Mao Ye evita l’autocrítica: “Hem acabat la temporada amb l’objectiu aconseguit”

El CEO del RCD Espanyol Mao Ye i el director esportiu Fran Garagarza han comparegut aquest migdia en el Auditori Joan Segura Palomares per a valorar davant els mitjans la temporada acabada de finalitzar, i esbossar les línies del nou projecte. Pesi a l’ascens a Primera divisió, en l’entorn blanc-i-blau existeixen molts dubtes referent a la situació real de l’entitat, a quins reptes s’enfronta en els pròxims mesos i quins són els plans del president Chen Yansheng, per la qual cosa més que mai era necessari aquesta trobada amb els màxims responsables a Barcelona de l’entitat.

D’entrada, Mao Ye ha fet una presentació del balanç de temporada: “Hem acabat la temporada amb l’objectiu aconseguit. No podem parlar d’èxit perquè és un aprovat d’un examen de recuperació, que vam suspendre el curs anterior, però no significa que hagi estat fàcil. Ha estat necessari lluitar i remar fins al final, per això vull agrair a totes les persones que han sumat per a aconseguir l’objectiu, destacant a la final que va estar fins al final. Aquest objectiu ens posa en el punt 0 per a arrencar aquesta temporada en Primera divisió, serà una temporada difícil, en què necessitarem el suport de tots i deixar al club en el port adequat a final de la pròxima temporada. L’objectiu serà consolidar aquesta divisió, fent-lo amb més prudència, esforç i encert que mai”.

Pel que respecta al torn de preguntes, se li ha qüestionat a Mao Ye pel fet que el club porta uns anys ancorats en què la sensació és que la propietat ha deixat la nau a la deriva, i com pot afectar per exemple el Femení: “Entenc que hi hagi una part en què es parli de sensacions, a vegades no és la certesa, mai hi ha hagut desinversió, sense l’aposta de Rastar difícilment s’hagués aconseguit l’objectiu. El departament financer és conscient que arriba aquest suport constantment. Això no significa que hi hagi recursos il·limitats per a fer tot el que volem, tant en el femení com en el masculí hi ha una aposta total per a consolidar-se en Primera, farem tot el possible dins de les nostres possibilitats”.

Al CEO perico se li ha preguntat pel fet que encara no se sàpiga que pensa fer Chen Yansheng amb l’Espanyol ; per què no venen, o deixen a algú gestionar-lo millor?: “Hem anat a Primera i hem aconseguit l’objectiu, i créixer en aquest sentit. La protesta de l’afició, ho entenc, no és la primera vegada que l’equip ha baixat en quatre anys. Abans hi havia directives i ara hi ha una propietat. Sobre la venda, és una societat anònima i com en totes les empreses pot haver-hi un canvi de propietat, menteixis, si parles de compravenda intervenen comprador i venedor, nosaltres no pintem res, jo em dedico a la gestió i em dedico a això i li demanaria que com a periodista i no com a portaveu del poble es dediqui a la informació, a explicar fets reals”.

Preguntat per si contempla l’entrada en l’accionariat de socis molt arrelat perica, Mao Ye admet que “no hem valorat aquest aspecte amb la propietat. Sempre ha valorat la presència de socis de l’Espanyol i ha volgut mantenir voluntàriament un bloc important d’accionistes que representi a la massa social”.

Mao Ye ha insistit en retreure-se-li l’absència de Chen Yansheng que “mentir no he mentit mai. Jo vaig dir que el president ha vingut menys, a tot el món es passen situacions difícils i només demano comprensió. Cadascun té problemes i dificultats que afrontar”.

Sobre si la propietat té una idea de quins ingressos extra dels quals es reben en estar en Primera revertiran en el camp, explica el CEO de l’Espanyol que “si no m’equivoco, tot l’increment d’ingressos pràcticament va al camp. L’estructura del club és la que és, l’any passat malgrat baixar intentem mantenir-la i vam creure que per baixar no hauríem d’ajustar-la. Tot l’increment d’ingrés ha d’anar a compensar l’increment de despesa”.

Sobre un nom propi, el de Joselu Mato, explicava Mao Ye que “el Madrid té fins al 30 de juny per a executar l’opció de compra, fins llavors no podem negociar amb ningú”.

Sobre aquest propòsit que l’Espanyol no sigui un club ascensor i en què es tradueix a nivell esportiu i institucional, destaca que “la Lliga espanyola és de les millors del món i està molt competida, l’objectiu de l’Espanyol sempre ha estat ser el més fort possible, l’objectiu és consolidar-nos en Primera divisió, no hi ha un altre objectiu, el projecte ha de ser estar molts anys en Primera abans d’ambicionar altres coses mentre siguem treballadors i humils”.

Sobre si l’avançada ampliació de capital es podrà ajudar a Garagarza a construir el nou projecte esportiu, Mao Ye rebat, “no crec que Fran s’estigui queixant, és la realitat. Hi haurà ampliació de capital, la propietat està invertint en el club, això no significa que tinguem rendiments il·limitats, intentarem aprofitar tan bé com sigui possible el que tenim. Si hi haurà més inversió en fitxatges que l’any passat? Com evolucionarà el mercat no sabria dir, amb els recursos que tenim intentarem fer el millor treball”.

Com CEO i part de totes les decisions que es prenen en l’entitat, se li ha qüestionat per si realment no creu que hauria de dimitir: “Entenc que l’afició ho demani”.

Mao Ye ha tornat a insistir que Chen Yansheng no s’ha cansat de l’Espanyol : “Ha celebrat igual que nosaltres afrontar el playoff i aconseguir l’ascens, és molt conscient de la dificultat de l’any passat i del que afrontarem, sense il·lusió no ho aconseguirem”. “El president veu tots els parits, sigui l’hora que sigui, i el preocupa el malestar de l’afició, que entén conseqüència del resultat esportiu, i intenta fer el possible per a revertir aquesta situació”, ha insistit.

Per a acabar, i qüestionat per què amb sinceritat expliqués què han fet malament des del club, Mao Ye afirmava, “aquest any passat hem pres correctament les decisions, si no, no estaríem en Primera. Si les coses no funcionen has de ser valent per a prendre les decisions correctes assumint les conseqüències, no saps fins al final si encertaràs, però crec que hem tingut un encert”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *