Conservar a Martin Braithwaite, Javi Puado i Joan García, un repte per a l’Espanyol en aquest mercat de fitxatges

Com explicàvem ahir, l’estratègia que li tocarà seguir a l’Espanyol en aquest mercat de fitxatges ens buscar gangues que compleixin amb les tres ‘B’, que siguin bones, boniques i barates. Tot un repte per al director esportiu blanc-i-blau Fran Garagarza, que si fins ara s’ha mostrat un bon negociador a l’hora de realitzar vendes, no ha estat com ell mateix va reconèixer excessivament encertat a l’hora de fitxar. El de Mutriku es va lamentar davant de Mao Ye del fet que la precària economia del club obligarà a ser especialment acurats aquesta vegada perquè cas de perdre algun dels millors actius esportius difícilment es podrà fer una gran inversió per a suplir-los; és a dir, que comptant amb una base de jugadors que es confia que segueixin caldrà sumar esforços per a evitar la marxa de les estrelles de l’equip, és a dir, Martin Braithwaite, Javi Puado i Joan Garcia. Tres homes amb cartell, cadascun amb unes circumstàncies personals i professionals molt diferents, i als quals retenir seria un èxit. Malgrat que hi ha hagut com és habitual d’altra banda en aquestes èpoques molta rumorologia, de moment com explicava el propi director esportiu de l’Espanyol Fran Garagarza “no hi ha hagut cap moviment concret d’un club respecte a un jugador” perico. Malgrat que s’escoltaran propostes i la decisió final estarà en mans d’un Chen Yansheng que arribat el cas i si l’oferta econòmica és bona no dubtarà a vendre, la intenció dels responsables esportius que els futbolistes importants es quedin: “No se’ns poden anar jugadors importants perquè el que puguem portar, per la situació econòmica, no podran ser d’aquest nivell possiblement. Hem de ser contundents i duros”.

Martin Braithwaite, el pitxixi de l’Espanyol

Un dels quals es podria anar és Martin Braithwaite, la sortida del qual val uns escassos 600.000 euros fins al 15 de juliol, per a passar a ser segons determinades fonts de 15 quilos a partir de llavors, i que el just acabar la trobada de la final del playoff davant el Real Oviedo es va quedar a gust parlant dels responsables de l’Espanyol : “Fa un any el club em va fer una oferta de renovació, però va ser una falta de respecte”. Toca convèncer al danès que el millora per a ell és seguir a Barcelona davant l’interès de clubs. Entre els interessats a fer-se amb els serveis de l’internacional per Dinamarca figuren dos equips de la Primera divisió espanyola com Getafe CF i Valencia CF, així com un PAOK de Salònica que pot temptar-li amb el fet de jugar la pròxima edició de la Champions League, i també el Southampton anglès.

Javi Puado, a un any d’acabar contracte amb l’Espanyol: per al club la seva renovació és una prioritat

També caldrà veure què passa amb Javi Puado, que també ha fet una bona temporada a l’Espanyol i no és descartable que pugui plantejar-se sortir si arribés una oferta interessant. El barceloní, que va anotar dos gols que van deslligar l’eufòria del Stage Front Stadium en el partit que va servir per a certificar l’ascens de l’Espanyol a Primera divisió, té contracte fins a 2025, va explicar el director esportiu que la intenció és ampliar la seva vinculació amb l’entitat: “No puc dir fins a on arribarem, però tenim aquesta estratègia, hem d’intentar que no quedi fora”.

Que aquests dos jugadors, Martin Braithwaite i Javi Puado, segueixin en nòmina és clau per a l’Espanyol ja que gran part de l’ascens és gràcies als seus gols: amb 22 gols i 16 assistències respectivament van anotar el 61% dels punts dels blanc-i-blaus.

Joan García, el valor més a l’alça de l’Espanyol en el mercat de fitxatges

Un altre futbolista clau aquest curs per a l’Espanyol ha estat Joan García; el porter blanc-i-blau té ja sobre la taula del seu representant, Juanma López, ofertes de clubs interessats, i a més tindrà l’aparador dels Jocs Olímpics de París 2024 en les pròximes setmanes per a recaptar encara més mirades sobre ell. El de Sallent de Llobregat, en una bona maniobra de la direcció esportiva, va renovar fins a 2028 i està “protegit” amb una clàusula que no va voler revelar Fran Garagarza, però que ronda els 25 milions d’euros. El meta perico podria sortir aquest estiu si arriba una gran oferta econòmica: en España Real Madrid i a Anglaterra clubs del potencial econòmic d’Arsenal i Tottenham segueixen les seves evolucions des de fa temps, i són una amenaça real per a la seva continuïtat en l’Espanyol .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *