Els problemes de l’Espanyol per a marcar, la preocupant dada de les lesions i les diferents alternatives per a l’onze davant l’Oviedo

L’Espanyol, després de les taules en el seu últim duel a Valladolid, desaprofitava novament l’oportunitat d’aproximar-se als llocs d’ascens directe, situant-se a cinc punts d’aquesta zona. En canvi, els rivals de l’Espanyol per una de les places per al playoff no han desistit de la seva obstinació per assegurar-se un lloc en la fase de promoció, escurçant la bretxa i exercint una creixent pressió sobre l’esquadra blanc-i-blava. Aquesta no pot permetre’s distraccions en les tres jornades crucials que resten si vol assegurar, almenys, la seva participació en la contesa per pujar de categoria: l’Oviedo, en cinquena posició; el Racing de Santander, en la sisena; i l’Sporting, aguaiten perillosament a prop, amb els blaus i els càntabres a un punt de diferència, i els xinonesos a dos. L’Elche, per part seva, no va aconseguir aprofitar la seva chance per a entrar en la lliça pels playoffs.

Com s’ha discutit en ‘La Graderia Ràdio’, ha arribat l’hora d’afrontar la realitat i per a l’Espanyol és imperatiu deixar enrere la sèrie d’empats estèrils i enfocar-se en la cerca de victòries que es presenten com a decisives, i és que de no iniciar una ratxa de triomfs en aquesta recta final, la seva posició en els playoffs podria veure’s compromesa. És vital tenir en compte que dilluns que ve, l’Espanyol jugarà en el seu feu contra l’Oviedo , un contrincant que, com esmentàvem, es troba a un punt en la taula, i una ensopegada en aquest encontre podria provocar una cadena de conseqüències negatives no desitjades.

L’Espanyol, l’equip del top 6 més afectat per les lesions

El nostre analista Àlex Cobas ha portat a la seva secció uns gràfics preparats pel nostre col·laborador Ramon Borrós que fa referència a les lesions que ha patit l’Espanyol, comparant-les amb les dels seus més directes rivals.

El RCDE és l’equip que més dies de baixa ha tingut als seus futbolistes.

Les alternatives per a l’alineació enfront de l’Oviedo

També ens ha traslladat Cobas quins poden ser les diferents alternatives per a l’onze de l’Espanyol davant l’Oviedo , tenint en compte les absències que hi haurà per sanció -Melamed- i les baixes per lesió. Si Manolo González vol seguir amb el 4-4-2, aquesta seria una opció factible:

Si el gallec vol reforçar el centre del camp amb un 4-3-3, aquesta podria ser una altra possibilitat:

Finalment, i davant la previsible absència de peces, una altra opció seria formar amb defensa de tres:

Temps de tertúlia

En el temps de tertúlia, hem rebut en aquesta ocasió a Paco López, Aitor Jiménez i Joan Camí. Al periodista de ‘RAC1’ li hem qüestionat directament per les possibles raons que a aquest Espanyol li costi tant fer gol: “Hi ha múltiples factors, no sols un. Des de l’arribada de Manolo González hi ha suficients arguments perquè l’equip porti més punts, és una cosa multifactorial: que durant fases del partit els jugadors que han de pressionar a dalt arribin desgastats, que la presa de decisions en els últims metres condiciona, la falta d’encert en rematades clares i moments puntuals, jugades que no surten de cara i que amb un parell que haguessin entrat la situació seria diferent. Jo no parlaria que l’Espanyol té problemes per a generar, sinó que hi ha aquests factors als quals sumaria l’anímic, la pressió que ressent a la confiança del jugador, i també per factors personals que no controlem des de fora”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *