L’Espanyol busca bo, bonic i barat: Garagarza té prohibit fallar aquesta vegada davant un mercat de fitxatges especialment auster

El director esportiu de l’Espanyol Fran Garagarza té prohibit fallar davant un mercat de fitxatges que per al club blanc-i-blau es presenta especialment auster i de mínims. L’equip perico va aconseguir tancar la temporada 2023-24 fa just una setmana amb l’anhelat ascens a LaLiga EA Sport, la Primera divisió, després d’un any ple de tensió, però poc va durar el temps per a celebracions.

El dijous, assistim a una roda de premsa especialment tibant per part del CEO Mao Ye i el director esportiu Fran Garagarza en la qual van quedar establertes les bases de la reestructuració de plantilla del primer equip de cara al retorn a la màxima categoria, i les regles que regiran el mercat blanc-i-blau. I la veritat és que si alguna cosa van deixar clar, és que les expectatives de l’entorn perico no poden ser excessivament falagueres després de l’exercici de sinceritat dels dos manaies blanc-i-blaus.

Aquesta esperada remodelació de la plantilla que estarà en mans dels qüestionats Mao Ye i Fran Garagarza, sempre sota la tutela de Chen Yansheng, que és qui com sempre donarà o no llum verda tant a les entrades com a les sortides. Malgrat que en multitud de temes van evitar donar respostes clares als representants dels mitjans, sí que ho van fer a l’hora d’explicar que a nivell d’entrades, la capacitat de fer incorporacions estarà molt limitada, sent clavi conservar els millors actius esportius perquè com va admetre el basc és complicat que la propietat digui no a les bones ofertes i no hi haurà capacitat de portar reemplaçaments del mateix nivell.

El director esportiu Fran Garagarza, amb contracte fins a 2027, encara el seu tercer mercat i si hem de fer cas a Mao Ye, gaudeix de la confiança de l’entitat. El basc va insistir que “a nivell econòmic la gestió serà complicada” perquè “els recursos no són il·limitats” i certament encara que es durà a terme una ampliació de capital, que ningú esperi una gran despesa en fitxatges: “El club no té capacitat per a signar a una plantilla nova; no ens podem plantejar fitxar 14 jugadors”, la qual cosa abunda en el fet que la base de l’Espanyol 2024-25 serà l’actual plantilla, la mateixa que fins a l’últim partit no va ser capaç de certificar l’ascens. L’obligació dels responsables del club és doncs aconseguir un grup capacitat per a afrontar una campanya que es preveu extraordinàriament exigent en Primera divisió evitant ser un equip ascensor, però aquestes limitacions econòmiques representen que no es farà un gran dispendi. Ara com ara, tots els rumors de mercat que s’estan succeint apunten en aquesta direcció, ja que s’està enfocant el radar en jugadors que queden lliures i possibles cessions: així, la llista de candidats correspon a jugadore que compleixen aquests requisits, com Ager Aketxe, agent lliure després de finalitzar contracte amb l’Eibar; Eric Curbelo, ex de Las Palmas sense equip; o Carlos Dotor, que agradaria vieniese cedit pel Celta.

Malgrat que Mao Ye va voler traslladar que els diners estarà sobre el camp, serà un mercat de mínims, auster, en el qual serà clau no fallar. Garagarza ha de trobar en el que ofereix el mercat fitxatges que cumplasn les tres B: bo, bonic i barat, la qual cosa mai és fàcil, i la veritat és que els precedents des que el de Mutriko va passar a encapçalar el departament no són bones, com ell mateix en un exercici d’autocrítica necessari va reconèixer en afirmar que no estava gens satisfet amb el resultat dels fitxatges en el passat mercat d’estiu -a l’hivern directament ja ni va haver-hi incorporacions-. De l’encert de Garagarza, condicionat al que es destini per a abordar les compres de les sortides que puguin produir-se de futbolistes amb cartell com Martin Braithwaite, Javi Puado o Joan Garcia es reinverteix: del grau d’encert del de Mutriku dependrà en bona part el futur esportiu de l’Espanyol..

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *