Joan García: “Sabem que les opcions de pujar directes passen per guanyar aquests dos partits i així serà”

Joan García, un dels protagonistes en clau positiva de la temporada del RCD Espanyol, insisteix que “mentre hi hagi opcions d’aconseguir l’ascens directe lluitarem per això”. El meta ha agraït el suport de l’afició perica.

Joan García ha atès avui els mitjans que segueixen l’actualitat del RCD Espanyol, un conjunt que es troba en una situació crítica en la seva lluita per l’ascens a LaLiga Hypermotion. Després de la seva recent victòria contra el Real Oviedo, l’equip se situa en la quarta posició amb 65 punts, a tan sols quatre punts de l’ascens directe. La pròxima jornada enfrontarà a la SD Amorebieta, un equip que lluita per evitar el descens; aquest partit és crucial per a les aspiracions blanc-i-blaves, ja que una victòria podria assegurar el seu lloc als play-offs d’ascens i podria mantenir viva la possibilitat d’un ascens directe, en funció del que ofereixin la resta de partits. Davant aquest escenari, la realitat és que l’Espanyol ha de centrar-se a guanyar els seus partits i esperar que altres equips de la taula no sumin els punts necessaris; certament, es tracta d’un moment de tensió per al club i els seus seguidors, però també és una oportunitat per demostrar la fortalesa i la determinació de l’equip en la recta final de la temporada, si s’asseguren els resultats positius en les pròximes partits.

Joan García, convertit en un dels grans protagonistes de la temporada de l’Espanyol gràcies a la manera que ha tingut de reivindicar-se i aconseguir la titularitat indiscutible sota pals després de molts anys de treball a l’ombra, ha valorat què es pot esperar de l’equip en aquestes dues últimes jornades: “Tots ho tenim bastant clar, sabem que les opcions de pujar directe exigeixen guanyar aquests dos partits i així serà. Pensant en aquest cap de setmana anirem amb tot, intentarem fer el pla de partit que tenim plantejat perquè pensem que així estarà més a prop la victòria. La setmana ha anat molt bé, venint d’una victòria es treballa millor, la SD Amorebieta és un equip que ve amb una molt bona ratxa durant aquesta segona volta i que té opcions reals de permanència, les quals impliquen guanyar-nos a nosaltres i l’última jornada a un rival molt directe. Esperem un equip molt sòlid, amb ganes i intensitat i que intentarà aprofitar les opcions que té”. “Està sent, quant a puntuació, un dels millors equips de la Liga; la Segona divisió és així, cal aprofitar les oportunitats que tinguis, ja que ells són forts defensivament, i això estan fent”.

En l’àmbit personal, davant el Real Oviedo Joan García va tenir novament una incidència important en el resultat final del seu equip: “M’estic sentint molt còmode, això fa transmetre aquesta seguretat a la resta de l’equip, molt content de com em sento i de poder ajudar a l’equip a estar viu, amb opcions”. Ja ningú no discuteix la seva titularitat, guanyada per mèrits propis, entre una afició que li ha brindat un suport total: “Clar que ho noto, i no ara que estic jugant sinó també abans que no jugava notava que estaven amb mi i per a un jugador això és important, ja que et fa estar més còmode i amb confiança”.

El partit SD Amorebieta – RCD Espanyol pot decidir moltes coses a la part de dalt i de baix de la taula; Joan García insisteix que no van amb una pressió especial: “No, el que vulguin els altres ens ha de ser igual, tenim clar el que volem i el que necessitem per aconseguir l’objectiu, és un partit igual d’important que els altres”.  El porter ha insistit que “des de l’arribada de Manolo González estem millorant els números defensius, crec que és un treball conjunt de tot l’equip; estem convençuts de com hem de defensar, ens estem atrevint a saltar a camp contrari, i ens està ajudant a la defensa i a mi per a estar més confiats. M’estic sentint molt còmode amb tot l’equip, no sols amb la defensa, i espero que segueixi així”. Qüestionat si al vestuari es pensa ja en el play-off, reflexiona: “No, tenim molt clar que mentre hi hagi opcions d’aconseguir l’ascens directe lluitarem per això; tenim molt clar què cal fer, guanyar aquests dos partits i esperar per desgràcia que la resta d’equips no puntuïn. Tenim clar que amb dues victòries tenim opcions de pujar directes”.

Sobre si el citat triomf davant l’Oviedo i el desbloqueig que pot comportar per a l’equip aquesta victòria arriba massa tard, Joan García reconeix que “tots haguéssim volgut que arribés unes setmanes abans per les opcions que ens donaria d’aconseguir l’ascens directe, però s’ha donat així; puntuar en la resta de partits i guanyar aquest darrer ens manté amb vida; tenim molt clar que per a la confiança ens ve molt bé aquesta victòria a l’hora d’afrontar les dues setmanes que queden de la millor manera possible”.

 

Notícia traduïda per

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *