Com ha afectat Joan Garcia en els gols esperats per a l’Espanyol?

Com ha afectat Joan Garcia en els gols esperats per a l’Espanyol, i com queda en la comparativa dels gols esperats vs els gols encaixats en els equips de LaLiga Hypermotion? En el món del futbol, el porter pot ser una peça clau durant una temporada i valer un ascens. En aquest article d’avui analitzarem els diferents porters de la Segona divisió amb un mínim de 5 partits jugats. La comparació es farà en funció dels gols esperats que hauria d’haver encaixat aquest porter i els que realment ha encaixat. La diferència entre el nombre de gols esperats encaixats per un porter i el nombre de gols concedits ens dona una idea de les actuacions d’un porter. Si el porter ha encaixat menys gols dels que s’esperen segons la qualitat de les ocasions de l’equip rival, això significa que aquest jugador ha fet bones actuacions/parades i ha evitat gols per al seu equip. En cas contrari, el significat és que el porter podria haver fet més en els gols.

En el gràfic de baix podem veure els diferents porters que han jugat enguany en segona divisió amb un mínim de 5 partits. Els valors estan estandarditzats a 90 minuts per a poder fer una bona comparativa entre ells. Els porters que han jugat menys partits com són el cas de Joan Garcia, Dituro o Lizoain són els que tenen millors estadístiques en aquest aspecte. Han encaixat menys gols dels esperats i això es deu principalment al fet que en els pocs partits jugats han tingut bones actuacions, fins i tot estel·lars com la de Joan el divendres a Burgos on va fer dues parades de molt de mèrit en el tram final de partit.

La majoria de porters es troben entre el -0,2 i el 0,2, això significa que han encaixat o han salvat entre 1 i 4 gols més del que seriosa esperat. Per exemple, porters de la part de dalt de la classificació com Diego Conde o Lucca Zidane han salvat 1 i 3 gols respectivament, però Ezkieta i Sant Román haurien d’haver parat una mica més i haver encaixat gairebé 2 gols menys cadascun. Aquests valors són normals al llarg d’una temporada per a jugadors que juguen tants partits.

Finalment, en l’àmbit d’equips podem veure com en el Mirandés els seus dos porters són dels quals pitjor ràtio tenen (-0,55 i -0,19 respectivament) i això s’ha traduït en 9 gols de més encaixats per l’equip del que era d’esperar segons els trets rebuts. És el cas contrari al de l’Amorebieta on les parades dels seus porters han salvat 5 gols de més.

Els porters de l’Espanyol: Pacheco i Joan García

Pacheco va ser fins fa 5 jornades el porter titular de l’Espanyol. Una lesió va impedir que continués sent titular. Des de llavors Joan Garcia s’ha fet amb la porteria. En comparativa, Joan té millors dades (-0,08 vs 0,33). Els números de Joan són tan superiors perquè ha fet bones actuacions en els 5 partits. Segurament, a la llarga els números s’assemblaran més. Així i tot, una cosa a tenir en compte és que Pacheco al llarg dels 28 partits que ha jugat ha encaixat 4 gols més dels que serien esperables segons els trets dels rivals. I Joan en aquests 5 partits ja ha salvat gairebé 2 gols més dels que deuria per les ocasions rivals. Veurem com acaba la temporada en comparativa els uns i els altres, però és indubtable que Joan Garcia ha començat molt bé com a titular a l’Espanyol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *