Fran Garagarza a ‘Marca’: “Hi haurà un percentatge d’equips ficats en la lluita per no descendir i un d’ells serà un acabat d’ascendir com l’Espanyol”

El director esportiu de l’Espanyol ha concedit una entrevista a ‘Marca’ per valorar l’any que ha viscut des de la seva arribada al càrrec: “El balanç és positiu, s’ha aconseguit l’objectiu encara que hagi estat d’una manera difícil”.

El director esportiu del RCD Espanyol, Fran Garagarza, ha analitzat la temporada que va culminar amb el retorn de l’equip a la Primera Divisió en una entrevista realitzada a Cristina Navarro, de ‘Marca. El director esportiu, qui va assumir el càrrec fa poc més d’un any, ha destacat la importància de la pedrera i de lligar a més de 40 joves pericos per a la CE Dani Jarque: “Això és senyal que hi ha talent i futbolistes que mereixen que s’aposti per ells. Tot necessita un procés. La paraula exigència és fonamental i ha de ser més alta, cal fer un pas endavant. Cal generar processos de millora individual, d’anar més enllà de l’hora i mitja d’entrenament. No sols és jugar a futbol, és també viure’l, aquest sentiment de pertinença. Només amb jugar no hi arriba. I el sentit de pertinença, recuperar aquestes formes amb els clubs”. Així mateix, la temporada, encara que desafiadora, va acabar reeixidament, tal com ho explica a ‘Marca’: “El balanç és positiu, s’ha aconseguit l’objectiu, encara que hagi estat d’una manera difícil. Però no sols cal mirar al primer equip, també ha pujat el Femení, després d’un play-off, i ha tornat a la categoria on hi havia de ser. El Juvenil ha aconseguit dos subcampionats i ha guanyat la Copa de Catalunya. Davant les adversitats, ens hem reposat i el primer equip ha fet aquest pas endavant un play-off que era duríssim contra grans rivals amb ciutats senceres al darrere”.

A més, Garagarza ha subratllat la necessitat de mantenir a jugadors clau com Joan García, Martin Braithwaite i Javi Puado, i la importància de la viabilitat econòmica del club en un context d’austeritat: “Són tres actius, implicats, professionals, amb un paper fonamental en el club i aquí estan els seus números… Hem de mantenir-los, la base comença per aquí”.

D’altra banda, en l’article es destaca la idea del director esportiu de no ser un equip ascensor a la Liga EA Sports: “Ens hem de reforçar, el nivell i l’exigència és més alt. La Primera no et perdona. És més complicat empatar que a Segona. Hi ha més velocitat i qualitat i, evidentment, de dues ocasions del rival una serà gol. Necessites un bloc competitiu per no ser un equip ascensor, que ara puja i ara baixa, i donar-li aquesta sostenibilitat que necessita el club. Cal que l’equip millori en moltes posicions i que encertem en algunes demarcacions claus”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *