Il·lusionen o deceben? Els noms que sonen per a fitxar aquest mercat per l’Espanyol

Després del sofert ascens de l’Espanyol a la Primera Divisió després d’una eterna i plena de patiment temporada en Segona, l’eufòria inicial de l’entorn perico s’ha moderat. Les declaracions dels alts directius blanc-i-blaus sobre els recursos limitats i la necessitat de mantenir una plantilla competitiva per a evitar el descens són aspectes clau en aquest sentit; el director esportiu, l’injuriat Fran Garagarza, va insinuar que serà complicat armar un equip millor que l’actual, i les inversions en fitxatges seran limitades a causa dels ajustos salarials i la prioritat de consolidar-se en la màxima categoria del futbol espanyol. En aquest context, l’atenció dels aficionats de l’Espanyol està en els diferents noms que venen sonant en òrbita perica, que conformen una llista cada vegada més extensa.

En aquest sentit, no hi ha novetats respecte als dos noms avançats per ‘La Graderia En línia’ en els quals s’està treballant, Ager Aketxe i Manu Trigueros; es continua treballant en totes dues operacions, i serà necessari continuar atents per a veure si fructifiquen en sentit positiu: el primer finalitzava la seva relació laboral amb l’Eibar el passat 30 de juny i ja pot definir el seu futur, i en la DD esperen que la propietat de llum verda o no a l’operació, mentre que el segon ja ha afirmat en mitjans que estava disposat a deixar el conjunt groguet davant la falta de minuts de l’últim exercici i sens dubte l’Espanyol sembla un bon destí per a ell.

La d’Álvaro Aguado, una bona o mala temporada?

Àlex Cobas ha portat a la seva secció l’anàlisi d’un futbolista que ha acabat perdent crèdit entre l’afició perica, Álvaro Aguado. El migcampista presenta algunes estadístiques millors que futbolistes destacats en la passada LaLiga Hypermotion; no ha brillat en l’aportació golejadora i com a assistent un Aigualit al qual se li pot reclamar més arribada al jiennense, però en conduccions progressives; també té un gran encert en passades completades amb èxit, en distància progressiva, en passades completades amb èxit, i la més sorprenent, és l’home que ha fet més passades que entren en l’últim terç del camp.

Repassem la llista de rumors de mercat amb Pedro Nieto

Amb Pedro Nieto, comentarista i analista futbolístic, hem repassat alguns dels noms que apunten a candidats per a reforçar la plantilla de l’Espanyol . L’ex jugador blanc-i-blau explica que a Ager Aketxe i Manu Trigueros serien dos efectius que donarien valor a la plantilla: “A Aketxe ho conec molt bé. És una bona opció si has de tenir la pilota i futbol, és bo en pilota parada, i els últims anys a l’Eibar ha donat la seva millor versió. També conec bé a Trigueros, seria un fitxatge molt bo: home de pilota que ha perdut protagonisme al Vila-real , però és un futbolista amb classe. Per a jugar en Primera has de tenir qualitat i tots dos són bons futbolistes”.

Nieto, que destaca el fet que el club estigui sent àgil a l’hora de prendre decisions en diferents àmbits de decisió, creu important que Manolo González pugui treballar a partir de la volta al treball; a més, “el club ha de tornar a ser això de fer uns anys, poder persuadir a bons jugadors que vinguin i que es quedin, no tenim ara aquesta capacitat de persuasió. S’ha de recuperar, no és un treball fàcil però és necessari si volem que el club creixi. Enguany hauria de ser el començament d’un futur amb més esperança”. “Com a club has de plantejar-te el llarg termini, com han fet la Reial Societat i el Vila-real, l’Espanyol després de jugar perillosament amb la seva història ha de fer-ho; jo he estat en aquesta plantilla, conec el club, sé el que era que vinguessin determinats jugadors i el que va suposar la pedrera, s’ha de fer. L’Espanyol és un gran club ja que està en una línia que no ens convé”, reflexiona: “La Real porta sis anys classificant-se per a Europa, no tenim capacitat per a fer-ho? Ho podem fer, tenim infraestructura, una gran ciutat i sobretot, una gran afició”.

S’ha criticat d’homes com Trigueros i Aketxe la seva experiència: “La pedrera és una arma de doble tall, estan preparats per a competir en Primera? Tot el que sigui reforçar l’equip m’agrada, no podem anar al mercat i guanyar diners, t’has d’emmotllar, per a mi tots dos són grans jugadors i ofereixen rendiment, no vindran aquí a retirar-se. Entenc a l’aficionat de l’Espanyol , ha de fitxar experiència i qualitat per a la categoria. Trigueros pot aportar moltíssim al club com a persona i futbolista, i tot el que sigui això és molt important”.

Finalment, i sobre quants efectius haurien de venir, considera Pedro Nieto que “més que quantitat diria prioritats: l’equip té un problema en els laterals, un central també, i sobretot recuperar el gol. És clau conservar a Martin Braithwaite i Javi Puado. L’Espanyol sempre ha tingut gol menys la primera mitja temporada l’any de fa dos descensos, i ha de continuar tenint-lo”.

Temps de tertúlia

En el temps de tertúlia hem comptat amb la presència en la nostra taula de Toni Bermejo, Carlos Latorre i Ferran Granell. D’entrada, s’ha dedicat un espai a parlar del passat Aplec de Penyes organitzat per la PBB de Castellbell i el Vilar, i aquesta una certa polèmica generada pel tracte dispensat a Mao Ye, Fran Garagarza i altres representants del club, i les suposades pressions rebudes pels assistents perquè no es fes manifest el disgust amb la seva gestió, alguna cosa que en cap cas va ser iniciativa dels organitzadors de l’acte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *