Capdevila: “Que la de l’Espanyol sigui una afició exigent és bo i positiu, però hi ha cert límit’

Joan Capdevila, que exerceix des de fa uns anys com a Relacions Institucionals del RCD Espanyol, passava per la redacció de ‘Sport’ per a parlar d’una actualitat la blanc-i-blava que ve marcada pels ressons del recent ascens, i de quin serà el projecte blanc-i-blau per a la pròxima temporada en Primera divisió. A l’ex jugador, que reconeix que encara no s’ha recuperat de les emocions del passat diumenge -“Et jugaves tota la temporada en un partit, però per sort va sortir bé. Final feliç, aconseguim l’objectiu, que no va ser fàcil”- se li pregunta si en el club sempre s’ha confiat que s’anava a aconseguir l’ascens o si hi ha hagut algun moment de dubte a meitat de temporada quan els resultats no arribaven: “No, el club tenia clar que l’objectiu era pujar. És clar que en una temporada hi ha alts i baixos, Segona divisió és molt llarga. Són 42 partits, més quatre de playoffs perquè no vam poder pujar entrant els dos primers. Ho aconseguim amb el camí més llarg, però al final és el que queda, que s’aconsegueix l’objectiu. Una temporada, a més, que no ha estat fàcil, perquè hi ha hagut canvis d’entrenadors…”

Precisament sobre Manolo González, indica Capdevila que “els números són bons, la veritat que ha aconseguit l’objectiu que no era fàcil. Ha aconseguit una cosa molt important, que és que el vestuari cregués en ell. Pot venir potser un entrenador amb més prestigi i no aconseguir això de Manolo“.

Abans de buscar revenja amb el Barça, està el Valladolid

Després de no mullar-se massa Capdevila respecte a la continuïtat d’homes com Martin Braithwaite o Joan García -“Tienen contracte encara en vigor i queda molt temps per a parlar amb ells; cal tenir precaució, cal valorar-lo tot, però és cert que els jugadors que tenen contracte en principi estaran l’any que ve”, explica-, parla el Relacions institucionals de l’Espanyol del fet de tornar-se a retrobar amb l’FC Barcelona després d’un any en Segona: “El 16 d’agost anem a Valladolid, això és el primer. Revenja? Al Barça sempre volem guanyar-li, és normal, és que és la realitat històrica de la ciutat. El més important és centrar-nos des d’ara mateix en el partit de Valladolid, competir de la màxima manera possible i després, quan arribi el Barça, clar que sí que intentarem guanyar-los”.

El missatge de Joan Capdevila a l’afició de l’Espanyol

Qüestionat per com d’important ha estat el paper de l’afició, que considera fonamental, aprofita Joan Capdevila per a enviar un missatge als seguidors pericos: “El seu paper, total. Ha acompanyat a l’equip en tots els desplaçaments de la temporada, anant fins i tot fins a mal. Van demostrar que són una afició de categoria, els jugadors jo crec que ho van veure i van fer aquest pas per a superar aquest moment. Si no arriba a ser per aquest compromís de l’afició, et dic jo que no s’aconsegueix. També han de saber que hem de ser humils, quan millor ens ha anat és quan ho hem estat, que sigui una afició exigent és bo i positiu, però hi ha cert límit; no demanarem ara que guanyem la Champions, cal ser realista també”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *