FEMENÍ | Sara Monforte és presentada com a entrenadora de l’Espanyol: “La idea és que les jugadores siguin millors i que vegin l’Espanyol com el club de la seva vida”

Sara Monforte ha comparegut en la seva presentació acompanyada en tot moment per la directora general del Femení, Dolors Ribalta, que també ha tingut unes paraules: “Som un acabat d’ascendir i sabem que l’objectiu és estabilitzar-nos en la categoria”.

Sara Monforte ha comparegut en la seva presentació com a nova entrenadora del RCD Espanyol Femení. La nova míster perica ha estat acompanyada de Dolors Ribalta, que ha agafat el torn de paraula inicialment: “La Sara va tenir èxit a la casa, hem intentat diverses vegades el seu fitxatge. Ens fa molta il·lusió tenir-la aquí. És una entrenadora que va jugar a casa i té experiència a la Liga F. És una categoria molt exigent i hi ha estat durant 6 anys. El lema de lluitar fins al final el té molt integrat. Volíem una entrenadora que s’identifiqués amb els valors de la casa. Tota aquesta experiència la tindrem aquí amb nosaltres”.

Ja al torn de preguntes, Sara Monforte contestava: “És el repte més important en la meva carrera com a entrenadora. No puc defraudar. Vull donar les gràcies al club. Han parlat molt bé del meu, encara que sé que vinc amb un descens amb el Villarreal”.

Quin Espanyol veurem?: “Sobretot, un Espanyol lluitador. Hem de tenir clar on estem. Ens ajudarem amb el cos tècnic que ja hi havia. En aquests anys a Primera tinc experiència. La idea és que les jugadores siguin millors i que vegin l’Espanyol com el club de la seva vida. Molta feina veurem”.

Resposta també de Dolors Ribalta: com valores les incorporacions?: “Aquí cal valorar la Carol Miranda. S’està treballant bé des del primer moment que va venir a l’Espanyol. És un gran èxit aconseguir renovar a grans jugadores. Sempre defensàvem l’equip com a grup humà molt bo. Les incorporacions no sols aporten futbol, sinó humanitat. Tant la Carol Miranda com la Sara han estat reunides en diverses ocasions per tancar més incorporacions”.

Què recordes d’aquell Espanyol?: “El fet de trobar-vos a tots vosaltres m’ha impactat molt. També el treball fet a Primera RFEF. Recordo molt el sentiment perico. Jo vaig arribar aquí en el passat i no coneixia gaire el club, però el sentiment perico sobresurt per tot arreu, i això no s’oblida mai. És el que més em va impactar en aquests quatre anys”.

Has pogut parlar amb alguna jugadora?: “Amb jugadores, directament, encara no. Estic intentant ajudar la Carol amb els següents fitxatges. El més important és el grup. Vaig voler saber quina plantilla hi havia i quines jugadores hi havia. El grup humà és molt bo. Si ets equip, tens moltes opcions. Encara que és cert que cal fitxar jugadores per a la Liga F”.

Dolors Ribalta: “La idea era renovar primer a les de casa i, a partir d’aquí, intentar fitxar. És un treball molt complex i constant. Volem enaltir el treball de la Carol Miranda, perquè no és fàcil. Nosaltres enguany hem incorporat dos preparadors físics. Mantenim el gruix de l’staff tècnic. Pretenem estabilitzar-nos a la categoria i hem volgut donar un plus amb dos preparadors físics”.

Com s’arriba a ser una bona entrenadora?: “Pregunta difícil. Per desgràcia tot es valora quant a resultats. Un bon entrenador ha de ser un bon líder. Liderar el cos tècnic i saber delegar, a més de mantenir la calma. El més important és ser un bon líder i això és molt difícil, perquè cal portar un grup de persones i que se sentin importants. El meu treball és formar un bon grup i arribar tan bé com sigui possible a les jugadores”.

Perill amb les jugadores internacional: “Són coses que cal prevenir. Tenir un Pla B. Caracas m’han dit que estarà a tope. Jo amb el Villarreal ja ho vaig viure, això. Tu saps d’aquestes complicacions i has de tenir un Pla B”. A més, la Dolors Ribalta agafa el torn de paraula: “Beneït problema tenir internacionals. A més, Jaume Sabaté s’incorpora com a psicòleg per a l’staff del Femení”.

Quin és el motiu per decidir ara per l’Espanyol?: “Perquè no tenia equip ara mateix, encara que tenia una altra oferta. Se’m va quedar l’espina clavada de voler pujar l’Espanyol a la Liga F. El representant em va dir: “Agafa les maletes, que marxem cap a Barcelona”. Com a entrenador, són moments, i tenia molt de respecte per aquesta entitat. No m’ho vaig pensar gens ni mica, perquè noto que és casa meva. M’agrada sentir-me a gust”.

Dues entrenadores a la Liga F: “Crec que més dones ens hem de formar com a entrenadores. El gènere importa poc. Crec que hi ha més homes que dones que volen ser entrenadors. Irene i jo som frikis del futbol. Sempre vaig voler ser entrenadora. La dona que vol ser entrenadora es nota molt ràpidament. Els percentatges entre homes i dones que volen ser entrenadors i entrenadores és molt diferent. Jo mai vaig trobar problemes per entrenar. En canvi, al futbol masculí, aquí sí que no em criden i hi ha diferència. Cal posar el focus aquí. Però per ser entrenadora cal estar ‘boja’ -riu-“.

Objectius per a la Liga F: “El 25 de juliol comencem a entrenar. L’objectiu és la permanència. És lògic. L’objectiu ha de ser motivador, però viable. Que sigui assolible totalment”.

Quin tipus d’entrenadora ets?: “El futbol et demana resultats. En el procés és quan et planteges l’aprenentatge del futbol. En el futbol femení hi ha molt marge de millora. Cal analitzar molt bé el que tenim. A partir d’aquí, ens adaptarem al que tenim amb la condició que les jugadores ens donin el màxim. Tenir la pilota, buscar espais per dins. Tenir bloc mig i defensar molt bé. Hem de ser intel·ligents. He vist partits de l’equip i extraurem el millor d’elles”.

El seu projecte necessitarà paciència?: “Òbviament. En el futbol és el que menys es té. Les jugadores s’hauran d’adaptar a la nova categoria. Fins a la jornada 3 o 4 no estarà en el seu millor moment. Heu de tenir paciència perquè així jo també tinc marge -riu-. Soc pacient, però exigent”.

Pregunta a Dolors Ribalta: Es pot invertir en una jugadora diferencial?: “Tenim un grup humà molt fort. La base està en el grup i és el que ens farà fortes. És el que tenim i com lluitarem a la Liga F. Per a mi, el fet de fitxar jugadores que ja saben el que és la Liga F ja és diferencial. Som un equip acabat d’ascendir i sabem que l’objectiu és estabilitzar-nos a la categoria”.

Sents pressió per entrenar a l’Espanyol?: “Pressió, no. Crec que els entrenadors i entrenadores ja vivim amb pressió tot el dia. Vinc del Villarreal. Sé que l’afició perica és exigent i això em motiva. Si no, no hauria agafat l’equip. Venir d’un descens i tornar a descendir, s’acaba la meva carrera. La pressió la tinc jo i l’assumeixo. La pressió no ens afectarà en cap moment”.

El paper de l’afició: “Vaig veure el partit en directe i em va sorprendre moltíssim. No és el mateix jugar amb un estadi buit que amb un ple de gom a gom. Això motiva molt i és determinant. Per a un rival no és el mateix. Aquí, a Osasuna, se li va fer bola veure tanta gent. És molt important per a nosaltres el suport de l’afició”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *