L’última hora del mercat de fitxatges en clau Espanyol, i la reacció a la campanya d’abonaments 2024-25: s’ha equivocat el club?

L’Espanyol presentava aquest dijous la seva campanya de renovació d’abonaments per a la temporada 2024-25 amb el lema “Fes-ho per mi, fes-ho per tu. Continuem lluitant! Junts!” El club ha decidit retornar els carnets als preus que tenien fa dues temporades, abans del descens a Segona, la qual cosa suposa en la pràctica que s’hagin duplicat en comparació amb l’any passat, quan es van reduir a la meitat a causa del descens.

L’Espanyol també ha habilitat la Grada Familiar amb preus especials i ofereix un 3% de descompte en renovacions en línia o per domiciliació bancària. Aquells abonats que assisteixin a tots els partits rebran un descompte de 30 euros a les botigues oficials i una invitació a un esdeveniment exclusiu. Els descomptes a penyistes, per antiguitat, família, pensionistes o per ERTO, també es mantenen.

Els socis que van assistir a un mínim de 16 partits durant la temporada passada mantindran el descompte del 50 % en el cost del seu abonament per a la temporada 2024-25. Avui a ‘La Grada Ràdio’ hem explicat que fins a 10.120 socis es beneficiaran d’aquest premi a la fidelitat. Un merescut reconeixement per a aquests fidels seguidors blanc-i-blaus en un dels aspectes més destacats d’una campanya que com hem comentat obliga a fer algunes reflexions, com el fet que la campanya pot quedar-se curta a l’hora de plantejar noves propostes, i que el preu per a les noves generacions, a les quals toca fidelitzar de cara al futur, és certament massa elevat. Si l’Espanyol no cuida la gent que mama el sentiment perico dins de les seves pròpies famílies, possiblement es pagarà car en el futur.

Compàs d’espera en el mercat de fitxatges en clau Espanyol

Després dels avisos del CEO de l’Espanyol, Mao Ye, que els recursos del club per reforçar-se són els que són, per la qual cosa les inversions en fitxatges seran limitades a causa dels ajustos, i del director esportiu, Fran Garagarza, qui indicava que serà complicat armar un equip millor que l’actual, l’atenció dels aficionats pericos se centra ara en els diferents noms que estan sonant per integrar el nou projecte 2014-25. Amb Álvaro Tejero a punt de caure, els casos d’Ager Aketxe i Manu Trigueros segueixen en stand by, esperant que la propietat es pronunciï en un sentit o en un altre des de la Xina.

Mario Martín, migcampista de 20 anys del Real Madrid Castilla, podria acostar-se al RCDE Stadium gràcies al renascut tracte preferencial que el club blanc dispensaria a l’Espanyol, i no és l’únic candidat a agafar el pont aeri aquest estiu. Des de ‘Relevo’ apunten a la possible sortida de José Carlos Lazo al CD Tenerife, encara que en el cas del club chicharrero com del Real Zaragoza, al qual també agradaria, hauria de buscar-se una fórmula adequada atès que li resten 3 anys de contracte i la seva fitxa és alta per als clubs de LaLiga Hypermotion.

Temps de tertúlia

En el temps de tertúlia, hem comptat amb Luis Navarrete, responsable de l’agència futbolística ‘Anticipasport10’, Jaume Ballester i Alberto Capilla. Navarrete, un especialista en la matèria, veu normal que el mercat no s’hagi mogut encara en clau perica donada la manera d’actuar de Fran Garagarza: “Tal com anem de pressupost, serà millor veure com se’n queda algun, la resta seran gangues d’un basar xinès. Un problema és haver tret l’ascens com hem fet, que ells es creuran ‘que llestos’ som, i serà pitjor”. Ballester feia la seva pròxima reflexió: “Rastar s’ha gastat gairebé 200 milions i n’ha perdut 120, qualsevol empresa seriosa hauria fet fora l’equip directiu. En l’època de Joan Collet, malgrat que no hi havia diners, Aketxe i Trigueros ja estarien fitxats. Aquí ara tot els sembla car, i això és desesperant. Espero un període de fitxatges molt dolent, i sofrirem. Només confio en Manolo González i que aconsegueixi mantenir aquest esperit guanyador”. Capella, per part seva, i excepte Manu Trigueros, per a una plantilla de 22 t’ho compro, però necessitem sis o set fitxatges titulars, amb experiència en Primera divisió. La resta em semblen experiments”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *