L’altre gran objectiu de l’Espanyol davant el FC Cartagena

Arribar nets de targetes al play-off, l’altre gran objectiu de l’Espanyol davant un FC Cartagena que arriba a la cita amb els deures fets: des que s’han salvat, ni han puntuat ni han anotat un sol gol.

L’Espanyol tanca la fase regular de LaLiga Hypermotion aquest diumenge davant el FC Cartagena, un encontre en el qual intentarà aconseguir un triomf que, combinat amb una ensopegada de la SD Eibar, el catapulti a la tercera posició de la taula, amb privilegis que això suposa a l’hora de fer front el ja ineludible play-off d’ascens. L’Efesé de Julián Calero arriba a la cita amb els deures fets, aconseguida fa ja setmanes la permanència en LaLiga Hypermotion; una absoluta manca d’urgències i necessitats classificatòries que contrasta amb el que es jugaven en la seva fins ara única visita a l’Stage Front Stadium, en què els homes que llavors entrenava l’experico Luis Carrión van guanyar 0-2 amb gols de Julián Delmás i Rubén Castro.

La visita dels albinegres va arribar amb un Espanyol matemàticament de Primera des de feia una jornada -aquesta temporada es va materialitzar l’ascens mancant quatre dates per al final de la competició regular- i, per tant, en fase de descompressió, la qual cosa van aprofitar per sumar un triomf just i merescut que els donava mitja permanència. Ara, els papers s’han invertit i són els pericos els que afronten la cita amb objectius en joc, i és l’Efesé qui ha aixecat el peu de l’accelerador els últims dos partits, en què arrossega un balanç de zero punts i zero gols a favor.

Arribar nets de targetes al play-off, l’altre gran objectiu de l’Espanyol

A més del classificatori, hi ha un altre gran objectiu per a l’Espanyol en aquesta trobada, i és arribar al play-off amb la plantilla neta de targetes. En aquests moments, hi ha fins a sis jugadors blanc-i-blaus a tan sols una cartolina groga de la suspensió per acumulació d’amonestacions. Amb nou grogues es troben José Gragera -que no jugarà per problemes físics, ja a qui es reserva precisament per a la promoció- juntament amb Keidi Bare; i amb quatre targetes estan Víctor Ruiz, Pere Milla, Nico Melamed i el pichichi Martin Braithwaite.

Recordem el que passa amb les targetes acumulades de cara a la disputa del play-off d’ascens: els cicles de targetes es netegen en aquestes eliminatòries per l’ascens a Primera divisió eliminant-se totes les amonestacions que els futbolistes hagin vist en la fase regular de LaLiga Hypermotion, això sí, amb una excepció on si s’arrosseguen: si algun jugador veu en l’última jornada una targeta groga que impliqui suspensió de cara al següent partit sí que es compliria en el primer partit de play-off. Lògicament, tampoc podria jugar en aquest primer duel de la promoció i en els quals sigui sancionat a posteriori pels comitès si veu una targeta vermella en la jornada 42 del campionat. Cal aclarir també que ja dins del play-off s’escurcen els cicles de targetes de 5 a tres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *