Interrogants a aclarir per Mao Ye i Fran Garagarza sobre el present i el futur de l’Espanyol

Aquest dijous al migdia tindran lloc dos actes institucionals en el si de l’Espanyol , la valoració per part del CEO Mao Ye i del director esportiu Fran Garagarza de la temporada que acaba i de la situació de l’entitat, i l’escenificació de l’oficialització de Manolo González com a tècnic del primer equip per al pròxim curs, en Primera divisió.

Mao Ye ha d’aclarir la situació institucional i econòmica de l’entitat

A Mao Ye, al qual hem pogut escoltar aquesta setmana en una entrevista que certament no va deixar indiferent a ningú, se li preguntarà sens dubte per la situació institucional i econòmica de l’entitat; una vegada frustrada la venda a Mountain Star Group, el grup que lideren Alejandra de la Vega i Paul Foster, pels canvis de condicions per part de Chen Yansheng, convé saber si hi ha en perspectiva altres possibilitats obertes, o si com ejó entreveure davant els micròfons de ‘RAC1’ de moment no hi ha res a la vista i la propietat seguirà en mans de Rastar almenys els pròxims mesos. També interessa i molt saber els detalls de l’anunciada ampliació de capital, un aspecte determinant per al futur econòmic del club ja que pot servir per a alleujar la més que malparada tresoreria de l’entitat.

Garagarza dona la cara

Per part seva, Fran Garagarza haurà de justificar després de molts mesos sense sotmetre’s a les preguntes de la premsa més enllà de la concessió d’un parell d’entrevistes individuals, les decisions preses a partir de la finalització del passat mercat d’hivern: si accepta la seva part de responsabilitat en què l’equip hagi hagut d’esperar pràcticament fins a l’últim minut del playoff per a confirmar un ascens que no va arribar com era objectiu gairebé obligat per via directa, i si complint la seva paraula ara que ha finalitzat el curs s’atreveix a posar una nota a la seva gestió. No faltaran les preguntes sobre amb quins recursos comptarà per a construir el nou projecte, i què passarà amb futbolistes com Martin Braithwaite, Javi Puado i Joan García que són enormement atractius per al mercat. També possiblement pot donar la seva versió del que ha succeït perquè Nico Melamed rebutgés l’oferta del club i decidís decantar-se per l’opció de l’Almería , sobre si és cert que els capitans de la primera plantilla van vetar el seu accés al vestuari i evidentment no faltaran preguntes sobre la seva qüestionada intervenció en el Futbol Base perico, en La21, últimament molt qüestionada.

Una aposta la de Fran Garagarza per Manolo González que ha de néixer de la convicció

Però més enllà d’aquest tema, una de les claus és comprovar si Garagarza és capaç de buidar qualsevol indici de dubte sobre la seva decisió a l’entorn de la continuïtat de Manolo González al capdavant de l’equip. Diferents fonts han apuntat que aquestes últimes setmanes el director esportiu de l’Espanyol ha estat sondejant a diferents tècnics, alguns de forta nissaga perica, per a ocupar un lloc per al qual suposadament buscava més experiència en la màxima categoria. Hi ha qui fins i tot va apuntar que Manolo González estava descartat per a dirigir a l’Espanyol en Primera divisió el diumenge, el mateix dia en què es consumava l’ascens, la qual cosa de ser cert obliga a plantejar-se diverses qüestions: l’aposta pel gallec, es fa per ple convenciment, o perquè no quedava una altra opció més assequible?; ho ha fet convençut que és el millor per a l’equip i per al mateix club, o ha estat la pressió popular i mediàtica la que li ha empès a prendre aquesta decisió? A més, garanteix que es mantindrà la confiança amb ell, i que no succeirà com amb Luis García, que a la primera ratxa de mals resultats va ser destituït? Es farà un esforç per a portar-li reforços comparable al qual es duria a terme amb un tècnic amb més solera i renom? En definitiva, gaudirà Manolo González del crèdit necessari per a tirar endavant el seu projecte? En mans de Garagarza, que ha tingut mesos per a preparar aquesta compareixença pública, està el buidar qualsevol tipus de dubte, alguna cosa que necessiten tant l’afició com el mateix interessat, l’esmentat tècnic perico Manolo Gonzalez.

Els registres de Manolo González gairebé igualen els de Luis García

Certament, els registres que ha signat de Manolo González la temporada 2023-24 demostren que s’ha guanyat tenir aquesta oportunitat, i que es confiï en ell: dels tres entrenadors que ha tingut l’Espanyol durant aquest curs Manolo González ha estat entre la lliga regular (12 partits) i el playoff (quatre) qui més punts hauria sumat, 27 punts de 48 possibles, un percentatge del 56,25% amb seuis victòries, nou empats i una derrota. Amb 24 punts dels 42 possibles, Luis García conserva un lleuger avantatge sobre el gallec, (un 57,1%) amb set partits guanyats, tres empatats i quatre de perduts. Luis Miguel Ramis ocupa l’últim lloc del podi amb 25 punts de 48 possibles, un 52,08%

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *