Ferran Costa: “Si Piqué vol anar al partit intentarem fer el millor partit possible, igual que ho faríem d’una altra manera”

En aquesta jornada 36 de LaLiga Hypermotion, l’FC Andorra, contrincant de l’Espanyol, arriba a l’Stage Front Stadium amb una meta definida: acumular punts que serien crucials en la seva lluita agònica per eludir el descens. Recentment, la direcció del club andorrà va prendre la decisió de concloure l’extensa etapa d’Eder Sarabia com a entrenador, optant per donar les regnes de l’equip a Ferran Costa, un dels tècnics més prometedors del futbol català. En el seu debut, el de Castelldefels va guiar a l’equip tricolor a una victòria balsàmica contra l’Eldense; no obstant això, en l’última data, l’Andorra va ser superat en el Estadi Nacional per un Eibar summament eficaç, que va justificar el per què està lluitant tot el curs per l’ascens a la Primera divisió. Amb només set dates restants en LaLiga Hypermotion, l’Andorra roman en zona de descens, enfrontant un repte considerable per a assegurar la permanència; malgrat això, l’equip manté l’esperança de salvació, evidenciada per uns certs avanços positius després d’unes setmanes d’entrenament amb Costa. La següent oportunitat per a reprendre el camí cap a la victòria i escapin del descens serà durant la seva difícil visita al terreny de l’Espanyol .

Ferran Costa explica com anfronta el seu Andorra el duel davant l’Espanyol: “Hem de buscar la nostra millor versió”

Ferran Costa ha valorat com afronta el seu Andorra aquest desplaçament en el camp de l’Espanyol: “Sabem que és un gran rival que està lluitant per coses importants, amb una gran plantilla i que a casa estan tenint un ritme de puntuació molt alt. Però nosaltres estem centrats en nosaltres, a buscar la nostra millor versió i tenim clar que ens hem de rebel·lar davant la situació; estem davant un repte de màxima exigència que demana el millor dels que som aquí i l’afrontem amb convicció perquè en el camp hi haurà gent que té moltes ganes de tirar-lo endavant”. “Hem de tenir clar que no podem renunciar a cap opció que ens pugui acostar a guanyar el partit. Sabem quin partit ens agradaria que es donés, quin és el nostre pla i hem d’estar preparats per a vèncer des de la superioritat en el joc, però també estar vius per a detectar oportunitats per a guanyar a través de la supervivència”, ha insistit; “La mentalitat és clau. Hem d’anar acció a acció, identificar cada batalla que tinguem durant el partit i donar valor a totes les petites coses que ens puguin donar opcions per a fer mal. I el mateix a l’hora de no tenir desatencions que ens compliquin el treball en l’apartat defensiu”. “Ells són un gran equip, però si fem les coses com toca nosaltres també som un conjunt que fa moltes coses bé i en això ens hem de centrar”, ha volgut recalcar un Ferran Costa que ha tingut paraules elogioses cap a Manolo González: “Ja li ho vaig dir en persona: estic molt content que gent que ve de baix i porta molts anys fent les coses bé tingui una oportunitat com aquesta. Ja fa setmanes que porta a l’equip i s’estan veient quins són els seus senyals d’identitat, però no crec que tinguin molt a veure els partits que ell i jo hem jugat prèviament aquesta temporada perquè són contextos i equips diferents”. “Hem de tenir molt clar des del col·lectiu que intencions de joc volem provocar i negar a l’Espanyol, hem d’estar a un nivell altíssim perquè tenen futbolistes de gran nivell. Sento que els jugadors que estaran sobre l’herba es deixaran l’ànima perquè els aficionats que estiguin a Cornellà-El Prat sentin que s’estan deixant la vida per a guanyar en cada acció”.

La possible presència de Gerard Piqué en el camp

Qüestionat per si en el vestuari afecta que es posi el focus en la figura de Gerard Piqué, i la seva possible presència en l’estadi, reflexiona: “Com he dit alguna vegada la meva atenció està sobre el terreny de joc, si vol anar al partit intentarem fer el millor partit possible igual que el faríem d’una altra manera. Ens hem de centrar al 100% en el que passa en el terreny de joc, a buscar la nostra millor versió i rebel·lar-nos des de la convicció. L’equip està centrat en fer un molt bon partit demà, tots els jugadors que estaran sobre l’herba tenen unes ganes terribles de competir al límit i guanyar el partit, sento que creuen que tenim les opcions de fer-ho. Aquí està el nostre focus i no el podem desviar d’aquí”.

Suposadament, hi ha aficionats de l’Andorra que han manifestat temor per acudir al Stage Front Stadium amb la samarreta del seu equip: “Crec que és futbol, i que crec que és una cosa molt bonica, que tenen molt a veure amb la vida pel que representa, l’esperit de lluita, de voler millorar, de créixer, de tenir un sentiment i actuar en conseqüència, hi ha moltes coses positives. Tothom ha de sentir-se lliure d’identificar-se aamb qualsevol cosa, fer una crida a la responsabilitat i el ‘seny’, hi ha molts nens que tenen opció de veure coses molt positives i és responsabilitat de tots que vegin això en el futbol”.

Qüestionat per si té algun ànim de venjança tenint en compte que a l’estiu va estar a punt de fitxar per l’Espanyol, explica: “No soc persona de mirar enrere i els ‘i si…’, vaig endavant cada dia intentant créixer sent fidel als meus principis. M’han educat en la cultura de l’esport, és especial cada dia que surto a entrenar i a competir, que tinc la sort de dedicar-me a alguna cosa que per a mi és la meva passió , la meva vida. És especial sortir a jugar i als quals de la mà abans del partit estaran disposats a fer el que faci falta per defensar aquests colors. La meva manera d’actuar és aquesta i no em paro a pensar en coses quines podria haver passat, estic content de ser aquí, en el millor lloc on podria estar, en un projecte en el qual crec. Tota la meva energia està en el fet que demà l’equip faci el millor partit possible”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *