el curs el 18 d’agost en el camp del Valladolid , posteriorment rebrà a la Real Sociedad i després visitarà el Civitas Metropolitano per a veure-les-hi amb l’Atlético de Madrid. En les 14 primeres dates, se les veurà davant altres rivals potents com Reial Madrid (J6), Vila-real (J7), Betis (J8), Athletic (J20), Sevilla (J12), FC Barcelona (J12) Valencia (J13) i Girona (J14). Un veritable tour de *force per als blanc-i-blaus i per a un Manolo González que després d’aprovar amb una nota altíssima el repte de pujar a l’equip s’enfronta a aquests dos grans desafiaments.

Dir que enguany és especialment important es deu a les especials circumstàncies de l’Espanyol i al perfil del seu tècnic, Manolo González. Malgrat que en la seva compareixença de valoració de temporada i presentació de l’acord amb el gallec el director esportiu Fran Garagarza intentava buidar qualsevol ombra de dubte referent a si l’aposta pel gallec era ferm, hi ha uns certs dubtes sobre aquest particular. El basc va recordar que Manolo “va estar a això de no poder ser entrenador del B perquè jo arribava al límit de la possibilitat de contractar-li, aconseguim fer-lo perquè és perico i per a ell era un repte, ja a partir d’aquí en aquesta aposta que vam fer va ser clau en l’ascens, l’estabilitat també va per aquí. L’aposta que vam fer es va saldar amb bona nota”, però no es pot oblidar que és de domini públic que en les últimes setmanes, abans de l’anunci de la continuïtat del tècnic, el director esportiu de l’Espanyol va estar avaluant a diversos tècnics, alguns d’ells amb forts llaços pericos, per a ocupar un lloc en el qual aparentment es buscava major experiència en la màxima categoria. Fins i tot es va insinuar que Manolo González estava descartat per a dirigir a l’Espanyol en Primera divisió el diumenge, el mateix dia en què es va consumar l’ascens, la qual cosa deixa oberts diferents interrogants: l’elecció del gallec es basa en una convicció sòlida o simplement perquè no hi havia opcions més assequibles? Ha pres aquesta decisió convençut que és el millor per a l’equip i el club, o ha cedit a la pressió popular i mediàtica? A més, es mantindrà la confiança en ell, o correrà la mateixa sort que Luis García, destituït després de la seva primera mala ratxa de resultats? En definitiva, comptarà Manolo González amb el crèdit necessari per a portar endavant el seu projecte? En aquest sentit, l’únic aval que sustentarà al preparador, com a tot professional de les banquetes, seran els resultats que aconsegueixi en aquesta exigent arrencada de singladura per Primera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *